Cum intarim sistemul imunitar al copilului pentru un an mai sanatos?

Cum intarim sistemul imunitar al copilului pentru un an mai sanatos?

Cum intarim sistemul imunitar al copilului pentru un an mai sanatos?

Pe scurt

  • Fiecare an din viața unui copil este important, iar vacanțele de vară sunt si vor fi mereu favoritele copiilor. Însă, odată cu apropierea începerii unui nou an școlar, copiii au parte de multe emoții: anticipare, anxietate, reținere, noi fețe, profesori noi, materii, colegi, împrejurimi sau o școală nouă. Copii vor reacționa și vor fi afectați de această experiență în moduri diferite.


    Alături de acești stresori emoționali, copiii experimentează, de asemenea, schimbarea anotimpurilor, când răcelile și gripa sunt cele mai răspândite.

Deoarece întoarcerea la școală poate fi uneori un factor de stres, copiii pot deveni mai susceptibili la ceea ce sunt expuși în mediul lor.

Cu atât de multe lucruri care au loc într-un timp destul de scurt, această perioadă a anului poate deveni cel mai provocator și cel mai important moment pentru a sprijini sănătatea, dezvoltarea și, în special, puterea lor imunitară.

Copiii sunt mereu „în construcție”

Pe măsură ce copiii cresc, se dezvoltă, se maturizează și experimentează situații noi, părinții sunt mereu în căutarea și susținerea creșterii lor.

Trebuie să ne amintim că perioada copilăriei este foarte delicată. Copiii sunt ființe umane „în construcție”. În multe feluri, ei lucrează mai mult decât adulții.

Ca adulți, trebuie să consumăm suficientă mâncare în fiecare zi pentru a avea energie să ne îndeplinim sarcinile și responsabilitățile. Cu toate acestea, copiii au nevoie de alimente și nutrienți pentru a-și îndeplini sarcinile, precum și să crească.

La nivel pur fizic, alimentația este factorul major în determinarea sănătății, forței și integrității corpului, creierului și sistemului imunitar.

Atunci când funcționează corect, sistemul nostru imunitar este conceput pentru a lupta împotriva bolilor și de a ține la distanță bacteriile și virusurile. Dacă slăbim în orice moment, noi și copiii noștri suntem mai vulnerabili și mai susceptibili la răceli, gripă sau orice altă boală. Suntem înconjurați de bacterii și germeni, iar această expunere poate întări sistemul imunitar al copilului.

Iată, așadar, ce nu trebuie să lipsească din alimentația copilului:

Peștele gras

Acizii grași Omega-3 au multe beneficii pentru sănătate și se găsesc în peștele gras (somon, macrou, hering, ton proaspăt), uleiuri vegetale și de rapiță, nuci, alune, semințe de in și legume cu frunze verzi. Peștele alb (cum ar fi codul) conține, de asemenea, unii acizi grasi omega-3, dar în doze mai mici. Încercați să includeți peștele în dieta copilului de două ori pe săptămână, o porție uleioasă și cealaltă albă.

Preparate curcubeu

Lăsați-i pe cei mici să se bucure de culorile unui curcubeu când vine vorba de fructe și legume. Toate fructele și legumele oferă diferite vitamine și minerale, de aceea este important ca copilul să obțină o varietate bună, în special vitamina C și carotenoizi, care sunt responsabili pentru nuanțele roșii, galbene și portocalii din multe alimente. Știm că acești fitonutrienți au calități de stimulare imună care ajută organismul să creeze mai multe globule albe, responsabile de combaterea infecției.

Secretul somnului

Este bine recunoscut faptul că privarea de somn poate face copiii mai susceptibili la îmbolnăviri prin reducerea celulelor care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecției. Cantitatea de somn de care au nevoie copiii depinde foarte mult de vârsta lor. De regulă, nou-născuții au nevoie de 18 ore pe zi, copiii mici până la 13 ore și copiii de 3 - 12 ani până la 12 ore pe zi.

Alăptarea

Continuați alăptarea atât timp cât dumneavoastră și copilul sunteți fericiți. Adesea auzim despre bogatele beneficii nutriționale ale laptelui matern, dar nu ni se spune că adesea, alăptarea poate fi dificilă. Așadar, sfatul meu pentru dumneavoastră este să încercați să perseverați cât puteți. Chiar dacă este vorba de numai câteva zile de alăptare, bebelușul va primi o sursă bogată de anticorpi și celule albe care se găsesc în laptele matern. Acestea vor fi esențiale pentru dezvoltarea unui sistem imunitar sănătos în curs de dezvoltare.

Adevărul despre superalimente

O dietă sănătoasă se referă la consumul unei varietăți de alimente și nu la concentrarea pe un „superaliment magic”. Așa că, asigurați-vă că oferiți copiilor o serie de produse integrale, carne, pește, leguminoase, pe lângă fructele și legumele menționate mai sus.

Nu există un anume produs alimentar care să împiedice copiii să răcească, cu toate acestea, puteți să vă asigurați că dieta lor este optimizată, lucru esențial pentru dezvoltarea unui sistem imunitar sănătos și puternic.

Întărirea sistemului imunitar cu ajutorul fitoterapiei

De primă intenție în prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și al recurențelor este FRUTDEP® IMMUNO SOLUȚIE ORALĂ - Supliment alimentar pe bază de betaglucan, lactoferină, resveratrol, vitamina C, betacaroten, vitamine din grupa B și îndulcitori naturali

FRUTDEP® IMMUNO soluție orală, datorită nutraceuticelor și sucurilor concentrate din fructe conținute, este eficient în reducerea duratei și severității infecțiilor de tract respirator, precum și a recurențelor prin acțiunea antivirală și antibacteriană și consolidarea sistemului imunitar.

Combinația eficientă de resveratrol, lactoferină, betaglucan și vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B12), acid folic, vitamina C și sucuri din fructe contribuie la consolidarea sistemului imunitar în cazul infecțiilor de tract respirator și al recurențelor și tonifierea organismului în perioada de convalescență după diferite boli.

FRUTDEP® IMMUNO soluție orală: Citeste prospectul | Cumpara online

BENEFICII:

 Reduce recurențele infecțiilor de tract respirator;
 Reduce durata și severitatea infecțiilor respiratorii;
 Contribuie la întărirea sistemului imunitar;
 Tonifică organismul în perioadele de convalescență;
 Reduce oboseala și extenuarea;
 Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ;
 Contribuie la consolidarea sistemului imunitar înainte de intrarea în colectivități și în boli contagioase.

Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și al recurențelor

Perioada de convalescență

Tratamentul infecțiilor favorizate de imunodeficiență temporară

Cumpara FRUTDEP ® IMMUNO SOLUȚIE ORALĂ 100 ML | 48.99 lei

Se apasă capacul, se agită bine și se bea suspensia obținută.

Copii peste 3 ani: 1 flacon pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 1-2 flacoane pe zi, la o oră distanță de mese

Recomandări de administrare

Prevenție sau înainte de intrarea în colectivități: 10 zile/lună timp de 3 luni.

Faza acută: 7-10 zile.

Faza de consolidare: 10-14 zile.

Tratamentul recurențelor: 20 de zile/lună timp de 3 luni.

betaglucan (din Saccharomyces cerevisiae), lactoferină, resveratrol (din Polygonum cuspidatum), betacaroten, vitamina C, vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, acid folic, sucuri concentrate din mere, pere, mango, portocale, ananas, caise, soc. FRUTDEP® soluție orală nu conține zahăr și gluten.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII