Cum avem grija de sanatatea copiilor dupa inceperea scolii?

Cum avem grija de sanatatea copiilor dupa inceperea scolii?

Cum avem grija de sanatatea copiilor dupa inceperea scolii?

Pe scurt

  • Scoala a inceput de ceva vreme iar sezonul racelilor si gripei este in toi. Ne aflam in acea perioada a anului in care trebuie sa ne concentram pe asigurarea faptului ca sistemele imunitare ale copiilor sunt puternice si sanatoase, astfel incat sa poata rezista cresterii numarului de boli virale care vin impreuna cu vremea rea.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cum si cand stimulam sistemul imunitar al copilului, cat mai natural?
Cand e momentul ca un copil sa ramana acasa, pentru recuperare?
Bolile copilului si tratamentul adecvat
De ce racesc copiii atat de des?
Cum se raspandesc racelile?

Cum si cand stimulam sistemul imunitar al copilului, cat mai natural?

Un copil, chiar in momentul in care sistemul imunitar innascut si adaptiv incepe sa se maturizeze, este expus riscului multor virusuri, bacterii, ciuperci si paraziti patogeni. Copiii mici sunt mai vulnerabili la infectii virale, bacteriene si parazitare care trebuie combatute si controlate prin raspunsuri imune.

Ideea de stimulare a imunitatii este atragatoare. In primul rand, pentru a functiona bine, sistemul imunitar are nevoie de echilibru si armonie. Copiii sunt fiinte umane "in constructie". In multe privinte, ei "lucreaza" mai mult decat adultii.

Deci, de unde incepeti atunci cand vine vorba de mentinerea copilului sanatos astfel incat sa aiba un sistem imunitar care functioneaza corect?

Incepeti stimularea imunitatii cand copilul este sanatos! Nu cand este bolnav!

Asigurati-va ca primeste toate substantele nutritive esentiale necesare dezvoltarii sanatoase si a rezistentei imunitare, oferindu-i un KIT DE IMUNITATE - 3 x FRUTDEP IMMUNO - De prima intentie in preventia
si tratamentul infectiilor respiratorii si al recurentelor (inainte de intrarea in colectivitati). Acesta este un este un imunomodulator puternic, reduce recurentele infectiilor de tract respirator, reduce durata si severitatea infectiilor respiratorii, contribuie la intarirea sistemului imunitar, tonifica organismul in perioadele de convalescenta, reduce oboseala si extenuarea, contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ, contribuie la consolidarea sistemului imunitar inainte de intrarea in colectivitati si in boli contagioase.

Cand e momentul ca un copil sa ramana acasa, pentru recuperare?

In medie, elevii din scoala generala se imbolnavesc de 12 ori in fiecare an scolar, potrivit CDC, iar copiii mai mari, de vreo 6 ori. Un stranut. O tuse. O durere in gat. Unele boli sunt contagioase, dar unele nu sunt. Cum stiti cand nu trebuie sa il duceti la scoala si cum sa il tratati cat mai natural posibil?

Pentru inceput, intrebati-va 3 lucruri:

1. Are copilul febra? Febra de 38C sau mai mult este, in general, un semn de boala, astfel incat copiii trebuie sa ramana acasa.

2. Este copilul suficient de bine pentru a participa la cursuri? Daca pare mult prea obosit/epuizat, cea mai buna solutie este odihna acasa.

3. Este racit/gripat? Nu il lasati sa se intoarca la scoala pana cand va asigurati ca nu mai este contagios.

Bolile copilului si tratamentul adecvat

Copilul a inceput scoala si cu totii stim ca ne asteapta un an greu, mai ales in privinta bolilor pe care le poate face. Iata ce trebuie sa aveti in vedere:

Febra la copii

Febra este un semn ca, corpul se lupta cu germenii care ii fac rau. Este un simptom comun al infectiilor cum ar fi gripa. Daca este de 38C sau mai mult, asteptati pana cand copilul nu mai are febra timp de cel putin 24 de ore inainte de a-l trimite inapoi la scoala. VIRODEP picaturi orale este un complex unic de fitoextracte standardizate si nutraceutice, fiind indicat in profilaxia si terapia infectiilor respiratorii de origine virala sau bacteriana, asociat cu simptomatice si in consolidarea sistemului imunitar.

Diareea la copii

Diareea rezulta in urma unei infectii, intoxicatii alimentare sau a unor medicamente precum antibioticele. Poate duce la deshidratare, deci oferiti-i multe lichide. Tineti copilul la domiciliu pana cand scaunele sale sunt solide si medicul dumneavoastra va da unda verde.

Varsaturile la copii

Varsaturile sunt un alt mod in care corpul ne scapa de germeni. Sunt de obicei cauzate de un virus gastric sau infectie. Pastrati copilul acasa daca a varsat de doua ori sau mai mult in ultimele 24 de ore. Poate sa se intoarca la scoala dupa ce simptomele trec sau medicul spune ca nu mai este contagios.

