Ghid de cumparaturi pentru parinti la inceput de an scolar

Ghid de cumparaturi pentru parinti la inceput de an scolar

Ghid de cumparaturi pentru parinti la inceput de an scolar

  • In mai putin de o saptamana, vacanta isi face bagajele si preda stafeta unui nou inceput de an scolar. Daca, pana acum, achizitionarea rechizitelor nu a reprezentat o urgenta, parintii trebuie sa-si organizeze programul cat mai repede astfel incat sa aloce o perioada de timp pregatirii pentru scoala.

1. Stabilește un buget și încearcă să-l respecți
2. Cercetează cu atenție oferta de pe piață!
3. Fă-ți o listă cu rechizitele necesare începutului de an
4. Dați atenție detaliilor

În mai puțin de o săptămână, vacanța își face bagajele și predă ștafeta unui nou început de an școlar. Dacă, până acum, achiziționarea rechizitelor nu a reprezentat o urgență, părinții trebuie să-și organizeze programul cât mai repede astfel încât să aloce o perioadă de timp pregătirii pentru școală.

Pentru a fi eficienți la cumpărăturile pentru rechizite și pentru a face cele mai bune alegeri, iată câteva sfaturi de care trebuie să țineți cont:


1. 
Stabilește un buget și încearcă să-l respecți

Bugetul este important, indiferent dacă dorești să cumperi un frigider sau rechizite deoarece te ajută să prioritizezi, să fii cumpătat și să scanezi cu atenție piața. Nu uita, deci, să acorzi atenție acestui aspect înainte să pornești prin magazine.


2. 
Cercetează cu atenție oferta de pe piață!

Universul 2.0 poate deveni un aliat de nădejde în cursa pentru pregătirea școlarului deoarece îți permite să analizezi cu atenție oferta de pe piață, într-un timp mult mai scurt..

Având la îndemână instrumentele internetului, printr-un simplu search poți să fii la curent cu oferta de rechizite de anul acesta, de la ghiozdane până la penare, creioane colorate și caiete. Dacă nu ai timp de căutat prin magazine, soluția este să comanzi din magazinele online, în pauza de masă sau acasă, înainte de culcare. Noi îți recomandăm site-ul https://www.dol.ro/, foarte bine organizat, unde poți găsi toate rechizitele aflate pe lista ta de cumpărături.


3. 
Fă-ți o listă cu rechizitele necesare începutului de an

Programa școlară se modifică anual și, odată cu ea, și lista de rechizite ce trebuie achiziționate.  Astfel, cerințele profesorului sunt diferite, iar ghiozdanul celui mic trebuie să fie compet utilat pentru a face față noilor provocări. Una dintre invențiile făcute să-i scoată pe părinți din impas și să-i scape de corvoada listelor nesfârșite este ghiozdanul echipat, ce conține deja un necesar de rechizite pentru startul începutului de an. Am făcut noi un mic research pentru voi și ne-au atras atenția ghiozdanele echipate Disney pentru preșcolari și școlari din magazinele Diverta.


4. 
Dați atenție detaliilor

Chiar dacă 15 septembrie ne bate la ușă, nu este cazul să ne pierdem capul și să facem achiziții necumpătate. Este foarte important să mizezi pe calitatea produselor pe care le achiziționezi, pe confortul celui mic ( nu cumpăra un ghiozdan greu dacă nu vrei ca cel mic să se vaite de dureri de spate tot anul), pe rezistența materialelor, dar nu omite nici aspectul estetic, foarte important pentru copilul tău. Ghiozdanele inspirate de cele mai în vogă personaje din animațiile Disney – Violetta, Sofia, Cars, Frozen – combină atât valențele estetice, cât și cele practice de care trebuie să țineți cont la cumpărături 
 

Despre scoala, mai cititi:

Cum pregatim copilul pentru clasa I

Cum pregatim copilul pentru clasa I

Prima zi de scoala a puiului tau este si prima zi din viata unui parinte de scolar. Cu siguranta ghiozdanelul de scoala este mult mai usor decat sacul de emotie si griji al mamicii sau taticului.…

Cum se va schimba invatamantul romanesc in anul scolar 2014-2015

Cum se va schimba invatamantul romanesc in anul scolar 2014-2015

Ne-am obisnuit ca in ultimii ani sa tot asistam la schimbari pe ultimele sute de metri in invatamantul romanesc. himba invatamantul romanesc in anul scolar 2014-2015 Metoda interdisciplinară de…

Structura anului scolar 2014-2015

Structura anului scolar 2014-2015

Anul scolar 2014-2015 va avea 177 de zile de cursuri şi 34 de zile de vacanţă, fără cele din vacanţa de vară, potrivit structurii aprobate printr-un ordin al…Forumuri specializate si grupuri de suport
 

 Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare! Am nevoie de un baby-sitter...

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

autor: desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014

Tema:La scoala

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Ghid de cumparaturi pentru parinti la inceput de an scolar.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

Discutii generale pentru familie si parinti

Discutii generale pentru familie si parinti

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
PARENTING - sau despre meseria de parinte

PARENTING - sau despre meseria de parinte

Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.
Concursuri la Desprecopii.com

Concursuri la Desprecopii.com

CONCURSURI si rezultatele concursurilor din comunitate. Intotdeauna ai ceva de castigat !
Check in - Prima data pe DC

Check in - Prima data pe DC

BINE AI VENIT! Noii veniti se pot prezenta aici, cei vechi sunt rugati sa ii indrume, in spiritul Comunitatii DC.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII