Inducerea lactatiei: Vreau sa imi alaptez bebelusul adoptat - ce sanse am?

Inducerea lactatiei: Vreau sa imi alaptez bebelusul adoptat - ce sanse am?

Inducerea lactatiei: Vreau sa imi alaptez bebelusul adoptat - ce sanse am?

Inducerea lactatiei: Vreau sa imi alaptez bebelusul adoptat - ce sanse am?

Cu rabdare si dedicație dar si cu o pregatire adecvata - alăptarea fără o sarcină prealabila (alăptarea indusă) este posibilă.

Alăptarea indusă depinde de replicarea cu succes a acestui proces. Dacă exista timp de pregatire, medicul poate prescrie terapia hormonală - cum ar fi estrogenul suplimentar sau progesteronul - pentru a imita efectele sarcinii. Terapia cu hormoni poate dura luni.

veti citi
Nu am fost insarcinata dar vreau sa imi alaptez bebelusul adoptat - cum as putea face asta?
Raspunsul medicului
Dacă exista timp de pregatire, medicul poate prescrie terapia hormonală
Medicul poate insa recomanda alte medicamente care să ajute la inducerea alăptării. Pompa rămâne insa la fel de importantă.

Nu am fost insarcinata dar vreau sa imi alaptez bebelusul adoptat - cum as putea face asta?

O intrebare de pe forumul Desprecopii

Sunt fericita ca voi deveni mama. Dupa multi ani de incercari de a ramane insarcinata, am renuntat la ideea sarcinii insa nu si la ideea de a fi mama. Iar vestea buna este ca voi deveni mama unui bebelus de 4 luni, adoptat. Imi doresc foarte mult sa il alaptez si am auzit ca se poate si mi se pare incredibil dar as vrea sa imi dati niste detalii si sfaturi. Deci pot produce lapte matern dacă nu am fost însărcinată?

Raspunsul medicului

Cu rabdare si dedicație dar si cu o pregatire adecvata - alăptarea fără o sarcină prealabila (alăptarea indusă) este posibilă.

În mod normal, producția naturală de lapte matern (lactație) este declanșată de o interacțiune complexă între trei hormoni - estrogen, progesteron și lactogen placentar uman - în ultimele luni de sarcină. La naștere, nivelurile de estrogen și progesteron scad, permițând creșterea și inițierea producției de lapte a hormonului prolactină.

Dacă exista timp de pregatire, medicul poate prescrie terapia hormonală

Alăptarea indusă depinde de replicarea cu succes a acestui proces. Dacă exista timp de pregatire, medicul poate prescrie femeii terapia hormonală - cum ar fi estrogenul suplimentar sau progesteronul - pentru a imita efectele sarcinii. Terapia cu hormoni poate dura luni.

Cu aproximativ două luni înainte de momentul preconizat al alaptarii - probabil că veți opri terapia hormonală și veți începe să vă pompați sânii cu o pompă electrică de sân electric de spital (electrica). Aceasta încurajează producerea și eliberarea de prolactină. La început, pompați cinci minute de trei ori pe zi. Lucrați până la pompare timp de 10 minute la fiecare patru ore, inclusiv cel puțin o dată în timpul nopții. Apoi, crește timpul de pompare la 15 până la 20 de minute la două-trei ore. Continuați rutina până când puteti alapta.

Medicul poate insa recomanda alte medicamente care să ajute la inducerea alăptării. Pompa rămâne insa la fel de importantă.

Dacă aveți un timp scurt pentru a vă pregăti, este posibil ca terapia cu hormoni să nu mai fie o opțiune. Medicul poate insa recomanda alte medicamente care să ajute la inducerea alăptării. Pompa rămâne insa la fel de importantă.

Apoi, cand incepi sa alaptezi bebelușul, medicul va recomanda pomparea continuă - inclusiv după hrănire - pentru a vă ajuta să vă asigurați alimentarea cu lapte.

Insa chiar dacă puteți induce cu succes lactația, ar putea fi nevoie de hrăniri suplimentare cu formulă sau lapte uman donor pasteurizat - mai ales în primele săptămâni de alăptare. Pentru a încuraja stimularea continuă a sfârcului și a sânului, puteți utiliza un supliment suplimentar de hrănire care da bebelusului lapte matern donator sau formulă printr-un dispozitiv care se atașează la sân.  Pentru a vă proteja alimentarea cu lapte, pompați de fiecare dată când bebelușul primește o hrana la biberon.

Pentru a afla mai multe despre alăptarea indusă și cum să-ți crești șansele de a alăpta, alături de un consultant la lactație.

Poti sa ceri sfatul personal al unei consultate specializate in alaptare: Specialistele in alaptare: consultantele cu certificat international pentru lactatie din Romania

Forumul de ALAPTARE si grupul de suport Alaptarea cu Dragoste pe Facebook 

Pe forumul desprecopii.co exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir
In exclusivitate pentru Desprecopii - Toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Maria
    Mariatrimis la 10/12/2020

    Bebelusul meu are 3 luni si 6 zile si a facut un scaun verde si foarte moale ce sa fie oare trebuie sa merg cu el la doctor daca puteti sa imi dați un sfat?

    Raspunde la acest comentariu
  2. Maria
    Mariatrimis la 26/11/2019

    Bebelusul meu are 3 luni si 6 zile si a facut un scaun verde si foarte moale ce sa fie oare trebuie sa merg cu el la doctor daca puteti sa imi sati un sfat?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII