Sfaturi pentru deprinderea corecta a scrisului de mana

Sfaturi pentru deprinderea corecta a scrisului de mana

Sfaturi pentru deprinderea corecta a scrisului de mana

Felul in care copilul incepe sa scrie isi pune amprenta asupra obiceiurilor lui viitoare: de la pozitia corecta la birou pana la modul in care copilul tine in mana instrumentele de scris.

Sfaturi pentru o pozitie corecta a pixului in mana

La inceput, cu singuranta ca cel mic va avea tendinta de a-si folosi toate degetele de la mana pentru a tine cat mai ferm si mai stabil instrumental de scris. Insa acest lucru nu ii va lasa libertatea de miscare pentru a scrie.

 Prinderea pixului care poate fi tripod (cu 3 degete) si cvatripod (cu 4 degete). Produsele BIC sunt potrivite atat pentru copiii care aleg sa scrie cu 3 degete cat si pentru cei care scriu cu 4 degete.

Pixul trebuie tinut aproape de varf pentru un control bun, lasand insa suficient spatiu pentru a avea vizibilitate pe foaia de hartie.

Mana cealalta (stanga sau dreapta) trebuie sa fie si ea pe masa, odata pentru a tine foaia de hartie si apoi pentru a mentine echilibrul corpului.

Mana trebuie sa se deplaseze usor spre dreapta in timpul scrierii, fara sa fie ridicata de pe foaie.
 

 

Pozitia corpului la masa de scris

Toata lumea stie ca trebuie sa stai cu spatele drept in timp ce scrii. Insa aceasta pozitie corecta trebuie sustinuta si de alti factori implicati:
Scaunul trebuie sa aiba inaltimea potrivita raportata la inaltimea mesei de scris, astfel incat mana sa fie asezata intr-un unghi de 90 grade.

Scaunul trebui sa fie la o distanta corecta fata de masa pentru a nu fi nevoie sa te apleci pentru a ajunge la foaia de hartie.

Lumina din camera influenteaza si ea pozitia corpului. Daca nu este suficienta, copilul va avea tendinta sa se aplece pentru a vedea mai bine.

Partea de jos a corpului este si ea importanta: talpile trebuie sa fie pozitionate drepte pe podea, genunchii sub nivelul coapselor.

Pentru mai multe sfaturi si secrete pentru a face scrisul cat mai placut pentru cei mici, va asteptam pe BIC Kids. Tot aici veti gasi si instrumentele potrivite pentru fiecare varsta si etapa.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️