5 plante pe care le regasesti in produsele pentru copii

5 plante pe care le regasesti in produsele pentru copii

5 plante pe care le regasesti in produsele pentru copii

Pe scurt

  • Fitoterapia modernă provine din terapia naturală practicată de strămoșii noștri de mii de ani, dar nu are prea multe legături cu ceaiurile din plante și altele asemenea.


    Aceasta se dezvoltă și se adaptează continuu la cele mai recente date științifice la nivel mondial privind produsele pe bază de fitoextracte standardizate și utilizarea lor eficientă și sigură. Acum, fitoterapia înglobează cercetări științifice și standarde profesionale înalte ale medicinei herbale.

Cu mult timp în urmă, primii oameni depindeau de puterea de vindecare a plantelor. De-a lungul timpului, urmașii lor au evoluat mai departe această formă de medicină naturală. Fitofarmacologii de astăzi folosesc metode științifice pentru a determina mecanismele de acțiune ale medicamentelor pe bază de plante care conțin extracte din flori, frunze, rădăcini sau uleiuri esențiale.

Scopul fitoterapiei este prevenirea, ameliorarea sau vindecarea bolilor folosind plante medicinale

Fitoterapia se dezvoltă și se adaptează continuu la cele mai recente date științifice la nivel mondial privind produsele pe bază de fitoextracte standardizate și utilizarea lor eficientă și sigură. Acum, fitoterapia înglobează cercetări științifice și standarde profesionale înalte ale medicinei herbale.

Studiile clinice ne demonstrează că efectul terapeutic al produselor din plante de calitate sunt similare celor de sinteză, dar fără efectele secundare ale acestora.

Este fitoterapia o soluție potrivită pentru copii?

Fitoterapia se dovedește a fi foarte potrivită, sigură și eficientă pentru copii, pentru bolile copilăriei și pentru sănătatea generală a acestora. Plantele medicinale pot ameliora simptomele și pot facilita modificări ale dezvoltării, cum ar fi întărirea sistemului imunitar. Fitoterapia este, de asemenea, o formă blandă de medicament care susține dezvoltarea sistemelor corporale.

Cele mai folosite 5 plante folosite in produsele fitoterapeutice pentru copii sunt: mușețelul, feniculul, lemnul-dulce, măceșul și ginkgo.

Iată care sunt proprietățile acestor plante folosite în gama de produse Phytodep:

Mușețel

Are acțiune antiinflamatoare și spasmolitică la nivelul mucoasei gastrointestinale datorită acțiunii sinergice a uleiului volatil cu flavonoidele. Calmează durerile abdominale cauzate de spasme ale mușchilor tractului digestiv și de aerul excesiv din intestin.

Acțiunea antiinflamatoare este datorată flavonoidelor care interacționează cu metabolismul acidului arahidonic, inhibând lipo- și ciclooxigenaza, dar și prezenței polizaharidelor. Flavonoidele au acțiune antispasmodică datorită inhibării AMP ciclic.

Noaptea induce un somn restaurator, iar în timpul zilei contribuie la reducerea stărilor de iritabilitate și nervozitate.

Fenicul

Are rol carminativ și sedativ împotriva spasmelor gastrointestinale. Semințele conțin un ulei esențial bogat în trans-anetol care acționează asupra musculaturii netede, îmbunătățind motilitatea și progresia alimentelor. Reduce producția de gaze, prevenind meteorismul și durerile abdominale. Are și acțiune bacteriostatică utilă în timpul fermentației intestinale.

Lemn dulce

Lemnul-dulce conține glicirizină, o saponină cu acțiune antiinflamatoare, emolientă și antispastică, având și roluri importante modulatoare: stimulează fagocitoza realizată de neutrofile și producția de interferon gamma, fiind indicată cu precădere în tratamentul bolilor inflamatorii cronice (bronșita cronică). Datorită izolicviritigeninei are un efect citoprotector, prin protejarea lipidelor membranare față de RLO. Normalizează nivelul transaminazelor serice și reduce inflamația hepatică. Are și acțiune emolientă și spasmolitică, calmând mucoasa iritată.

Măceș

Are acțiune antiinflamatoare și antialergică, util și în caz de inflamații recidivante, în special asociate cu o componentă alergico-astmatică. Bogat în vitamina C, are acțiune imunomodulatoare, fiind util în prevenția și tratamentul afecțiunilor sistemului respirator. Aceasta stimulează biodisponibilitatea carotenoidelor și flavonoidelor, acțiunea lor sinergică cu acidul ascorbic potențând efectul antioxidant.

Ginkgo

Ginkgolidele conținute inhibă numeroase reacții tipice stărilor alergice și inflamatorii – inhibă bronhoconstricția și edemul induse de PAF, un mediator chimic implicat în reacții inflamatorii, alergice și astmatice, inhibă chemotaxia și degranularea neutrofilelor și reduc citotoxicitatea IgE-mediată. Acțiunea acestora este potențată de prezența flavonoidelor care determină efecte spasmolitice, antiinflamatoare, antialergice și antiastmatice.

Cele mai folosite plante folosite in gama de produse Phytodep sunt: ghimbirul, merisorul, musetelul, roinita, feniculul, rădăcina de lemn-dulce, flori de galbenele, angelica, anghinarea, papadia, macesul, coacazul negru, menta, ginko, carpenul, teiul, macul, floarea pasiunii, cimbrul, propolisul, echinaceea, nalba mare, lichenul de piatra, arinul negru, bradul alb.

Gama de produse Phytodep reprezintă soluții fitoterapeutice delicate și eficiente, de primă intenție, indicate în:

 rinită alergică și nonalergică, prevenția complicațiilor bacteriene, sindrom descendent;
 prevenția și reducerea manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator;
 calmarea stărilor de agitație a sugarilor și copiilor hiperactivi;
 prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și al recurentelor;
 tuse iritativă, productivă, acută și persistentă;
 prevenția și corectarea anemiei feriprive;
 combaterea constipației; combinație unică de prebiotice și fitoextracte standardizate;
 tulburările digestive; combinație unică de probiotice și fitoextracte standardizate;
 prevenția și tratamentul inflamatiilor tractului orofaringian: faringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite;
 prevenția și tratamentul virozelor respiratorii.

Gama de produse Phytodep conține fitoextracte de calitate standardizate, provenind din culturi de plante controlate.

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII