La joaca, la scoala si la gradinita cu gustari BIO

La joaca, la scoala si la gradinita cu gustari BIO

La joaca, la scoala si la gradinita cu gustari BIO

Probabil știți deja că produsele organice sunt mai bune pentru sănătate, dar știți care sunt beneficiile reale ale alimentelor ecologice? Și ce înseamnă cu adevărat "organic"? Haideți să aflăm mai multe informații...


Alimentele cultivate organic nu folosesc pesticide, hormoni sau alte substanțe chimice. Pentru a fi etichetate legal ca fiind organice, alimentele trebuie să îndeplinească cerințe foarte specifice. De aceea, noul Danonino BIO a devenit pentru noi prima opțiune ca gustare "on the go" oferită copilulului sau chiar ca și desert!

Modul în care alimentele sunt crescute si îngrijite poate avea un impact major asupra sănătății mentale și emoționale

Modul în care alimentele sunt crescute si îngrijite poate avea un impact major asupra sănătății mentale și emoționale, precum și asupra mediului. Alimentele organice au adesea mai multe substanțe nutritive benefice (cum ar fi antioxidanții), decât produsele convenționale, iar persoanele care suferă din cauza alergiilor (la alimente, substanțe chimice sau conservanți), observă adesea că simptomele se diminuează sau dispar atunci când consumă doar alimente organice.

Produsele organice conțin mai puține pesticide, sunt adesea mai proaspete, deoarece nu conțin conservanți care să le prelungească durata de viață, sunt mai bune pentru mediu, animalelor crescute organic NU li se administrează antibiotice sau hormoni de creștere și nu conțin monoglutamat de sodiu (MSG sau E621)!

Oferiți-i copilului o gustare BIO, nu bani de buzunar

Copiii conduși cu masina la școală nu numai că fac mai puține exerciții fizice decât colegii lor care merg pe jos sau cu bicicleta, dar, de asemenea, sunt mai înclinați să aibă un alt obicei nesănătos: cumpărarea mâncărurilor fast-food.

Experții în sănătate spun că tratamentul ocazional cu produse alimentare fast-food este acceptabil, atâta timp cât nu este în cantități mari și nu este un ritual zilnic. Dar, pentru copiii care au deja obiceiuri alimentare proaste la începutul vieții, dintele lor dulce nu este în întregime de vină - ei sunt atrași de acele alimente, deoarece învață de acasă și de la școală că este în regulă sa le consume, mai ales daca primesc bani de buzunar. Cât este de ușor să cumpere o pungă de chips-uri, o felie de pizza sau diverse gustări bogate în grăsimi, zahăr și nu numai. Mai ales când ceilalți colegi fac la fel. Dar să nu uităm, aceste gustări nesănătoase pot face mult rău în timp, mai mult decât credem noi!

Este greu pentru părinți, deoarece, când copiii văd prânzul colegilor cu tot felul de "bunătăți" și produse fast-food, nu înțeleg de ce ei nu pot avea aceleasi opțiuni. De ce alții primesc bani de buzunar și ei nu?

Este vorba doar despre un compromis și este important ca ei să știe că pot mânca acele produse dar în anumite ocazii și nu zi de zi! Deci, cum facem acel compromis?

Soluția este la îndemâna oricărui părinte: Danonino BIO

Toți copiii vor cere "Ceva bun!", fie că sunt la joacă, în pauza de prânz la școală, grădiniță, în excursie, la plimbare sau chiar acasă. Noul Danonino BIO ar trebui să fie pe lista tuturor părinților, deoarece poate fi transportat cu ușurință în orice condiții, rezistând până la 4 ore în afara frigiderului, permite o deschidere ușoară, copilul nu se murdărește și cel mai important, conține ingrediente provenite din cultură ecologică. Deci, este gustarea ideală pentru micile pofte ale copiilor!

Ce ne-a mai plăcut la Danonino BIO

În primul rând, formula simplă cu lista scurtă de ingrediente. Citești rapid pe eticheta tot ce conține gustarea copilului: iaurt ecologic cu fructe, adică o gustare sănătoasă, o reteta simplă și curată! Tot ce are nevoie un copil în plină creștere și dezvoltare.

Apoi iaurtul ecologic: iaurtul este foarte hrănitor, iar consumul în mod regulat poate stimula mai multe aspecte ale sănătății, în special iaurtul ecologic. Acesta conține o parte din aproape fiecare nutrient de care organismul are nevoie: calciu, vitamine B, fosfor, proteine și nu numai.

Și nu în cele din urmă, fructele: cu toții ne dorim ca copiii noștri să mănânce mai multe legume si fructe, dar să îi convingem să mănânce efectiv ceea ce cumpărăm poate fi greu! Fructele sunt pline de vitamine, minerale și fibre - și au un gust bun pe care aceștia îl adoră. Un lucru important de retinut este acesta: copiii care nu iubesc legumele ar trebui încurajați să se bucure de fructe, deoarece conțin multe din aceiași nutrienți! Așa că dragi părinți, simțiți-va liberi să înlocuiți uneori legumele cu fructe dacă micuțul vostru este prea mofturos.

De aceea, noul Danonino BIO a devenit și pentru noi prima opțiune ca gustare "on the go" sau chiar ca și desert!

O alimentație echilibrată poate sprijini creșterea și dezvoltarea sănătoasă a copilului la vârsta adultă

Este important să vă amintiți că copiii nu sunt născuți cu o poftă bruscă de cartofi prăjiți, pizza și nu au o aversiune față de broccoli, mere și morcovi. Această condiționare se întâmplă în timp, deoarece copiii sunt expuși la alegeri alimentare din ce în ce mai nesănătoase. Cu toate acestea, este posibil să reprogramați poftele copiilor.

Cu cât introduceți mai devreme alegeri sănătoase și hrănitoare în dieta copilului, cu atât mai ușor va putea dezvolta o relație sănătoasă cu mâncarea. Și poate fi mai simplu și consumă mai puțin timp decât vă imaginați. Oferiți copiilor oportunitate de a crește în adulți sănătoși și încrezători.

Fie că sunt mici sau mari, copiii dezvoltă o preferință naturală pentru alimentele de care se bucură cel mai mult. Pentru a încuraja obiceiurile alimentare sănătoase, provocarea este de a face alegeri nutritive atrăgătoare.

Danonino BIO (Căpșuni, Zmeură, Pere) reprezintă o parte importantă dintr-o gustare hrănitoare, având în compoziție ingrediente necesare unei diete echilibrate

Unul dintre motivele pentru care mâncarea ecologică este atât de importantă este faptul că îi ajută pe copii să simtă gustul mâncării adevărate. Fără culori strălucitoare sau arome (care nu se regăsesc în natură), consumul produselor organice îi va ajuta pe copii să aprecieze variațiile naturale de arome și texturi din mâncarea lor.

Organismele copiilor se confruntă cu o rată de creștere care îi face mai susceptibili la schimbările expuse în nutriție și la mediu. În timp ce o alimentație sănătoasă va fi întotdeauna una prioritară, dacă sunteți preocupați de aditivi și expunerea la pesticide, produsele organice sunt cea mai bună alegere.

Nu dați copiilor bani de buzunar la școală pentru a-și cumpăra gustări!

Oferiți-i în schimb un pachețel de acasă cu o gustare "on the go", Danonino BIO fiind o opțiune excelență, o rețetă sănătoasă, simplă și curată, pentru #distracțiepesăturate.

Importanța certificării organice

Certificarea organică reprezintă garanţia faptului că un produs este lipsit de ingredientele sintetice care sunt cunoscute pentru faptul că, în timp, ne afectează sănătatea.

Știați că?

- Mulți afirmă că au produse bio/organice dar nu toți producătorii sunt certificați

- Este important să căutați certificarea pe produs sau pe site-ul producătorului

 

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII