Paracetamolul și alăptarea: ce trebuie să știi

Paracetamolul si alaptarea: ce trebuie sa stii

Paracetamolul și alăptarea: ce trebuie să știi

Pot sa iau paracetamol in timpul alaptarii? Ne intreaba unele mamici pe pagina de intrebari de la Desprecopii.

Da, puteti lua paracetamol. Paracetamolul intra in laptele matern in cantitati mici si este putin probabil sa dauneze bebelusului. Pentru informatii suplimentare, adresati-va medicului de familie, farmacistului sau medicului dentist. Informati-i ca alaptati inainte de a lua orice medicament.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Diferite forme de paracetamol
In cautare de sfaturi
Super alimente pentru mamici care alapteaza
Trebuie sa iau vitamine prenatale pe durata alaptarii?

Pot sa iau paracetamol in timpul alaptarii? Ne intreaba unele mamici pe pagina de intrebari de la Desprecopii.

Pot sa iau paracetamol in timpul alaptarii? Ne intreaba unele mamici pe pagina de intrebari de la Desprecopii

Mai intai de toate trebuie sa cereti sfatul medicului inainte de a lua paracetamol daca bebelusul s-a nascut devreme (prematur), a avut o greutate mica la nastere sau are o afectiune medicala.

Diferite forme de paracetamol

Paracetamolul poate avea diferite forme, cum ar fi:

- tablete
- capsule
- suspensii orale (medicamente lichide)

Paracetamolul este adesea combinat cu alte medicamente, cum ar fi codeina (denumita co-codamol). Cu toate acestea, aceste alte medicamente ar putea sa nu fie potrivite in timpul alaptarii. De aceea, trebuie sa verificati intotdeauna ce contine un anume medicament si in caz de neclaritati sa cereti parerea unui specialist, cum ar fi farmacistul sau medicul de familie.

Cititi intotdeauna prospectul medicamentului

Cititi prospectul informativ al medicamentul sau cititi informatiile de pe ambalaj.

Daca aveti nelamuriri sau aveti nevoie de ajutor pentru a intelege informatiile si a le raporta la situatia dvs., puteti discuta cu medicul de familie sau farmacistul.

Super alimente pentru mamici care alapteaza

Alimentatia este unul dintre aspectele pe care proaspetele mamici care alapteaza nu ar trebui sa il neglijeze.

Contrar tendintei de a renunta la numeroase alimente in perioada alaptarii, din cauza efectului negativ pe care acestea l-ar putea avea asupra calitatii laptelui sau din cauza legaturii unora dintre ele cu colicile bebelusului, mamicile ar trebui sa tina cont in primul rand de faptul ca pentru a le oferi bebelusilor un lapte matern bogat in substante nutritive, trebuie ca ele insele sa aiba o alimentatie foarte variata, echilibrata si sanatoasa. Citeste pe larg: Super alimente pentru mamici care alapteaza 

Trebuie sa iau vitamine prenatale pe durata alaptarii?

E nevoie de vitamine pentru mamicile care alapteaza? Multi doctori recomanda mamelor care alapteaza sa continue administrarea de suplimente prenatale.

Luand suplimentele concepute special pentru mamele care alapteaza, poti fi sigura ca obtii cele mai importante substante nutritive care te ajuta sa pastrezi sanatatea organismului si sa produci suficient lapte de buna calitate pentru copil.
Iata ce fel de vitamine sunt recomandate pentru perioada alaptarii.

Ghid de alaptare

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

referinte  https://www.breastfeedingnetwork.org.uk/analgesics/

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII