Distractie si educatie in supermarket? Da se poate!

Distractie si educatie in supermarket? Da se poate!

Distractie si educatie in supermarket? Da se poate!

Cumparaturile cu copiii sunt adesea o corvoada pentru parinti, dar in acelasi timp pot fi si oportunitati de invatare pentru copiii de toate varstele.


Distractie si educatie in supermarket? Bineinteles!

 

O iesire la cumparaturi cu familia poate imbunatati abilitatea de a numara, de a cunoaste grupurile de alimente si chiar de a practica cititul. Iata cum puteti transforma cumparaturile intr-o activitate educativa si chiar distractiva:

Faceti impreuna o lista de cumparaturi

Daca doriti sa faceti cumparaturi eficiente, trebuie sa aveti o lista. Modul in care copilul participa la aceasta activitate depinde de varsta si capacitatea sa de citire/scriere. Puteti sa faceti o lista cu fotografii sau desene realizate de copil, sa scrieti lista impreuna sau sa creati o lista bazandu-va pe meniul saptamanal ce urmeaza sa il pregatiti acasa.

Estimarea cantitatilor

Estimarea se poate face in mai multe moduri. Puteti ruga copilul sa estimeze cate banane vor intra intr-un kilogram sau cat costa jumatate de kilogram de capsuni. Daca copilul este mai mic, acesta poate estima cat de multe produse are in cos.

Implicati copiii mai mari in bugetul alocat cumparaturilor

Numerele si matematica sunt mai distractive atunci cand sunt legate de exemplele din lumea reala, iar cumparaturile implica o multime de oportunitati interesante. Daca sunteti genul de cumparator care cauta cea mai buna oferta, transformati cautarea acestuia intr-o sansa pentru copii sa isi practice abilitatile matematice. Rugati-i sa caute produsul dorit care are mai mic pret, iar in cazul in care bugetul va permite, lasati-i sa pastreze restul pentru propria lor pusculita cu economii!

Vanatoarea de produse

Vanatoarea de produse alimentare este una din activitatile noastre preferate cand mergem la supermarket, deoarece de fiecare data avem produse diferite pe care le cumparam iar cei mici devin si mai incantati cand le gasesc primii.

Transformati cumparaturile intr-o aventura

Cu siguranta nu dorim sa transformam supermarketul intr-o pista de curse, dar prin stabilirea unor reguli clare si ferme, copiii se pot distra transformand cumparaturile intr-o aventura. Rugati un copil sa fie responsabil pentru gasirea tuturor produselor alimentare verzi de pe lista, iar un altul pentru cele rosii, de exemplu. O alta idee este ca unul dintre copii sa gaseasca produsele ce incep cu litera "A" iar un altul cu litera "C". Culorile, formele, texturile si literele sunt toate modalitati excelente de a transforma cumparaturile cu copiii intr-o aventura distractiva. Lasati "castigatorul" concursului sa aleaga un produs care poate fi impartit cu intreaga familie.

Aventura copiilor continua cu Animaterra - Lumea fantastica

Si ca aventura copiilor sa fie mai interesanta, intram in lumea fascinanta a creaturilor mitologice la Kaufland, unde gasim Animatera - Lumea fantastica, o noua campanie destinata tuturor copiilor, indiferent de varsta, valabila intre 1 mai si 25 iunie 2019!

Cu totii am avut colectii in copilarie, fie de timbre, postere sau monede. Astazi, cei mici si mari deopotriva, pot colectiona cele 47 de cartonase ce intruchipeaza locuri magice sau creaturi fantastice care au existat in legende din intreaga lume, precum cai inaripati, capcauni, sirene, pasari care scuipa foc si altele. Ce n-am fi dat sa avem si noi o astfel de colectie!

Mai departe, povestea lumii fantastice este adusa la viata si prin intermediul unui boardgame interactiv Animaterra, ce propune un joc potrivit pentru copii de toate varstele si pentru care este necesara colectionarea a minim 10 cartonase.

Lumea Fantastica Animaterra prinde viata

Aplicatia Animaterra poate fi descarcata gratuit pe telefon de pe Google Play sau App Store. Cu ajutorul acesteia, cartonasele cu creaturi fantastice pot fi scanate pentru a prinde viata in 3D prin tehnologia de tip realitate augmentata. In aplicatie este disponibil si mecanismul jocului si povestea Animaterra.

Cum putem colectiona cartonasele?

La fiecare achizitie de minimum 50 de lei primiti un pachet cu cate doua cartonase Animaterra. Mai mult, la achizitionarea anumitor produse, primiti gratuit cate un pachet ce contine doua cartonase speciale!

Aventura continua cu un concurs!

In lunile mai si iunie, Kaufland deruleaza si un concurs pentru toti clientii care primesc cartonasele de colectie Animaterra. Marele premiu este o excursie la platourile de filmare Universal Studios din Hollywood, Los Angeles, S.U.A., iar mai multe detalii despre toate surprizele și alte premii saptamanale sunt disponibile pe animaterra.kaufland.ro.

Detaliile complete despre joc si aplicatia mobila Animaterra sunt disponibile pe animaterra.kaufland.ro/.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️