Comentarii la articole
0 | 7/2/2023

Comentarii la articole
-
In aceasta pagina gasiti toate observatiile voastre la diverse articole din site-ul nostru.
Ele nu sunt grupate pe articole ci ordonate in functie de data trimiterii.
Daca doriti sa vedeti lista unui anume articol, urmati "linkul" cu numele articolului si - in pagina articolului - apasati pe "Lista de discutii pe aceasta tema"!
Cauta in comentarii
Puteti sa folositi formularul de mai jos si tipul de sortare pentru a accesa comentariile la articole
Sortati dupa data!
Nr. Comentarii: 18401
Output "
"
✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️
Subiecte tratate:
Tema:
Comentarii vizitatori
Citeste toate comentariileCe sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII
As dori sa stiu daca la intoarcerea din concediul de maternitate de 2 ani, unitatea angajatoare este obligata sa-mi asigure locul de munca avut anterior. Multumesc !
Da, ai asigurat locul de munca cu conditia sa nu intarzii nici macar cu o zi. Asa ca trebuie sa faci cerere de intoarcere cu cateva zile inainte. Ar fi bine sa intrebi la HR.
As dori sa aflu daca sotul meu care lucreaza la stat , poate sa-si ia concediu post-natal,in cazul,in care eu nu lucrez nicaieri,nici macar nu am carte de munca facuta.Deci,poate el beneficia de concediu post-natal? VA MULTUMESC!
Multumesc celor care mi-au raspuns la intrebari.
LEGEA spune urmatoarele: Indemnizatia pentru cresterea copilului sau ingrijirea copilului bolnav ART. 121 (1) Asiguratii au dreptul la: a) concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani si, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani; b) concediu si indemnizatie pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani, iar in cazul copilului cu handicap, pentru afectiunile intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani. (2) Indemnizatiile prevazute la alin. (1) se suporta integral din bugetul asigurarilor sociale de stat. -------------------------- Literele a) si b) ale alineatului (1) au fost modificate de ORDONANTA DE URGENTA nr. 49 din 29 martie 2001, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 161 din 30 martie 2001. ART. 122 (1) Beneficiaza, la cerere, de indemnizatia pentru cresterea copilului sau pentru ingrijirea copilului bolnav, optional, unul dintre parinti, daca solicitantul indeplineste conditiile de stagiu de cotizare prevazute la art. 98 alin. (2) sau (3). (2) De aceleasi drepturi beneficiaza si asiguratul care, in conditiile legii, a adoptat, a fost numit tutore, caruia i s-au incredintat copii spre crestere si educare sau in plasament familial. ART. 123 (1) Indemnizatia pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani se acorda, la cerere, pe baza livretului de familie sau a certificatului de nastere. (2) Indemnizatia pentru cresterea copilului cu handicap pana la implinirea varstei de 3 ani se acorda, la cerere, pe baza livretului de familie sau a certificatului de nastere, precum si a certificatului de persoana cu handicap, emise in conditiile legii. (3) Indemnizatia pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau a copilului cu handicap cu afectiuni intercurente pana la implinirea varstei de 18 ani se acorda pe baza certificatului de concediu medical eliberat de medicul de familie si a certificatului pentru persoanele cu handicap emis, in conditiile legii, dupa caz. ---------------------- Alineatele (1) si (2) au fost modificate de ORDONANTA DE URGENTA nr. 49 din 29 martie 2001, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 161 din 30 martie 2001. ART. 124 Durata de acordare a indemnizatiei prevazute la art. 121 alin. (1) lit. b) este de 14 zile calendaristice pe an pentru un copil, cu exceptia situatiilor in care copilul contracteaza boli contagioase, este imobilizat in aparat gipsat sau este supus unor interventii chirurgicale; durata concediului medical in aceste cazuri va fi stabilita de medicul de familie. ART. 125 Cuantumul lunar al indemnizatiei prevazute la art. 121 alin. (1) lit. a) si b) este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 99.
As vrea sa stiu daca am dreptul la program redus de lucru, din ce luna, si, daca e stipulat în vreun articol al vreunei legi, concret, ce înseamna acest lucru. Va multumesc anticipat.
Ce putem afla despre concediul pentru cresterea copilului?
Iata ca am aflat eu de la locul meu de munca: 85 % se calculeaza din salariul de baza + sporuri (de vechime si altele). Apoi se scad procentele pentru somaj, pensii si asigurari. Daca mai ai alte retineri (ex. CAR) ti se retine rata. Cam asta-i tot. Multa sanatate
Buna! Articolul m-a interesat foarte mult. As dori sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: Din acel procent de 85% sunt scazute procentele pentru somaj, pensie, asigurari medicale, pe perioada cit se acorda concediul de sarcina si postnatal ? Exista prin lege limita superioara ca valoare rezultata a celor 85 %, daca salariul realizat in perioada ce se ia in calcul este mare? Va multumesc Petruta
Excelent articol,Felicitari
foarte interesant articolul, mi-a folosit foarte mult pentru copiii mei
Este interesant articolul, dar cred ca mai interesant ar fi daca a-ti preciza si cum pot fi deterorate aceste vitamine, de fapt factorii care influenteaza deteriorarea lor. Ma refer in timul proceselor de fabricatie a diferitelor produse si in timpul depozitarii. Va multumesc
Care este necesarul zilnic de vitamine pentru un copil de 3 ani si 3 luni care cântareste 14-15 Kg. Mentionez ca are si ceva semne de rahitism (frunte si torace parca i-am dat vigantolul degeaba 3 ani de zile nici nu se cunoaste. Cu foarte mare respect astept un raspuns de la dvs. mai bine zis un sfat.
Am o problema si poate ma puteti ajuta: am luat Ca lactic tablete si am inceput sa ma simt foarte rau, si anume dureri in zona rinichilor, dureri de piciaore, articulatii, muschi, stare generala proasta.Am intrerupt si am reintrat la normal.Apoi am inceput injectii cu gluconolactat de Ca si mg si aceeasi problema.Medicul de familie nu-si explica de ce ma simt rau de la calciu, asadar va intreb care sa fie problema?? Va multumesc.
Informatiile sunt fireste foarte utile. Pacat insa ca majoritatea acestor vitamine prin procesul de preparare a hranei se distrug. In concluzie o foarte mica parte din vitamine ajung in organismul nostru. De aici si carentele meri de vitamine si minerale pa care le descoperim mai devreme sau mai tarziu in urma unori analize uneori facute pentru un cu totul alt scop. Exista un mod de preparare care nu distruge aceste pretioase elemente dar despre aceasta, poate ,alta data.
a folosit cineva vitamina E ca un tratament eficient impotriva infertilitatii? Care ar fi doza optima?
Este necesar sa-i dau copilului meu de 1 an si 7 luni vitaminesub forma de pastile?
Care este necesarul zilnic de vitamine pentru o adolescenta de 14 ani.
ar fi bine sa mentionati si calciul necesar copiilor pina la 18 ani.
Buna seara.Am si eu o intrebare:de curand am aflat ca am uterul retrovers si asta dupa ce am fost la un control de rutina,ma tot durea burta si am avut si ciclul dereglat.Inainte de a afla asta am pierdut o sarcina(cca.7 saptamani),medicul care m-a consultat nu mi-a spus nimic de asta,doar doamna doctor de acum.Ce sfat imi dati,care ar fi cauza pierderii sarcinii?