Tusea la copii

Tusea severa si simptomele unei raceli ar trebui sa tina copilul acasa. O tuse serioasa ar putea fi un simptom al unor afectiuni contagioase precum tusea convulsiva, bronsita virala. Poate fi un semn de avertizare al astmului sau a alergiilor. Prima recomandare este sa folositi TUSSODEP sirop - De prima intentie in tuse iritativa, productiva, acuta si persistenta.

 

Durerea in gat la copii

Durerea in gat poate fi un simptom al unei raceli. Daca are o raceala usoara, poate merge la scoala. Dar, daca simptoele sunt mai severe, pastrati-l acasa timp de cel putin 24 de ore de la inceperea tratamentului cu antibiotice. De prima intentie la primul semn al inflamatiei mucoasei orofaringiene este LARIDEP spray - ce contine un complex unic de fitoextracte standardizate pentru un efect antiinflamator, antiseptic, emolient si de aparare a mucoasei orofaringiene, fiind indicat in tratamentul inflamatiilor tractului orofaringian.

Conjunctivita la copii

Conjunctivita este contagioasa, iar copilul afectat trebuie sa ramana acasa pentru primele 24 de ore dupa inceperea tratamentului. Simptomele includ roseata ochilor, iritatii, umflaturi si puroi.

Durerile de cap la copii

Durerile de cap pot fi un simptom al bolilor contagioase precum gripa, raceala, meningita si streptococ. Expertii nu sunt de acord cu privire la faptul daca sau nu un copil ar trebui sa fie tinut acasa. Daca nu are alte semne de boala si se simte bine, poate merge la cursuri.

Eruptiile la copii

Eruptiile pot fi un semn al unei boli contagioase cum ar fi varicela, meningita bacteriana sau impetigo (o infectie a pielii). Tinetii copilul acasa pana cand este diagnosticat. Poate sa se intoarca la sala de clasa dupa ce simptomele au disparut si medicul va da unda verde.

Infectiile la urechi la copii

Infectiile la urechi nu sunt contagioase si nu este nevoie sa tineti copilul acasa, atata timp cat se simte suficient de bine pentru a se concentreze.

Raceala la copii

Simptomele unei raceli usoare sau probleme respiratorii minore nu trebuie sa va tina copilul acasa - insa tineti cont de faptul ca, chiar daca nasul este curat si tusea este usoara, virusul poate circula si imbolnavi pe altcineva.Daca in schimb  raceala dureaza mai mult, sau dupa ce episodul infectios s-a incheiat, recomandarea este ALLERDEP® sirop sustine functionarea normala a tractului respirator datorita componentelor active din fitoextractele continute. Are efecte benefice datorate diminuarii manifestarilor alergice asociate infectiilor de tract respirator.

De ce racesc copiii atat de des?

"Raceala comuna" este cauzata de virusuri care infecteaza nasul, gatul si sinusurile. Un virus este un germen care ne imbolnaveste.

Copiii mici racesc foarte des, de cca 8 - 10 in fiecare an, inainte de implinirea varstei de 2 ani. Racelile tind sa fie mai frecvente toamna si iarna cand copiii sunt in interior si in contact mai strans unul cu celalalt, astfel incat poate parea ca micutul trece dintr-o raceala in alta, asta pentru ca nu isi au construita imunitatea (de aparare) la cei peste 100 de virusuri care sunt in jur.

Copiii au in jur de 8-10 episoade infectioase/an, fata de 2-4 cate au adultii, intrucat sistemul imunitar al acestora este incomplet dezvoltat.

Singurul motiv pentru care sistemul imunitar al unui copil trebuie testat, este daca racelile duc adesea la probleme mai grave.

Cum se raspandesc racelile?

 Virusurile se gasesc in nas si in gat. Deoarece copiii isi ating adesea nasul, ochii si gura, pun lucruri in gura si se ating in mod frecvent in timpul jocului, germenii se raspandesc usor. Exista, de asemenea, mult contact intre parinti sau ingrijitori si copii: manuirea, ridicarea, hranirea, schimbarea scutecelor si asa mai departe.

 Copiii raciti iau contact cu virusurile pe mainile lor atunci cand isi ating nasul, gura sau cand tusesc, stranuta. Cand ating mai departe alti copii, jucarii sau diferite obiecte, ei transmit si virusurile.

 Ingrijitorii pot lua contact cu virusurile pe maini si ii pot raspandi intre copii prin atingere.

 O parte din virusuri pot fi raspanditi prin aer atunci cand un copil tuseste sau stranuta. Iar acele mici picaturi de saliva imprastiate in aer pot ajunge la nasul sau gura altui copil.

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII