8 Motive sa mancam mai mult mango

8 Motive sa mancam mai mult mango

8 Motive sa mancam mai mult mango

  • Sigur, fructe precum afinele si capsunile, atrag atentia oamenilor datorita beneficiilor aduse sanatatii. Consumul de alimente sanatoase, care sunt lipsite de ingrediente toxice este esential, iar aceste fructe - cu conditia sa fie ecologice, desigur - sunt alegeri intelepte.

8 Motive sa mancam mai mult mango!

Cu toate acestea, in timp ce afinele va pot atrage atentia, sa nu trecem cu vederea si alte alimente care pot imbunatati starea generala de sanatate. De exemplu, mango - un fruct excelent, care poate face totul, de la a ajuta la imbunatatirea memoriei, pana la a intari sistemul imunitar.

Iata o privire mai atenta la beneficiile acestui fruct, mango, un superaliment care este abundent in numeroase substante nutritive. O ceasca are 76% din necesarul zilnic de vitamina C, si 25% din necesarul de vitamina A; aceste vitamine ajuta la imbunatatirea imunitatii cat si a vederii. O cana contine doar 105 de calorii!

1. Lupta impotriva cancerului

Mango este bogat in antioxidanti, inclusiv astragalin, quercetina, isoquercitrin si fisetin. Asta inseamna ca fructul face minuni atunci cand vine vorba de lupta impotriva leucemiei, cancerului de san, de colon si de prostata.

2. Ajuta la pierderea in greutate

Nu doar ca o singura ceasca de mango are putin peste 100 de calorii, dar vitaminele, elementele nutritive si continutul fibros face corpul sa se simta mai plin, asa ca esti mai putin inclina sa recurgi la gustari nesanatoase. In acelasi timp, stimuleaza capacitatea sistemului digestiv de a arde mai multe calorii.

3. Controleaza nivelul de colesterol

Pentru ca este bogat in vitamina C, mango este o alegere excelenta pentru scaderea nivelului seric al colesterolului; vitamina C contine pectina si fibre care fac posibil acest lucru. Este, de asemenea, bogat in potasiu, care ajuta la mentinerea frecventei cardiace si a tensiunii arteriale sanatoase - doua lucruri asociate cu niveluri crescut al colesterolului.

4. Ajutor pentru cei cu diabet

Frunzele de mango sunt comestibile si sunt o alegere foarte sanatoasa pentru cei care au diabet zaharat. Pur si simplu se fierb 5-6 frunze de mango intr-un vas si se las ala inmuiat peste noapte. Apoi bea lichidul filtrat a doua zi - este considerat a fi benefic pentru reglarea nivelului de insulina.

5. Alcalinizeaza organismul

Nu este nici un secret faptul ca pastrarea corpului alcalinizat in locul unei stari acide este esential. Mango este bogat in acid tartric, acid malic si mici cantitati de acid citric, toate acestea contribuind la atingerea acestui scop final.

6. Imbunatatirea memoriei

Mango are cantitati importante de vitamine B-6 si acid glutamic, ambele lucrand impreuna pentru a mentine functia neurotransmitatoare intacta. Acest lucru inseamna ca oamenii care mananca fructe de mango vor experimenta o mai buna capacitate de a retine informatii, si vor fi in masura sa se concentreze cu mai multa usurinta.

7. Imbunatateste viata sexuala

Mango este numit "fructul iubirii", deoarece contine vitamina E, care este legat de reglarea hormonilor sexuali si a stimularii libidoului. Aceste calitati afrodisiace vor face sa va doriti sa impartasiti un mango cu persoana iubita chiar azi! Se spune ca, in mod special, creste virilitatea barbatilor.

8. O piele mai sanatoasa

In loc de a achizitiona articole de ingrijire a pielii din magazine, care sunt adesea realizate cu substante chimice nocive (chiar si cele considerate a fi sigure), mai bine cumparati un mango. Faceti un piure din mango, amestecati-l cu putin lapte, miere, si apoi utilizati-l ca exfoliant. Pielea va deveni vizibil mai fina si mai radianta.

V-am convins sa cumparati mango?!

Va recomandam sa mai cititi si:

 

Interesant de citit:
Adevaruri despre fructe

Mai mult decat oricand, in sezonul rece este indicat consumul de fructe si legume. Acestea asigura organismului energia necesara pentru a face fata temperaturii scazute si schimbarilor care vin… ... citeste

Ce fructe iti fac stomacul sa se simta mai bine?

Fructele contin doze mari de enzime, compusi naturali care ajuta la usurarea  digestiei normale si alte functii ale corpului. Centrul Medical al Universitatii din Maryland a observat ca… ... citeste

Marul - cel mai sanatos dintre fructe!

In anul 2004, oamenii de stiinta USDA au investigat peste 100 de alimente pentru a le masura concentratia de antioxidanti per portie. Doua mere - Red Delicious si Granny Smith - s-au clasat pe locul… ... citeste

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII