Ce trebuie sa stim despre Gripa si tratamentul ei

Ce trebuie sa stim despre Gripa si tratamentul ei

Ce trebuie sa stim despre Gripa si tratamentul ei

  • Episodul gripal este o lupta foarte serioasa intre virusi si sistemul imunitar al organismului si trebuie sa ii acordam atentia corespunzatoare.

Reactie Alergica 
De ce trebuie tratata Gripa
Posibilitati de tratament preventiv sau curativ
Alta metoda dovedita clinic si confirmata in cabinetul meu este metoda homeopatica
Ce facem cand gripa s-a instalat
Concluzie


Reactie Alergica    
  

Episodul gripal este o lupta foarte serioasa intre virusi si sistemul imunitar al organismului si trebuie sa ii acordam atentia corespunzatoare. Gripa este o afectiune foarte contagioasa determinata de virusurile RNA parte din familia Orthomyxoviridae, sau virusurile gripale.

Epidemiile de gripa sunt periodice si se repeta in fiecare an in lunile Martie, Aprilie si Octombrie, Noiembrie, fiind precedate sau urmate de epidemii de “pseudo-gripa” determinate de virusuri paragripale sau adenovirusuri.

Virusul gripal este un virus autolimitant, adica, tratata sau netratata, gripa dispare de la sine in 7-10 zile prin oboseala (epuizarea) virusului. Dar acest lucru nu trebuie sa constituie un motiv pentru ignorarea afectiunii si evitarea tratarii acesteia. Atat virusul gripal cat si celelalte virusuri paragripale sunt potential periculoase organismelor cu sisteme imunitare deficitare, slabe, imature.


De ce trebuie tratata Gripa

Episodul gripal este de fapt o lupta foarte serioasa intre virusi si sistemul imunitar al organismului.

Sistemul imunitar pregatit (antrenat), va raspunde foarte bine la aceasta provocare, in timp ce un sistem imunitar imatur, obosit sau slab pregatit, nu va raspunde prompt, eficient, rapid si complet, determinand astfel posibilitatea aparitiei complicatiilor amigdaliene, otice, sinuzale, traheo-bronsice sau pulmonare.

De asemenea, viroza poate agrava sau precipita aparitia unor afectiuni generale preexistente precum otite, sinuzite, bronsite, astm etc. 


Posibilitati de tratament preventiv sau curative

In primul rand preventia este cea mai buna masura care trebuie adoptata.

Aceasta incepe in lunile Februarie si Septembrie ale fiecarui an si se continua in lunile Martie, Aprilie si Octombrie, Noiembrie.

 


Vaccinarea antigripala este o metoda foarte buna
dar, in acelasi timp, este grevata de numeroase contraindicatii, efecte adverse si efecte secundare.

Deci este o masura minunata dar numai grupurilor de pacienti atent selectionati, care se numesc persoane cu risc, precum femeile insarcinate, copii prematuri, bolnavi cronici cardio-vasculari, pulmonari etc.

Nu este inteligenta, nici medical dar nici financiar, vaccinarea in masa (in cohorta) a tuturor oamenilor. Trebuie facuta o selectie medicala foarte atenta si responsabila, de catre medicul de familie, a celor care trebuie, a celor care este prudent si a celor care nu trebuie vaccinati.

Alta metoda dovedita clinic si confirmata in cabinetul meu este metoda homeopatica

Evident ca toata lumea va incepe tratamentul conventional prin utilizarea in cantitate mare de Aspirina, Paracetamol, Ibuprofen etc. Dar sa nu uitam de numeroasele efecte adverse, contraindicatii si efecte secundare ale acestora mai ales daca sunt administrate in doze mari si repetate.

ulta satisfactie a oferit, atat mie cat si pacientilor mei si fara efecte secundare medicamentele homeopatice unitare precum Gelsemium, Influenzinum, Aconitum, Belladonna si Bryonia ce necesita insa scheme complexe de tratament.

 

Acestea sunt mult mai usor de administrat, si contin toate dozele si dilutiile necesare din fiecare medicament homeopatic unitar mentionat mai sus intr-un singur comprimat, ceea ce face ca schema de tratament sa fie mult mai simpla si comod de administrat.
 

Ce facem cand gripa s-a instalat

Pentru o identificare mai usoara, simptomele gripei sunt:

- Febra ridicata
- Uscaciunea nasului si ochilor
- Nas infundat
- Usturimi ale nasului
- Usturimi ale Ochilor
- Usturimi ale gatului si traheei
- Durere musculara generalizata
- Durere de cap
- Tuse uscata dureroasa
- Stare generala mediu alterata

Concluzie

Medicamentele homeopatice sunt foarte eficiente in preventia si tratamentul virozelor, singure sau impreuna cu medicamentele simptomatice conventionale, grabind astfel procesul de vindecare, reducerea administrarii medicatiei conventionale si prevenirea complicatiilor. Si prin intermediul medicamentelor homeopatice complexe reusim sa oferim acelasi nivel de calitate si administrare comoda.

autor: Dr. CADAR Sorin Dan, Medic primar ORL, Specialist Homeopatie

 

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII