La ce riscuri expui copilul daca alegi leacurile traditionale pentru a scapa de paduchii de cap

La ce riscuri expui copilul daca alegi leacurile traditionale pentru a scapa de paduchii de cap

La ce riscuri expui copilul daca alegi leacurile traditionale pentru a scapa de paduchii de cap

  • Cel mai adesea, paduchii sunt un subiect considerat jenant, iar copiii infestati pot simti presiuni din partea colegilor de gradinita sau de scoala.  Parintii ar trebui sa discute deschis despre acest subiect, sa se informeze si sa evite leacurile traditionale pentru a scapa de paduchii de cap.

    Iata la ce riscuri expui copilul daca alegi leacurile traditionale pentru a scapa de paduchii de cap.

La ce riscuri expui copilul daca alegi leacurile traditionale pentru a scapa de paduchii de cap

Subiectul paduchilor de cap, desi considerat tabu, este o problema de actualitate, prezenta in special in randul copiilor de varsta scolara si prescolara - care nu este insa determinata de igiena personala. Tocmai de aceea, parintii ar trebui sa discute deschis despre acest subiect, sa se informeze si sa evite leacurile traditionale pentru a scapa de paduchii de cap.

Iata de ce:

RUSINEA – copilul tau nu ar trebui sa simta asta!

Cel mai adesea, paduchii sunt un subiect considerat jenant, iar copiii infestati pot simti presiuni din partea colegilor de gradinita sau de scoala. Aici intervin parintii, care ii ajuta pe cei mici sa inteleaga ca problema paduchilor de cap nu este legata de igiena. Iar in ajutorul parintilor, pentru a-i sustine in eliminarea paduchilor, vine Paranix.

Multi parinti nu recunosc pediculoza la copiii lor pentru ca li se pare o rusine, se simt jenati ca propriul copil sa aiba paduchi si transmit acest sentiment si celui mic – care ajunge sa se simta marginalizat sau care se exclude singur din colectivitate.
Infestarea cu pediculus capitis nu are niciun fel de legatura cu situatia sociala a copilului sau cu faptul ca el se spala sau nu se spala, de asemenea nu este o problema sezoniera. Paduchii se pot fixa pe orice fel de par, fie el curat sau murdar.

De multe ori, parintii se intreaba “de ce sa mi se intample tocmai mie, cand am atatea posibilitati si pot sa-I ofer copilului ce-i mai bun si il spal cu sampon scump sau ma duc cu el la coafor?” Infestarea cu paduchii de cap contrazice orice situatia sociala.    

Din punct de vedere psihologic lucrurile pot fi mult mai profunde, rusinea se transmite indirect copilului, care la randul lui se culpabilizeaza singur. In unele familii pot aparea discutii in casa, se ajunge la niste tensiuni mari pentru o problema cu o rezolvare simpla si rapida. Copilul se simte exclus si poate incepe sa refuze sa se mai duca la scoala, la joaca, va sta izolat. Acest lucru poate fi consecinta celor intamplate in familie, acasa.

FRUSTRAREA – copilul tau nu trebuie tuns la 0 pentru a scapa de paduchii de cap!

Tunsul la 0 ar trebui sa fie o alegere personala a fiecaruia dintre noi, in nici un caz o solutie de “tratament” pentru a elimina paduchii de cap. Ati auzit vreodata “l-am tuns la 0 ca sa ii creasca parul mai des si macar asa n-o sa faca nici paduchi”. Gresit. Copilul poate sa faca oricand paduchi si-n orice conditie - paduchele e pe scalp, se hraneste din pielea capului, nu din firul de par.

Asadar, tunsul la 0 nu este o solutie, pentru ca nu rezolva problema.

COMPLICATII – evita leacurile traditionale pentru a elimina paduchii de cap!

Sunt foarte multi parinti care inca recurg la leacurile traditionale pentru a elimina paduchii de cap, insa aceste tipuri de “tratamente” pe care le fac cu aplicatii diverse - cu gaz sau cu alte preparate  cu sulf  - au ca urmari nu numai nerezolvarea problemei, dar si efecte secundare suficient de mari.

De exemplu, una dintre metodele traditionale cele mai aplicate - folosirea gazului - este chiar daunatoare, pentru ca poate produce arsuri la nivelul scalpului.

Dr. Doctor Gabriela Suiu, medic pediatru, – precizeaza ca:

este foarte important ca parintii sa aleaga o cale fireasca de eliminare a problemei si sa evite leacurile traditionale, pentru ca pot avea parte de niste surprize neplacute. Metodele empirice au, de cele mai multe ori, efecte negative. Pot aparea leziuni la nivelul scalpului, aceste leziuni se pot infecta si se poate ajunge pana intr-acolo incat sa fie nevoie de amplificarea paletei terapeutice – urmand si administrarea de medicamente pe cale orala.

In farmacii exista multe modalitati de a preveni, de a depista si de a trata corespunzator infestarea cu paduchii de cap.

Paranix este lider de piata in Europa in eliminarea paduchilor de cap, precum si in prevenirea acestora.

Paranix are inclusiv un produs care ajuta la detectarea paduchilor de cap: Paranix Gel Pentru Detectarea Paduchilor De Cap

Paranix Gel Pentru Detectarea Paduchilor De Cap este cel mai simplu si eficient mod de a detecta o infestare cu paduchii de cap.

Poate fi folosit imediat dupa terminarea unui tratament, pentru a amplifica vizibilitatea paduchilor in timpul pieptenatului. Acesta coloreaza 100% ouale paduchilor in rosu pentru a fi mai usor de observat cu ochiul liber.  

Desprecopii.com © 2017
 

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Tema:Paraziti

Comenteaza / Pune o intrebare

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!