7 semnale că ai un copil introvertit

7 semnale ca ai un copil introvertit

7 semnale că ai un copil introvertit

Unui copil introvertit ii place să fie singur și pare în general mai tăcut decât alți copii. Insă, adesea confundăm acest lucru cu timiditatea și vrem să îl ajutăm să iasă din zona de confort.


Dar un copil introvertit alege el însuși să fie singur: îi place uneori mai mult decât să fie în compania altora. Dar cum știm dacă acest lucru se aplică copilului tău? Iată 7 semne care iti pot indica ca ai un copil introvertit:

- veți citi:
1. Copilul introvertit încearcă să evite contactul vizual
2. Copilul introvertit are accese de furie în aglomerație
3. Dialogul cu jucăriile și plușurile
4. Copilul introvertit se joacă singur
5. Prietenii adevărate
6. Copilul introvertit nu este pasionat de aventură
7. Copilul introvertit are probleme în exprimarea emoțiilor
Copilul introvertit: 15 moduri prin care părintii il pot ajuta

1. Copilul introvertit încearcă să evite contactul vizual

Copilul tău încearcă să evite contactul vizual și interacțiunea cu ceilalți, în special cu oamenii pe care nu îi cunoaște. Întâlnirea cu oameni noi este foarte obositoare pentru un copil introvertit. Aceasta nu are nicio legătură cu lipsa de politețe: copilul încearcă pur și simplu să se protejeze de inconvenientele pe care le poate simți atunci când întâlneste oameni noi.

2. Copilul introvertit are accese de furie în aglomerație

Copiii introvertiți pot deveni iritați sau supărați după o zi aglomerată. Cu siguranță dacă mai multe activități sunt planificate pentru o zi, cu multe persoane, copilul poate reacționa iritat. Prin urmare, într-o zi aglomerată programați în avans un moment de odihnă, astfel încât copilul să nu fie deranjat de tot felul de stimulente.

3. Dialogul cu jucăriile și plușurile

Copiii introvertiți sunt adesea mai tăcuți decât copiii extrovertiți, pentru că vor să absoarbă totul într-o atmosfera de calm. Nu au nevoie de prea multe conversații cu semenii și preferă să vorbească cu ei însiși sau cu plușurile lor preferate. Lasă-i să facă acest lucru, acestaeste felul lor de a-și exprima sentimentele.

4. Copilul introvertit se joacă singur

Copiii introvertiți preferă să se joace singuri. Le place să-și folosească imaginația și adesea arată puțin interes în interacțiunea cu alți copii. Mai ales cu grupuri mari de copii pe care nu îi cunosc.

5. Prietenii adevărate

Deși copiilor introvertiți le place să fie singuri, ei au nevoie de prietenie. Ei preferă doar câteva prietenii strânse, decât un cerc mare de prieteni. Este important să vă ajutați copilul să creeze o legătură strânsă cu prietenii pe care îi alege și să încurajati aceste prietenii.

6. Copilul introvertit nu este pasionat de aventură

Adeseori, copiilor introvertiți nu le place să încerce lucruri noi. Acest lucru implică adesea interacțiunea cu oameni noi și un mediu necunoscut. Preferă să se lipească de situații familiare în care se simt confortabil.

7. Copilul introvertit are probleme în exprimarea emoțiilor

Copiilor introvertiți le este greu să își exprime emoțiile. Dacă se luptă cu ceva, preferă să rezolve singuri. Acest lucru poate fi uneori dificil pentru părinți. Cu toate acestea, este important să nu va presați copilul: lăsați-i timp să se descurce mai întâi cu emoțiile sale și dați-i de înțeles că poate veni la voi când va fi pregătit.

Copilul introvertit: 15 moduri prin care părintii il pot ajuta

Ai un copil introvertit? Un copil introvertit se comporta asa din cauza temperamentului sau innascut. Cu cat imbratisezi mai mult natura sa naturala introvertita, cu atat va fi mai fericit copilul tau.

Iată cum sa ai grijă de copilul tău introvertit și cu să il ajuți, 15 sfaturi utile.

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

autor: Milena Sadova, Redactor Principal Desprecopii.com  -
Milena este si psihoterateut sistemic cuplu și familie, copii, adolescenți.
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2023
referinte: 
theconversation.com, psychologytoday.com

referinte: 
theconversation.com, psychologytoday.com - 2019
Quiet: The Power of Introverts in a World That Can't Stop Talking - Susan Cain - Paperback – 24 Jan 2012

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII