Veridia, noua identitate a Centrului Medical Matei Basarab

Veridia, noua identitate a Centrului Medical Matei Basarab

Veridia, noua identitate a Centrului Medical Matei Basarab

Centrul Medical Matei Basarab s-a format ca un reper de profesionalism si dedicare in lumea viitoarelor mamici datorita specializarii in analize si investigatii medicale necesare in urmarirea unei sarcini.

 

La aniversarea a 15 ani, CMMB devine Veridia, o schimbare de nume si identitate vizuala care incearca sa surprinda evolutia constanta a centrului medical si aspiratiile continue ale personalului implicat, intotdeauna dispus sa asculte si sa ajute.

in acest areti citi mai multe despre:
Profil TORCH
Profil factori de risc genetici trombofilie
Screening prenatal
Ecografie screening morfologic fetal
Atenti la sanatatea ta!

Veridia ofera acces la majoritatea serviciilor medicale de care o viitoare mama ar avea nevoie: analize de laborator, ecografii, consultatii de specialitate - obstetrica-ginecologie, endocrinologie, diabet si boli de nutritie, cardiologie, hematologie, boli infectioase.

4 investigatii necesare in timpul sarcinii pe care le poti face la Veridia:

 Profil TORCH

TORCH este acronimul pentru un grup de boli infectioase care se pot transmite de la mama la fat, periclitand dezvoltarea normala a acestuia. In mod normal se efectueaza inainte de sarcina, dar cel mai frecvent se efectueaza la inceputul sarcinii si determina nivelul de imunizare pentru toxoplasma, virusul rubeolos, virusul citomegalic si virusul herpetic 1 si 2. In cazul unor rezultate neconcludente, Veridia dispune de teste de aviditate pentru anticorpii IgG care pot certifica daca o infectie este mai veche de 3 luni.

 Profil factori de risc genetici trombofilie

O serie de predispozitii genetice pot duce la cresterea riscului de tromboze (ocluzia vasului sanguin cu un cheag de sange). In laboratorul Veridia se pot determina mutatiile genetice cele mai frecvent asociate cu aceasta conditie ce poate provoca oprirea in evolutie a unei sarcini (Factor V Leiden, Factor V haplotip R2, mutatie factor II, mutatii gena MTHFR, polimorfismul genei PAI, mutatie factor XIII). In clinica Veridia puteti beneficia de ajutorul unui medic specialist hematologie, care poate interpreta rezultatele analizelor in contextul clinic si, daca este cazul, poate prescrie si supraveghea un tratament specific.

 Screening prenatal

Screeniningul prenatal reprezinta o interpretare statistica pe baza unor markeri biochimici din sangele matern si a unor date ecografice care selecteaza sarcinile cu risc pentru prezenta celor mai frecvente trisomii (21 - sindrom Down, 18, 13) sau a defectelor de tub neural. Se efectueaza in primul sau al doilea trimestru de sarcina si, in functie de perioada sau parametrii folositi, se numeste bitest/test combinat, triplu test si cvadruplu test. Cele mai bune performante le are testul combinat prin metoda FMF (Fetal Medicine Foundation) cu analizorul Kryptor, in primul trimestru de sarcina. Sarcinile identificate cu risc crescut sunt indrumate catre o metoda diagnostica (cariotip din lichid amniotic).

Veridia ofera toate metodele de screening sau diagnostic necesare medicului obstetrician si beneficiaza de o experienta vasta in acest domeniu. In anul 2017 screeningul prenatal a fost efectuat pentru 4875 de sarcini.

 Ecografie screening morfologic fetal

Ecografia pentru morfologia fetala reprezinta o investigatie importanta pentru aprecierea dezvoltarii normale a fatului, atat in trimestrul I cat si in trimestrul II. In plus fata de o ecografie normala de sarcina, care evalueaza starea uterului, a placentei si masoara dezvoltarea fatului, la aceasta ecografie se evalueaza morfologia si functionalitatea diferitelor organe si sisteme la momentul la care aceasta este efectuata. Astfel se pot depista precoce malformatii si anomalii si, in functie de natura lor, medicul specialist si familia pot lua decizii privind conduita in sarcina sau imediat dupa nastere.

Veridia dispune de ecografe performante precum si de personal calificat si experimentat in efectuarea acestei investigatii.

Atenti la sanatatea ta!

Veridia continua preocuparea Centrul Medical Matei Basarab pentru sanatatea femeii ca nucleu al familiei. Pe langa investigatiile medicale din timpul sarcinii, Veridia ofera peste 500 de analize de laborator, consultatii in specialitatile pediatrie, neurologie, dermatologie, alergologie si imunologie clinica, pneumologie, endocrinologie, cardiologie, diabet si boli de nutritie. O parte din aceste analize si consultatii pot fi accesate si prin intermediul biletelor de trimitere cu decont CASMB, de la medicul de familie sau specialist.

Click aici pentru lista completa a serviciilor medicale Veridia.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Gabriel
    Gabriel trimis la 10/9/2018

    Atenție mare la aceasta clinica. Eu și soția mea am fost la clinica Matei basarab unde soția mea a făcut ecografiile la recomandarea medicului ginecolog pintilie Mădălina de la spitalul bucur. In urma analizelor ecografice care sau efectuat la clinica Matei basarab medici dacă ii pot numi așa au spus ca nu sunt probleme. Țin sa Menționez ca sau făcut ecografiile 3D și 4D cu 3 medici diferiți. Copilul nostru sa născut cu sindromul down și dansi au zis ca le pare rău ca ei nu au nicio vina, Acum urmează sa merg in instanța !

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII