Telefoanele mobile, daunatoare pentru copiii sub 12 ani

Telefoanele mobile, daunatoare pentru copiii sub 12 ani

Telefoanele mobile, daunatoare pentru copiii sub 12 ani

  • Riscuri mari? Un avertisment emis de guvernul britanic arata ca parintii nu ar trebui sa le dea copiilor telefoane mobile inainte de a implini 12 ani. Telefoanele mobile au suscitat dezbateri intense privind efectele lor asupra sanatatii. Acum specialistii spun ca telefoanele mobile sunt nerecomandate copiilor sub 12 ani. Iata sfatul de la Desprecopii.com.

Ce spun specialistii despre folosirea telefoanelor mobile la copii

Riscuri mari? Un avertisment emis de guvernul britanic arata ca parintii nu ar trebui sa le dea copiilor telefoane mobile inainte de a implini 12 ani. Copiii nu trebuie sa foloseasca telefoane mobile, conform avertismentelor guvernului britanic.
Specialistii au declarat ca despre copii ca nu sunt mici adulti si ca nu ar trebui sa li se dea telefoane mobile inainte de a implini cel putin 12 ani.

Chiar si asa, adolescentii ar trebui sa-si foloseasca mobilele mai degraba pentru a trimite mesaje text decat pentru a vorbi, adauga medicii.

Radiatiile exista

Desi nu exista dovezi conform carora copiii ar fi mai sensibili decat adultii la radiatiile emise de telefoanele mobile, aceasta posibilitate nu poate fi eliminata. Profesorul Challis, fostul sef al organizatiei finantate de guvern Mobile Telecommunications and Health Research programme (MTHR), din Marea Britanie,  a spus:

...cred ca riscurile sunt plauzibile deoarece sistemul imunitar al copiilor este inca in dezvoltare si stim ca ei sunt mai sensibili la multe alte lucruri, de exemplu la radiatiile ultraviolete. Daca un copil este expus luminii excesive a soarelui, are un risc mult mai mare de a face cancer al pielii decat un adult expus la aceeasi cantitate de radiatii. Ei sunt mult mai sensibili la poluanti. Se crede ca ei sunt expusi unui risc mai mare din acest punct de vedere.

El a spus ca isi da seama ca unii parinti se simt mai linistiti daca le dau copiilor un telefon mobil.
Insa a adaugat: nu vad de ce un parinte nu ar fi mai ferm cu copilul si i-ar explica faptul ca exista motive pentru care nu este o idee buna sa aiba telefon mobil, in afara cazului in care exista motive speciale legate de siguranta.

Mai cititi si: Telefonul mobil in atentie

Medicina Generala:

Dulapul cu medicamente

Sanatatea femeii:

 Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

Este nevoie de studii indelungate pentru a dovedi daunele produse de telefoanele mobile asupra copiilor

Recomandarile vin de la MTHR, care a publicat rezultatele unui studiu de 30 de ani care a urmarit folosirea telefoanelor mobile si starea de sanatate a 250.000 de europeni, printre care 100.000 de britanici.
Datele privind numarul apelurilor si durata acestora vor fi comparate cu inregistrarile de sanatate pentru a determina daca telefonul mobil declanseaza sau agraveaza cancerul urechii, al pielii si al creierului.

Studiul care a costat milioane de lire va examina si daca folosirea telefonului mobil ridica riscul de boli neurologice ca Alzheimer, Parkinson si scleroza multipla, precum si de crize sau de boli de inima sau de probleme mai putin grave, ca durerile de cap si problemele de somn.

Nici un studiu anterior nu a durat atat de mult, nici nu a examinat o gama atat de larga de boli. Primele rezultate vor fi disponibile peste cinci ani. Va fi si prima data cand datele despre frecventa apelurilor si lungimea lor vor fi furnizate direct de catre companiile de telefonie mobila.

Studiile din trecut s-au bazat pe amintirile oamenilor in privinta folosirii telefonului mobil, ceea ce poate oferi rezultate incerte.
Cercetatorii de la Imperial College London au spus ca rezultatele muncii de pana acum au fost linistitoare. Insa deoarece unele boli precum cancerul se dezvolta de-a lungul mai multor ani, iar multi oameni au avut telefon mobil abia de maxim 10 ani, cunostintele noastre despre efectele telefoanelor mobile au lipsuri considerabile.
Mai mult de jumatate dintre copiii sub zece ani au un mobil, si exista chiar handset-uri special proiectate pentru copiii de patru ani.

Ce spun firmele de telefonie mobila

Graham Philips, de la supervizorul industriei de telefonie mobila Powerwatch, a declarat: intr-o lume ideala, telefoanele mobile nu ar fi intrat pe piata inainte de a fi fost bine testate si verificate, insa toti au presupus ca ele nu prezinta riscuri pentru sanatate. In prezent exista tot felul de oameni si firme care se bazeaza pe el. Totusi, ar trebui sa investim mult mai multi bani si efort pentru a afla ce efecte au ele asupra sanatatii si cat de mari sunt aceste efecte.
Insa John Cooke, director executiv al Mobile Operators Association, ce reprezinta industria de telefonie mobila, a declarat: recomandarea Organizatiei mondiale a sanatatii este ca nu sunt necesare precautii speciale privind folosirea telefoanelor mobile de catre adulti sau copii.
Daca parintii sunt ingrijorati in legatura cu asta, isi pot sfatui copiiii sa nu vorbeasca mult la telefon sau sa foloseasca dispozitive hands-free.

Parintii trebuie sa cantareasca beneficiile tangibile ale securotatii oferite de aceasta tehnologie si posibilitatea unor viitoare efecte necunoscute asupra sanatatii.
Profesorul Challis a fost vicepresedintele Stewart Committee, al carui raport a stat la baza recomandarii oficiale care sustine ca folosirea excesiva a telefoanelor mobile de catre copii ar trebui descurajata.

 Cititi si despre alte alerte pentru parinti:

 La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com

Va recomandam sa mai cititi: Sanatatea familiei:

 Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Roxana
    Roxanatrimis la 19/7/2013

    Telefonul dauneaza copiilor!!!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII