O boală comună a copiilor pe timp de vară: diareea

O boala comuna a copiilor pe timp de vara: diareea

O boală comună a copiilor pe timp de vară: diareea

Pe scurt

  • Pierdem o cantitate mare de lichid corporal prin evaporare și transpirație din cauza creșterii temperaturii în timpul verii. Însă tot vara, o boală comună a copiilor este diareea, ce poate duce inevitabil la pierderea de lichid corporal.


    Motivul principal pentru care diareea la copii este mai răspândita în timpul verii, include consumul de apă contaminată și de alimente spălate necorespunzător.

Ce este diareea?

Diareea este o problemă foarte frecventă la copii și bebeluși. Este de obicei ușoară și pentru o perioadă scurtă de timp. Diareea acută durează cel mult o săptămână, dar dacă simptomele persistă și depășesc patru săptămâni, afecțiunea este una cronică.

Uneori, copiii cu diaree prezintă alte simptome, cum ar fi febră, pierderea apetitului, greață, vărsături, dureri de stomac, crampe, sânge și / sau mucus în scaun.

Diareea poate fi periculoasă dacă nu este tratată corect, deoarece o dată cu ea se elimină apa și sărurile din corpul copilului. Dacă aceste lichide nu sunt înlocuite rapid, copilul se poate deshidrata și poate fi necesară spitalizarea.

Cum se răspândește diareea?

Germenii patogeni ai diareei se răspândesc ușor de la o persoană la alta, în special de la copil la copil, mai ales dacă nu au învățat să folosească toaleta.

Care sunt cauzele diareei la copii?

Există multe cauze diferite ale diareei, dar cele mai frecvente sunt infecțiile virale.

Cei care fac picnic în timpul verii folosesc uneori apă de izvor sau din fântână ca apă potabilă. Cu toate acestea, o astfel de apă este, de obicei, contaminată cu fecale umane și animale, sau cu apă reziduală. Chiar dacă nu folosiți apă de origine necunoscută și dacă spălați alimentele cu apă contaminată, rezultatul va fi contaminarea microbiană. Riscul este mai mare pentru alimentele crude și în cazul cuburilor de gheață cu apă contaminată, care pot duce la infecții intestinale, deoarece gheața topită va contamina băutura.

Pe de altă parte, alimentele se strică mai rapid vara, din cauza temperaturii ambientale ridicate sau dacă nu sunt depozitate corespunzător. Produsele lactate, maioneza, carnea și ouăle se vor strica mai repede decât alte alimente. De asemenea, dacă produsele alimentare sunt vândute în condiții nefavorabile sau sunt expuse la temperaturi ridicate, rezultatul este un mediu perfect pentru proliferarea microorganismelor. Ingestia acestor alimente duce la toxiinfecție alimentară.

Microorganismele ingerate de pe alimente și băuturi duc la multe simptome gastrointestinale, incluzând greață și vărsături, urmate de o frecvență crescută a defecării, scaun lichid și febră. Diareea provoacă pierderea fluidelor corporale și a mineralelor, iar daca acestea nu pot fi înlocuite, poate apărea febra, oboseala și deshidratarea.

Diareea durează de obicei 3-6 zile în cazuri ușoare. Scaunul moale poate persista un pic mai mult dar nu va duce la o problemă serioasă dacă starea generală a copilului este bună și consumul de lichide pe cale orală este suficient.

Tratamentul pentru diaree implică înlocuirea apei și pierderea de minerale. Ingerarea apei, rehidratarea intravenoasă, alimentele bogate în minerale (laptele matern, laptele praf) și cele bogate în potasiu (cartofi fierți, banane, mere) sunt o abordare bună.

Nu este necesară întreruperea alimentării cu lapte de vacă la copiii cu diaree ușoară. Bebelușii trebuie hrăniți la intervale mai scurte. La copiii mai mari, se poate lua în considerare o alimentație bogată în grăsimi și potasiu, care nu agravează diareea (iaurt, lapte bătut, paste, orez, cartofi fierți, brânză albă, pâine ...). Băuturile carbogazoase, apa minerală și băuturile cum ar fi laptele degresat nu sunt adecvate.

Cum pot preveni diareea la copii?

Spălarea corectă a mâinilor și manipularea sigură a alimentelor sunt cele mai bune metode de prevenire a răspândirii germenilor care cauzează diaree.

Alimentele trebuie păstrate în frigider și ar trebui să evitați produsele care nu sunt depozitate și vândute corespunzător.

De asemenea, copiii vor suferi de diaree dacă ingeră alimente atinse sau preparate cu mâinile contaminate, chiar și în porții mici. Prin urmare, ar trebui să ne asigurăm că, copiii noștri deprind obiceiul de spălare a mâinilor, fiindcă este cea mai bună metodă pentru a preveni diareea.

Ce ar trebui să facem dacă copilul are diaree?

 Copiii cu diaree trebuie să continue să bea cantitatea potrivită de lichide pentru a evita deshidratarea.
 Alăptați la cerere. De asemenea, puteți să oferiți bebelușului alimentele pe care le consumă de obicei.
 Dacă folosiți lapte formulă, nu îl diluați mai mult și oferiți-i mâncarea pe care o consumă în mod obișnuit.
 Chiar daca alăptați sau nu, oferiți bebelușului o varietate de fluide mai frecvent, în plus față de alimentele pe care le consumă în mod normal.

Când trebuie să apelez la medic?

Adresați-vă medicului sau solicitați sfatul medicului dacă copilul dumneavoastră:

 are diaree și este mai mic de 6 luni;
 are dureri de burtică ce se agravează;
 are scaune cu sânge;
 vărsături cu sânge;
 refuză să bea;
 vomită și nu poate reține apa ingerată;
 are diaree și febră;
 are semne de deshidratare.

În cazul în care copilul dumneavoastră vomită verde, mergeți imediat la serviciul de urgență.

Diareea care durează mai mult de 1 - 2 săptămâni nu este considerată diaree acută. Discutați cu medicul pediatru dacă este cazul.

Diareea cu sânge, durere abdominală severă, scăderea volumului urinar, absența lacrimilor, aportul oral scăzut, vărsături frecvente, febră mare, diaree frecventă și severă, uscăciunea gurii, pierderea în greutate și setea excesivă, sunt condiții care necesită asistență medicală imediată. 

DIARDEP - De primă intenţie în ameliorarea diareei de diverse cauze: infecţii digestive, diaree funcţională, diaree iatrogenă.

Supliment alimentar cu extracte din plante și îndulcitori naturali

DIARDEP este un supliment alimentar pe bază de extracte vegetale care favorizează un tranzit intestinal normal.

 

BENEFICII:

 

 Reduce exsudatul mucoasei intestinale, diminuând pierderea de apă şi electroliţi;
 Limitează contactul cu microorganismele şi reduce iritaţia mucoasei;
 Reduce inflamaţia mucoasei intestinale prin formarea unei pelicule cu efect de barieră;
 Reducerea crampelor şi a disconfortului abdominal.

 

Profilaxia şi tratamentul diareei de diverse cauze:

infecţii virale

obiceiuri alimentare nesănătoase

stres

intoleranţe alimentare

diaree asociată tratamentului cu antibiotice

boli digestive

modificări hormonale

Cumpara DIARDEP | 43.29 lei

Copii 6 luni - 1 an: 1-2 plicuri pe zi, cu recomandarea medicului

Copii 1 - 6 ani: 1 plic la fiecare 4 ore, maxim 3 plicuri pe zi, în funcţie de intensitatea tulburării digestive

Copii 6 - 12 ani: 1 plic la fiecare 3 ore, maxim 4 plicuri pe zi, în funcţie de intensitatea tulburării digestive

Adulți: 2 plicuri la 6 ore, maxim 4 plicuri pe zi

afin (Vaccinium myrtillus), nalbă de pădure (Malva Sylvestris), turiţă mare (Agrimonia Eupatoria), muşeţel (Matricaria Chamomilla), frunze de mentă (Mentha Piperita).

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII