Amigdalita la copii vara! Este posibil?

Amigdalita la copii vara! Este posibil?

Amigdalita la copii vara! Este posibil?

Pe scurt

  • Amigdalita este inflamația amigdalelor. Aceasta este de obicei cauzată de o infecție virală, care la rândul ei cauzează durere în gât, inflamarea amigdalelor și durere la înghițire.


    Aflați mai multe despre amigdalita, care sunt simptomele și cum poate fi tratată, citind în continuare:

Despre amigdalită - poate copilul să facă amigdalită pe timp de vară?

Dacă copilul are amigdalită, amigdalele sunt susceptibile de a fi roșii, umflate și inflamate. Amigdalele sunt două mici bucăți rotunde de țesut din spatele gâtului. Acestea fac parte din sistemul imunitar, ajutând la lupta cu infecțiile organismului. Amigdalele tind să devină mai mici pe măsură ce copilul crește.

Amigdalele pot afecta persoanele de toate vârstele, dar sunt mai frecvente la copii. Copilul poate face amigdalită în orice moment al anului - da - chiar și vara! Este foarte probabil să facă amigdalită virală pe timp de vară sau toamna și amigdalită bacteriană pe timp de iarnă sau primăvara devreme.

Amigdalita trece de obicei după o săptămână. Este cel mai adesea cauzată de o infecție virală, deci este puțin probabil ca antibioticele să ajute. Chiar și în cazurile bacteriene, se va rezolva adesea fără a necesita antibiotice, în afară de anumite situații. Puteți să ușurați simptomele copilului cu ajutorul fitoterapiei și medicamentelor fără prescripție medicală.

Simptomele amigdalitei la copii

În situația în care copilul are amigdalită, acesta va acuza, cel mai probabil, durere în gât. Dar o durere în gât nu înseamnă întotdeauna că are amigdalită.

Alte simptome ale amigdalei la copii pot include:

 durere la înghițire
 dificultate de înghițire
 durere la ureche
 temperatură ridicată (peste 38°C)
 respirație urat mirositoare
 durere de cap
 senzație generală de rău
 senzație de rău sau vărsături
 dureri abdominale

S-ar putea să observați, de asemenea, că amigdalele sunt acoperite cu un strat alb sau cu punguțe mici de puroi.

Simptomele pot dura o săptămână. Dacă acestea se înrăutățesc sau sunt foarte rele, contactați medicul pediatru.

Cauzele amigdalitei la copii

Majoritatea cazurilor de amigdalită la copii sunt cauzate de o infecție virală, de un virus care provoacă și o răceală, dar poate fi cauzată și de alte virusuri, inclusiv cel gripal.

Aproximativ 1 din 3 cazuri de amigdalită, este cauzată de bacterii. Majoritatea amigdalitelor bacteriene sunt cauzate de bacteriile streptococice beta-hemolitice de grup A. Streptococul spongios este numit uneori "gât strep".

Amigdalitele streptococice sunt cele mai frecvente la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 15 ani. Amigdalitele virale sunt mai frecvente la copiii mai mici.

Complicații ale amigdalitei la copii

Amigdalita trece, de obicei, în decurs de o săptămână și nu provoacă probleme pe termen lung. Este mai probabil să aibă o infecție severă sau complicații dacă copilul are un sistem imunitar slab. Complicațiile sunt, de asemenea, mai frecvente la copiii mici și la persoanele în vârstă.

Amigdalitele bacteriene pot duce uneori la acumularea de puroi pe sau în jurul amigdalelor. Acesta este numit un abces periamigdalian (o forma comuna de infectie localizata la nivelul regiunii cervicale si care cuprinde intreaga zona adiacenta amigdalelor). În acest caz, durerea de gât este foarte mare și este însoțită de dureri de urechi.

De asemenea, copilul va avea, probabil, și o temperatură ridicată, dificultăți la înghițire și dificultăți la deschiderea gurii. Abscesul periamigdalian este mai probabil să afecteze adolescenții și copiii. Acesta este tratat, de obicei, cu antibiotice și prin chirurgie, pentru a elimina puroiul. Este posibil ca medicul să recomande eliminarea amigdalelor.

Cum tratăm amigdalita copiilor?

Dacă amigdalita este una ușoară, există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a ușura simptomele copilului:

 Odihnă pentru câteva zile
 Multe lichide, mai ales dacă are temperatură ridicată, pentru a preveni deshidratarea.
 Nu-i oferiți băuturi calde, deoarece acestea pot agrava gâtul. Ar putea ajuta băuturile cu gheață.
 Gargara cu apă cu sare poate ajuta la ușurarea durerii de gât (dacă copilul poate)
 Dacă aveți deserturi înghețate, acestea pot usura durerea.

Fitoterapia sare în ajutorul copiilor

LARIDEP SPRAY ORAL - Supliment alimentar cu extracte din plante și îndulcitori, de primă intenție la primul semn al inflamației mucoasei orofaringiene.

LARIDEP SPRAY ORAL: Citeste prospectul | Cumpara online

 

LARIDEP SPRAY ORAL conține un complex unic de fitoextracte standardizate pentru un efect antiinflamator, antiseptic, emolient și de apărare a mucoasei orofaringiene, fiind indicat în tratamentul inflamațiilor tractului orofaringian.

LARIDEP spray oral nu conține alcool, alergeni și gaz propulsor.

BENEFICII

Reduce inflamația mucoasei orofaringiene
Inhibă multiplicarea virusurilor prin formarea unui film protector la nivelul mucoasei
Calmează durerea și senzația de uscăciune cauzate de inflamație
Regenerează mucoasa orofaringiană

Prevenția și tratamentul inflamațiilor tractului orofaringian: faringite și laringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite

Cumpara LARIDEP SPRAY ORAL SOLUȚIE 30 ML | 37.99 lei

Copii 3 luni-3 ani: 1 pulverizare de 3 ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii peste 3 ani: 2 pulverizări de 3 ori pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 4 pulverizări de 3 ori pe zi, la o oră distanță de mese

În faza acută, în primele două zile, se recomandă administrarea produsului din oră în oră.

echinacea (Echinacea angustifolia)/(8-10/1); cimbru de cultură (Thymus vulgaris)/(4:1); propolis; acerola (Malpighia punicifolia)/(2-3:1); lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), hialuronat de sodiu.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII