Comentarii la articole
0 | 7/2/2023

Comentarii la articole
-
In aceasta pagina gasiti toate observatiile voastre la diverse articole din site-ul nostru.
Ele nu sunt grupate pe articole ci ordonate in functie de data trimiterii.
Daca doriti sa vedeti lista unui anume articol, urmati "linkul" cu numele articolului si - in pagina articolului - apasati pe "Lista de discutii pe aceasta tema"!
Cauta in comentarii
Puteti sa folositi formularul de mai jos si tipul de sortare pentru a accesa comentariile la articole
Sortati dupa data!
Nr. Comentarii: 18397
Output "
"
✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️
Subiecte tratate:
Tema:
Comentarii vizitatori
Citeste toate comentariileCe sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII
Am luat acid folic inainte de a ramane insarcinata timp de trei luni ( dupa o analiza genetica constatandu-se aceasta necesitate). Pe toata perioada de sarcina am luat ferrograd folic, iar acum am un flacau de 1 an si 2 luni MINUNAT. Binenteles ca nu ar fii fost posibil daca nu as fi avut un medic SUPER.
As dori sa iau acid folic, deoarece incercam sa facem un copil.Am recurs la metoda IUI si suntem la a doua inseminare.Problema estedoyajul indicat de d-voastra adica 400 de micrograme sau 0,4 miligrame pe zi.Am cautat in farmacii si cea mai mica cantitate, si spun ei uzuala , este de 5 miligrame.Exista si alte posibilitati , sub forma de vitamine, sau alte produse, care sa respecte gramajul indicat pe site ? Va multumesc.
Imi doresc sa raman insarcinata si am citit ca e indicat sa iau acid folic inainte de conceptie si in primele saptamani de sarcina.Am cumparat de la farmacie pastile de acid folic si nu stiu exact daca pot sa le iau fara prescriptia medicului si in ce doza. Exista acid folic si sub o alta forma (vitamine)? Astept raspunsul cu mare interes si va multumesc anticipat.
Am o fetita de 1 an si toata perioada sarcinii am lua acid folic pana pe la 4-5 luni, dupa care "prenatale" (care contin acid folic si complex de vitamine inclusi B-uri), fara intrerupere si am nascut o fetita de 3,750 Kg si 51,5 cm perfect sanatoasa si unul dintre cei mai mari copii in acea perioada.Doctora neontolog se minuna de faptul ca se nasc copii cu greutate mica, sub greutate normala. Am vorbit cu proaspetele mamici si am aflat ca majoritatea nu luasera vitamine sau acid folic pe perioada sarcinii. Sa fie oare si asta un motiv pentru care copiii respectivi aveau greutate mica la nastere?
Este foarte interesant despre ce scrietii. Vad ca subictele sunt diferite, si asta ma bucura foarte tare. Referitor la Acidul folic totul este adevarat si este benefic pentru sarcina si nu numai, sa-l folosim, vorbesc in calitate de medic rezident obstetrica-ginecologie dar si in calitate de mama a doua fetitee superbe una de cinci ani si alta de cinci lunii.Am folosit in timpul sarcinii Acidul Folic dar cam din luna a treia de sarcina si Prenatalul romanesc cu intreruperii care sunt foarte importante.Referitor la luarea in evidenta a unei gravide de catre un obstetrician si asta este de mare importamntaa si este foarte interesant cat de neinformate sunt femeile.Femeia gravida trebuie sa vina la un medic specialist in obstetrica ginecologie cat mai curand posibil cand afla ca ste insarcinata sau cand suspicioneaza o sarcina, indiferent daca aceasta este dorita sau nedorita. Odata ce sa prezentat la medic se stabileste diagnosticul si anume daca exista sau nu o sarcina si cat de mare este (se estimeaza in saptamainii).Functie de dorinta mamei se decide daca sarcina se va pastra sau nu (adica se va efectua un chiuretaj la cerere).Cazul in care sarcina se pastreaza inseamna luarea in evidenta a gravidei din partea specialistului in obstetrica ginecologie (pe care gravida s-il alege singura) si asta inseamna obligativitatea gravidei de -a veli la control lunar pana in luna a opta o data pe luna ,in luna a opta o data la doua saptamaiini si in luna a noua o data pe saptamana (daca sarcina este fara probleme ,dar daca este cu probleme, adica sarcina cu risc obstetrical crescut se vine mai des).In timpul sarcinii care se imparte in trei trimestree, trimestrial se efectueaza niste analizee de sange -functie de ele se decide tratamentul.Trimestrial este bine sa se efectueze si cate-o echografie performanta, vitala in depistarea precoce a anomaliilor congenitale.Este de precizat ca echografia este o metoda de diagnostic neinvaziva si nu dauneaza sarcini ca radiografia de exemplu care este contraindicata in sarcina.De aia in incheiere sa atrag atentia asupra responsabilitatii de a fii mama, odata ramasa insarcinaata este doar 50 % razboiul castigat, ceilalti 50 % intra in cele noua lunii de sarcina pe care nimeni din lumea aceasta nu vi le poate garanta ca se vor termina cu bine (este mare dar din partea Domnului sa aduci pe lume un copil sanatos).Multumesc.
Am facut testul de sarcina si mi-a iesit pozitiv dar nu am fost inca la medic pentru ca este deocamdata devreme. Cred ca am vreo 3-4 saptamani. Credeti ca mai pot astepta pana pe la 1 luna si jumatate? Va intreb din punct de vedere al tratamentului cu acid folic.
Este bine de stiut desi nu semneaza un medic sau vreo sursa de documentatie de specialitate multumesc
Articolul este foarte interesant. Multumim ca v-ati gandit sa faceti astfel de articole.
Este foarte interesant articolul acesta.Totusi asi dori sa intreb ceva......Nu este periculos ca in primele saptamani de sarcina sa se faca tratament cu acid folic,B6 si B12?
Bolnavi mai trebuie sa fi fost cei care au facut aceste reguli.....
Eu va propun sa citiţi Biblia, este scris ca necercetând Scriptura, ne ratacim. Citiţ-o cu încredere şi cu mare atenţie, rugaţi-va ca bunul Dumnezeu sa va dea rabdare şi cu siguranţa o sa aflaţi ce trebuie sa faceţi, în toate privinţele şi mai ales şi cu botezul. Sa nu uitam ca este scris, sa ne punem încrederea în oameni. De aceea trebuie ca fiecare dintre noi, sa citim Biblua. Acolo gasim cum sa traim, cu Dumnezeu, cum câştigam viaţa veşnica, etc. Eu va pot spune, Dumnezeu sa va binecuvânteze.
Un singur lucru nu înțeleg și asta ma face sa îmi pun multe semne de întrebare?? De ce un copil botezat în religia crestina ortodoxa nu poate avea un nas catolic. Copilul va fii botezat în fata lui Dumnezeu, iar nasul ca este el catolic sau ortodox trebuie sa își asume responsabilitatea fata de copil în fata lui Dumnezeu și nu fata de biserica. În al proteja, îndruma și ocroti de rele. Atata timp cat exista un singur Dumnezeu. Credința trebuie sa fie în fata lui. Nu cred ca ne întreabă cineva la naștere ce religie dorim sa fim... Am fost botezata și crescuta în religia romano-catolica pentru ca ambii părinți sunt catolici. Am fost și merg și în momentul de fata la biserici ortodoxe. Sa pup icoanele, sa aprind o lumânare și sa ma rog. Credinta trebuie sa fie în sufletul nostru și fata de Dumnezeu. Nu cred ca as fii mai buna sau mai rea dacă as fii de o alta religie. Sufletul și modul meu de a fii și a trai tot același ar rămâne Înțeleg ca nasul spune crezul în numele copilului pentru a se lepăda de satana, dar o face pentru ca acel copil în acel moment nu este în stare sa facă asta, dar îl poate spune și în maniera ortodoxa. Nasul face acest lucru în numele copilului... sunt dezamăgită total de reguli care nu fac altceva decât sa provoace discuții intre oameni cu buna credință indiferent de religie. Sunt intr-o situație dificila... nu am botezat încă nici un copil. Mi-ar face mare placere sa fac acest lucru pentru mine și sufletul meu. Pentru ca știu ca sunt un om crescut în bună credință. Dar ma întâmpin cu mari probleme... unul dintre părinți este ortodox, iar unul este reformat. Eu sunt catolica. Am decis toți 3 ca, copilul sa fie botezat la ortodocși, iar acum nici asa nu este bine pentru preotul unde am decis sa facem botezul, pentru simplu fapt ca sunt catolica nu accepta acest lucru. As vrea sa primesc un răspuns de la un preot ortodox. Sa îmi explice de ce exista astfel de probleme... dacă bisericile nu se înțeleg trebuie sa facă de o asa maniera încât nici oamenii sa nu se mai înțeleagă. Un bun creștin îl poarta pe Dumnezeu zi și noapte în suflet și nu numai atunci când merge la biserica...
TOTI SUNTEM CRESTINII!!!FIE CATOLICI, FIE ORTODOXI!Nu este un pacat ca nasul sau nasa sa fie catolic.Tot crestini suntem.DUMNEZEUL ESTE DOAR UNUL PENTRU TOTI!! Eu sunt casatorita mixt.Si am un sot bun.Si am avut parte si de un preot deosebit.Rari sunt preotii in ziua de azi.Preotii "curati " sufleteste.Nu vreau sa judec pe nimeni.Dar biserica nu mai este ce a fost.Legamantul saraciei....unde este???modestia, intelepciunea, ajutorul catre oameni, nu material, ci o vorba buna.
Un singur lucru nu înțeleg și asta ma face sa îmi pun multe semne de întrebare?? De ce un copil botezat în religia crestina ortodoxa nu poate avea un nas catolic. Copilul va fii botezat în fata lui Dumnezeu, iar nasul ca este el catolic sau ortodox trebuie sa își asume responsabilitatea fata de copil în fata lui Dumnezeu și nu fata de biserica. În al proteja, îndruma și ocroti de rele. Atata timp cat exista un singur Dumnezeu. Credința trebuie sa fie în fata lui. Nu cred ca ne întreabă cineva la naștere ce religie dorim sa fim... Am fost botezata și crescuta în religia romano-catolica pentru ca ambii părinți sunt catolici. Am fost și merg și în momentul de fata la biserici ortodoxe. Sa pup icoanele, sa aprind o lumânare și sa ma rog. Credinta trebuie sa fie în sufletul nostru și fata de Dumnezeu. Nu cred ca as fii mai buna sau mai rea dacă as fii de o alta religie. Sufletul și modul meu de a fii și a trai tot același ar rămâne Înțeleg ca nasul spune crezul în numele copilului pentru a se lepăda de satana, dar o face pentru ca acel copil în acel moment nu este în stare sa facă asta, dar îl poate spune și în maniera ortodoxa. Nasul face acest lucru în numele copilului... sunt dezamăgită total de reguli care nu fac altceva decât sa provoace discuții intre oameni cu buna credință indiferent de religie. Sunt intr-o situație dificila... nu am botezat încă nici un copil. Mi-ar face mare placere sa fac acest lucru pentru mine și sufletul meu. Pentru ca știu ca sunt un om crescut în bună credință. Dar ma întâmpin cu mari probleme... unul dintre părinți este ortodox, iar unul este reformat. Eu sunt catolica. Am decis toți 3 ca, copilul sa fie botezat la ortodocși, iar acum nici asa nu este bine pentru preotul unde am decis sa facem botezul, pentru simplu fapt ca sunt catolica nu accepta acest lucru. As vrea sa primesc un răspuns de la un preot ortodox. Sa îmi explice de ce exista astfel de probleme... dacă bisericile nu se înțeleg trebuie sa facă de o asa maniera încât nici oamenii sa nu se mai înțeleagă. Un bun creștin îl poarta pe Dumnezeu zi și noapte în suflet și nu numai atunci când merge la biserica...
Un singur lucru nu înțeleg și asta ma face sa îmi pun multe semne de întrebare?? De ce un copil botezat în religia crestina ortodoxa nu poate avea un nas catolic. Copilul va fii botezat în fata lui Dumnezeu, iar nasul ca este el catolic sau ortodox trebuie sa își asume responsabilitatea fata de copil în fata lui Dumnezeu și nu fata de biserica. În al proteja, îndruma și ocroti de rele. Atata timp cat exista un singur Dumnezeu. Credința trebuie sa fie în fata lui. Nu cred ca ne întreabă cineva la naștere ce religie dorim sa fim... Am fost botezata și crescuta în religia romano-catolica pentru ca ambii părinți sunt catolici. Am fost și merg și în momentul de fata la biserici ortodoxe. Sa pup icoanele, sa aprind o lumânare și sa ma rog. Credinta trebuie sa fie în sufletul nostru și fata de Dumnezeu. Nu cred ca as fii mai buna sau mai rea dacă as fii de o alta religie. Sufletul și modul meu de a fii și a trai tot același ar rămâne Înțeleg ca nasul spune crezul în numele copilului pentru a se lepăda de satana, dar o face pentru ca acel copil în acel moment nu este în stare sa facă asta, dar îl poate spune și în maniera ortodoxa. Nasul face acest lucru în numele copilului... sunt dezamăgită total de reguli care nu fac altceva decât sa provoace discuții intre oameni cu buna credință indiferent de religie. Sunt intr-o situație dificila... nu am botezat încă nici un copil. Mi-ar face mare placere sa fac acest lucru pentru mine și sufletul meu. Pentru ca știu ca sunt un om crescut în bună credință. Dar ma întâmpin cu mari probleme... unul dintre părinți este ortodox, iar unul este reformat. Eu sunt catolica. Am decis toți 3 ca, copilul sa fie botezat la ortodocși, iar acum nici asa nu este bine pentru preotul unde am decis sa facem botezul, pentru simplu fapt ca sunt catolica nu accepta acest lucru. As vrea sa primesc un răspuns de la un preot ortodox. Sa îmi explice de ce exista astfel de probleme... dacă bisericile nu se înțeleg trebuie sa facă de o asa maniera încât nici oamenii sa nu se mai înțeleagă. Un bun creștin îl poarta pe Dumnezeu zi și noapte în suflet și nu numai atunci când merge la biserica...
ASA eate ? preotul are dreptate. multumesc..
Botezand copilul devreme nu ii impui ceva. Isus a spus ca fara botez nu vei fi mantuit. Ce se intampla cu acel copil care, Doamne fereste, moare nebotezat. Nu il vei mai putea scoate din iad. Pe de alta parte copilul botezat nu este automat mantuit. El incepe un drum lung in viata, spre mantuire. Credinta cea dreapta, adica singura dupa parerea mea, este crestinismul ortodox, care (impreuna cu cel catolic dupa marea schisma) este prima si singura Biserica a Lui Hristos. Sutele de secte ce au aparut pe parcurs, impreuna cu sectele reformate sau protestante, neoprotestante ce s-au nascut dupa sute chiar mii de ani sunt rastalmaciri ale dreptei credinte.
Sunt ortodoxa, dar religia adevarata nu este ortodoxia, ea se cunoaste dupa roade, dupa fapte, ceea ce vad ca in ziua de azi nu respecta nimeni, iar in biblie spune religia adevarata nu critica pe celelelte. Iar eu ma inclin spre adevar ca sunt martorii lui iehova, in matei capitolul 24 cu versetul 14 se spune : sa se predice evanghelia pe tot pamantul locuit, ceea ce ortodoxi nu fac, preotii ortodoxi stau in chiliile lor si asteapta sa vina enoriasi la ei, iar martorii lui iehova pleaca din casa in casa si anunta despre regatul lui dumnezeu., Isus Cristos a predicat peste tot, cat a fost pe pamant, si la ucenicii lui ia spus sa -i ia exemplul, fara sa ia cu ei ceva, pe cand preotii ortodoxi ia bani de fiecare data, si la fiecare liturghie cere cu nesimtire, ca le trebuie bani pt o alta biserica. Ei se gandesc doar la interesul lor personal. s.a.m.d.Ce invatatur primim de la ortodoxi? Am intalnit pers care spun ca exista crezul in biblie. Preotii nu ia masuri pt credinciosi ca vin la biserici si nu stiu pe ce lume traiesc habar nu stiu despre ce a predicat preotul in biserica. Oare pe ce lume traim, fara credinta? Noi stim rugaciunea. Tatal nostru , dar e cineva sa-mi spuna semnificatia lui? Iata un ex, vie imparatia ta , noi prin aceasta expresie, intelegem ca ii cerem a doua venire a lui Isus . O alta expresie precum in cer asa si pe pamant. Adica sa se faca la fel cum este in cer, pe cand la noi pe pamant este iadul.
Citind unele comentarii ,îmi dau mult mai bine seama ,cat de mult manipulează biserica pe cei ce inca mai cred in aceasta absurditate Medievală numita religie. Deh! Prostii cred in profet si popii in profit.
Nu mi se pare corect in afirmatia preotului cand spune ca si catolici nu pot boteza si ii pune in acelasi rand cu sectantii.oare stie el ca si catolici sunt crestini?oare Isi aminteste ca pana la marea schisma nu existau catolici si ortodocsi??!!!toti erau crestini?!?!cred ca aveste lucruri sunt studiate la teologie...