Virozele dupa inceperea scolii - cauze si tratament

Virozele dupa inceperea scolii - cauze si tratament

Virozele dupa inceperea scolii - cauze si tratament

Pe scurt

  • Toti copiii se imbolnavesc odata cu inceperea scolii sau a gradinitei!


    Banci, creioane, carti, cutii de pranz, toalete, jucarii, autobuze, creta, vestiare...


    Acestea sunt doar o parte din lucrurile pe care copiii si adultii le ating de mai multe ori pe zi. Deci, mai este o minune de ce odata cu inceperea anului scolar copiii se imbolnavesc?

     

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cum reducem riscul imbolnavirilor?
Modificarile temperaturii de afara cresc sansele unei viroze?
Copiii se imbolnavesc adesea toamna si iarna
Este doar o raceala sau ceva mai grav?
Cum imbunatatim imunitatea copilului?

Copiii se pot imbolnavi de 8-10 ori in timpul unui an scolar. Afectiuni comune in aceste luni includ raceala, gripa, tusea convulsiva si virusi stomacali.

Cum reducem riscul imbolnavirilor?

Cea mai importanta modalitate de a reduce riscul de a va imbolnavi si de a transmite boala tuturor membrilor familiei este sa va spalati mainile. Spalati-va dupa folosirea baii, dupa stergerea nasului sau dupa ce ati avut contact cu cineva bolnav, inainte si dupa ce ati mancat. Evitati sa va atingeti fata cu mainile nespalate.

O multime de boli pot fi tratate la domiciliu cu multa odihna si lichide. Cu toate acestea, exista circumstante in care este necesar ajutor medical. Semnele de avertizare includ febra persistenta, respiratia dificila, imposibilitatea de a mentine lichidele, raceli care dureaza mai mult de 10 zile sau se inrautatesc.

Daca racesti si tu alaturi de copilul tau? Atunci este imperios necesar sa ramaneti acasa, sa evitati sa va pupati, imbratisati, impartiti prosoape, ustensile, cani, etc.

Modificarile temperaturii de afara cresc sansele unei viroze?

Unii oameni cred ca iesitul afara pe vreme rece duce inevitabil la o raceala. Vremea in sine nu este dovedita ca provoaca boala. Cu toate acestea, poate slabi sistemul imunitar si poate face copiii mai sensibili la captarea unui virus. Un alt factor care poate determina copiii sa se imbolnaveasca atunci cand vremea devine mai rece este faptul ca mai multi oameni se aduna in interior unde este mai usor sa se raspandeasca germeni.

Copiii se imbolnavesc adesea toamna si iarna

Schimbarile climatice ar putea constitui un teren major de crestere pentru virusii de gripa si raceala. Unele cercetari au aratat ca acesti virusi sunt mai usor de transmis in conditii mai reci si mai putin umede. Acesti virusi pot supravietui pentru o perioada mai lunga de timp si pot infecta mai multi oameni.

Ca cei mici sa se poata concentra la gradinita si la scoala, trebuie sa se simta bine. Daca racesc, este important sa se odihneasca si sa se refaca complet inainte de a se intoarce in comunitate.

Daca un copil raceste foarte des, nu este un semn al unui sistem imunitar slab. Inseamna doar ca a fost expus la multi virusi. Singurul motiv pentru care sistemul imunitar al unui copil este testat este daca racelile duc adesea la probleme mai grave.

Este doar o raceala sau ceva mai grav?

Simptomele tipice ale unei raceli sunt un nas care curge, congestie nazala, stranut, tuse si o durere usoara in gat.

Unii copii ar putea sa refuze mancarea, sa aiba dureri de cap sau sa fie mai obositi decat de obicei. Cateodata raceala poate cauza si febra, dar nu foarte mare.

De obicei, recelile dureaza aproximativ o saptamana, dar se pot lungi pana la 2 saptamani, cu tuse deranjanta. De prima intentie in tuse iritativa, productiva, acuta si persistenta recomandam TUSSODEP sirop, combinatie de fitoextracte standardizate si nutraceutice, eficient in afectiuni ale cailor respiratorii superioare si inferioare, calmand tusea iritativa si productiva.

dr phyto

De asemenea, in cazul des intalnitelor faringite si laringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine si gingivite, tot fitoterapia va poate ajuta copilul sa se refaca si chiar sa previna aparitia acestora. LARIDEP spray oral contine un complex unic de fitoextracte standardizate pentru un efect antiinflamator, antiseptic, emolient si de aparare a mucoasei orofaringiene, fiind indicat in tratamentul inflamatiilor tractului orofaringian.

Virusul gripei provoaca febra mare, tuse si dureri corporale. In timp ce copiii raciti au de obicei energie pentru a se juca si a-si mentine rutina zilnica, copiii cu gripa vor sta mai mult in pat.

Cum imbunatatim imunitatea copilului?

Solutia multor parinti si cea mai recomandata este fitoterapia.

FRUTDEP® IMMUNO solutie orala, datorita nutraceuticelor si sucurilor concentrate din fructe continute, este eficient in reducerea duratei si severitatii infectiilor de tract respirator, precum si a recurentelor prin actiunea antivirala si antibacteriana si consolidarea sistemului imunitar.

Combinatia eficienta de resveratrol, lactoferina, betaglucan si vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B12), acid folic, vitamina C si sucuri din fructe contribuie la consolidarea sistemului imunitar in cazul infectiilor de tract respirator si al recurentelor si tonifierea organismului in perioada de convalescenta dupa diferite boli.

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII