Igiena copilului in vacanta

Igiena copilului in vacanta

Igiena copilului in vacanta

Pe scurt

  • Vi s-au îmbolnăvit vreodată copiii ... vara? Contrar a ceea ce mulți cred, răcelile comune nu au loc doar când este rece afară, ci în orice moment al anului.


    În general, copiii răcesc când au contact cu alte persoane deja bolnave, când ating o suprafață sau respiră același aer ca și o persoană răcită. Temperatura are de fapt un impact foarte mic asupra modului în care răcelile sunt transmise de la o persoană la alta.

În timp ce vacanța de vară este o perioadă destinată distracției și jocului, aceasta este și perioada în care bolile abundă. Germenii se dezvoltă și se răspândesc din cauza căldurii și umidității care duc la afecțiuni cum ar fi gripa sezonieră, gastroenterita, icter, tifos, erupții cutanate și toxiinfecții alimentare.

Cea mai bună modalitate de a vă proteja copilul de aceste boli este prin a-l învăța să urmeze practicile de igienă personală. De asemenea, asigurați-vă că bea doar apă plată și consumă alimente preparate în condiții de igienă.

Igiena mâinilor

Asigurați-vă că mâinile copilului sunt spălate în mod regulat, în special înainte de a mânca și după ce a mers la toaletă. De asemenea, ar trebui să se spele pe mâini după ce a atins animale și dacă a fost în preajma unei persoane bolnave. Cele mai multe infecții, în special răcelile și gastroenterita, sunt transmise atunci când copiii își pun mâinile nespălate (care au germeni pe ele) în gură. O bună igienă a mâinilor poate reduce rata de îmbolnăvire a copiilor cu mai mult de 50%.

Baie zilnică

Băile regulate și îmbrăcămintea curată mențin o bună igienă, în special în timpul verii. Când copiii ajung la pubertate, igiena personală devine și mai importantă, însemnând mai mult timp pentru îngrijirea corpului.

Iritații ale pielii

Erupțiile cutanate sunt frecvente în timpul verii, din cauza căldurii și transpirației. Acestea apar atunci când canalele sudoripare devin blocate și se umflă, ducând la mâncărime și disconfort. Îmbrăcați copiii în haine ușoare pentru a reduce riscul de erupție.

Îngrijirea părului

Copiii mici ar trebui să își spele părul de două sau trei ori pe săptămână în timpul verii. Spălarea părului prea des poate usca scalpul, făcând copii să fie mai predispuși la mătreață. Pe măsură ce întră în anii preadolescenței și adolescenței, efectele hormonale ale pubertății se prelungesc, făcându-le părul mai gras. Spălarea părului cu un șampon ușor poate fi necesară cel puțin o dată la două zile.

Igiena orală

Buna igienă dentară este o necesitate pentru a preveni bolile cavității bucale. Copilul ar trebui să se spele pe dinți de cel puțin două ori pe zi, dacă nu după fiecare masă. Periajul trebuie să se facă încet și în mod constant într-o manieră circulară sau în sus și în jos.

Unghii, urechi și nas

Germenii care trăiesc sub unghiile copilului se pot transfea cu ușurință în ochi, nas și gură. Ajutați copilul să-și păstreze unghiile curate. Este necesară o tăiere săptămânală a unghiilor.

Nasul și urechile trebuie, de asemenea, să fie curățate în fiecare zi. Urechile produc o ceară care trebuie curățată cu o cârpă moale și umedă - dar în nici un caz cu bețișoare de urechi.

Încurajarea unor obiceiuri bune de igienă la copii este foarte importantă - cu cât mai devreme cu atât mai bine. Explicați-i importanța igienei în prevenirea infecțiilor și, de ce împărțirea sticlelor de apă, a prosoapelor sau a batistelor este absolut interzisă!

Prevenție

Există o serie de modalități de a preveni răspândirea răcelii și a diferitelor boli. Iată ce trebuie să știe copilul să facă:
 Să își acopere nasul și gura cu o batistă atunci când tușește sau strănută, apoi să o arunce în coșul de gunoi.
 Să își spele mâinile cu săpun și apă, mai ales după ce merge la baie, tușește, strănută și înainte de a mânca. De fapt, spălarea mâinilor poate fi cea mai eficientă modalitate de a reduce răspândirea infecțiilor!
 Să evite atingerea ochilor, nasului sau a gurii, fiindcă în acest fel germenii se răspândesc.
 Să evite contactul cu bolnavii.
 Să stea acasă dacă este bolnav. Astfel nu va infecta alte persoane și va opri răspândirea virusului.

Ce facem în caz de boală? Cum trecem mai ușor și natural peste viroze?

VIRODEP picături orale este un complex unic de fitoextracte standardizate și nutraceutice, fiind indicat în profilaxia și terapia infecțiilor respiratorii de origine virală sau bacteriană, asociat cu antibiotice și simptomatice și în consolidarea sistemului imunitar.

Crește rezistența organismului împotriva virusurilor și bacteriilor cu ajutorul combinației complexe de extracte standardizate din plante, precum propolis, măceș, echinacea, muștar sălbatic, grindelia, cimbru de cultură și eucalipt, care au proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și protectoare la nivelul mucoasei cailor respiratorii, plus o acțiune antibacteriana și mucoreglatoare.

VIRODEP picaturi orale nu contine zahar si gluten.

VIRODEP PICĂTURI ORALE: Citeste prospectul | Cumpara online


VIRODEP - De primă intenție la primul semn de viroză respiratorie
VIRODEP - Asociat cu antibiotice și simptomatice, scade durata și severitatea infecției, grăbind vindecarea

Beneficiile picaturilor orale VIRODEP:

 Scurtează durata infecțiilor respiratorii
 Reduce numărul și severitatea infecțiilor respiratorii
 Previne complicațiile bacteriene
 Susține sistemul imunitar în perioada de vulnerabilitate imunologică.

Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii (virale și bacteriene)

Cumpara VIRODEP picaturi orale 30 ml | 32.99 lei

Sugari 6 luni-1 an: 1 picătură/kg o dată pe zi, înainte de masă

Copii 1-3 ani: 1 picătură/kg de două ori pe zi, înainte de masă

Copii 3-6 ani: 10 picături de trei ori pe zi, înainte de masă

Copii 6 ani+: 15 picături de trei ori pe zi, înainte de masă

Adulți: 25 picături de trei ori pe zi, înainte de mesele principale, ca atare sau dizolvate în puțină apă

Recomandări de administrare Prevenție: 10 zile/lună timp de 3 luni. Faza acută: 7-10 zile. Perioada de vulnerabilitate imunologică: 10-14 zile

propolis, măceș (Rosa canina)/(7-9:1), echinacea (Echinacea angustifolia)/(8-10:1), muștar sălbatic (Sisymbrium officinale)/(4:1), grindelia (Grindelia robusta)/(4:1), cimbru de cultură (Thymus vulgaris)/(4:1), eucalipt (Eucalyptus globulus)/(4:1).

* extracte standardizate

VIRODEP picături orale nu conține zahăr și gluten.

Măceșul

Bogat în vitamina C, are acțiune imunomodulatoare, fiind util în prevenția și tratamentul afecțiunilor sistemului respirator. Este bogat și în carotenoide și flavonoide – acțiunea sinergică cu acidul ascorbic potențând proprietățile antioxidante

Echinacea

Polizaharidele conținute cresc capacitatea de apărare a organismului împotriva virusurilor și bacteriilor, prin stimularea nespecifică a sistemului imunitar (activarea fagocitozei și stimularea fibroblastelor). Proprietățile antibacteriene sunt datorate prezenței echinacosidelor, care au acțiune bacteriostatică și antifungică dovedită. Efectele antivirale și antibacteriene se explică și prin inhibarea hialuronidazei, reducând astfel caracterul invaziv al microorganismelor patogene

Propolisul

Acțiunea sa antiinflamatoare se explică prin inhibarea sintezei de prostaglandine și leucotriene realizate de macrofage și a eliberării histaminei ca răspuns la stimulii inflamatori. Are acțiune antivirală demonstrată împotriva gripei, herpes simplex și adenovirus, precum și acțiune bacteriostatică și bactericidă împotriva unor stafilococi și streptococi: efectul antibacterian se datorează, în principal, prezenței galanginei, un flavonoid capabil să stimuleze agregarea bacteriilor distrugând astfel membrana lor citoplasmatică. Crește rezistența organismului împotriva virusurilor și bacteriilor prin stimularea sintezei de anticorpi și activității leucocitelor și macrofagelor

Muștarul sălbatic

Are proprietăți antiinflamatoare și protectoare la nivelul mucoasei căilor respiratorii.

Grindelia si cimbrul de cultură

Bogate în flavonoide, au acțiune antibacteriană și spasmolitică.

Eucaliptul

Are acțiune antibacteriană și mucoreglatoare. Este eficient împotriva bacteriilor Gram-negative (Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa etc.)

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII