10 moduri in care sarcina iti schimbă viața și te face să intri in altă lume...

10 moduri in care sarcina iti schimba viata si te face sa intri in alta lume...

10 moduri in care sarcina iti schimbă viața și te face să intri in altă lume...

Cand am devenit insarcinata pentru prima data, experienta greurilor, a emotiilor saptamale pe care le-am trait si eu si sotul cu aplicatia de sarcina Odiseea, emotiile testelor de sarcina si nerabdarea intalnirii ... au adaugat atat de multa emotie, frica, iubire, nesom si experiente incredibile incat am deschis ochii spre o noua viata. Realitățile sarcinii m-au surprins în mod regulat.  Viața pe care am trăit-o și am iubit-o timp de 31 de ani a început să se schimbe drastic.

Dacă esti insarcitată si esti in barcuța care te poartă prin călătoria celor 40 de săptămâni... poate aceste sfaturi sincere despre sarcină te vor amuza...

- veți citi:
Am imbrătișat cele 9 luni de sarcină cu umor...pentru că zambetul nu este contraindicat in sarcină
1. Rearanjări ale priorităților si lucrurilor din viața ta
2. Greața de dimineață (de după-amiază... și seara)
3. Obsesie săptămânală - Odiseea Sarcinii!!
4. Invazia hormonilor (sau de ce o reclamă la mașini de spălat te face să plângi)
5. În așteptarea libidoului pierdut
6. Transformarea fizică
7. Admirație părintească
8. Conversații intime... cu străini
9. Pofte ciudate
10. Mereu în căutarea toaletei publice

Am imbrătișat cele 9 luni de sarcină cu umor...pentru că zambetul nu este contraindicat in sarcină

Cand am devenit insarcinata pentru prima data, experienta greturilor, a emotiilor saptamanale pe care le-am trait si eu si sotul cu aplicatia de sarcina Odiseea, emotiile testelor de sarcina si nerabdarea intalnirii ... au adaugat atat de multa emotie, frica, iubire, nesom si experiente incredibile incat ne-am pomenit traind parca o alta viata. Pe mine, realitățile sarcinii m-au surprins în mod regulat.  Viața pe care am trăit-o și am iubit-o timp de 31 de ani a început să se schimbe drastic de la zi la zi ...

Dacă esti în căutarea unui mic sfat, incep cu recomandarea sa ai o minte deschisă și sa razi ori de cate ori ai nevoie. Rasul si buna dispozitie sunt cele mai bune medicamente până la urmă - și care sunt chiar sigure si fara efecte negative ... Iata deci, de la o graviduta la alta ...cele mai bune sfaturi pe măsură ce te pregătești pentru transformările care urmează!

1. Rearanjări ale priorităților si lucrurilor din viața ta

În momentul în care vei afla că ești însărcinată, întreaga viață se schimbă. Modul în care mananci, dormi, faci sex și trăiești sunt afectate de această minusculă persoană pe care nici măcar n-ai întâlnit-o. Dependentă de cafea? Iubești sushi? Ai mai multe perechi de încălțăminte decât spațiu pentru a le depozita? Dintr-o dată, lucrurile fără de care odată nu puteai trăi, par de prisos (sau preferi să folosești bănuții pentru a plăti un scaun auto, hăinuțe și produse pentru îngrijirea copilului). Ia-ți rămas bun de la alimentele preferate și obiceiurile de a face cumpărături îndelungate, în timp ce te pregătești pentru a saluta maternitatea ce bate la ușă.

2. Greața de dimineață (de după-amiază... și seara)

Pentru câteva femei norocoase, greața de dimineață înseamnă o senzație de rău dimineața ce trece după ronțăirea câtorva biscuiți uscați. Dar pentru unele dintre noi, greața apare nu doar dimineața, ci toată ziua, în fiecare zi...

Senzatia de greata este unul dintre cele mai neplacute simptome ale sarcinii, mai ales in primul trimestru. Daca unele viitoare mamici scapa relativ repede de acest aspect neplacut, pentru altele, primele trei luni sunt un adevarat calvar. Ce solutii exista pentru a combate greturile in timpul sarcinii? - citeste aici.

3. Obsesie săptămânală - Odiseea Sarcinii!

Medicina modernă a documentat fiecare mică evoluție care se întâmplă în burticile noastre, iar cărțile pentru copii și internetul ne ajută să "vedem" tot ce se întâmplă acolo. Este ușor să fii preocupată de acest "joc" săptămânal, dar nu uita că fiecare sarcină este diferită. Fie ca citesti tot ce se intampla cu tine si puiul tau pe site la Odiseea Sarcinii, fie in aplicatia de sarcina... emotiile sunt mari de fiecare data.

Sarcina pe săptamani este o călătorie de 40 de episoade și am pregatit pentru voi poze și materiale video unice ce descriu de la săptămâna la săptămâna tot ce trebuie să stii. Simptome, teste, dureri, neplaceri, emotii. Din saptamana in care ai aflat ca esti insarcinata si pana la nastere.

Aceasta calatorie, pe care o numim Odiseea Sarcinii, este impartita pe trimestre de sarcina, saptamani si luni.  O calatorie  in care sarcina ta evolueaza, iar noi te ajutam sa urmaresti aceasta evolutie pe saptamani atat pe site cat si in aplicatia de sarcina. Nu esti sigura in ce saptamana de sarcina esti? Odiseea Sarcinii, Sarcina ta: aplicatia nr. 1 de sarcina din Romania

4. Invazia hormonilor (sau de ce o reclamă la mașini de spălat te face să plângi)

OK, deci fiecare reclamă te face să plângi - ei bine, hormonii sunt cu adevărat vinovații. Spune-i soțului tău să nu mai râdă de tine. Nu știu dacă emoțiile noastre vor reveni la normal odată ce vom naște, dar sper să nu fie nevoie să renunțăm la TV.

Valurile de emotii care afecteaza o femeie insarcinata au o cauza concreta - furtunile hormonale. Deci, consoleaza-te, nu ești tu, ci hormonii sunt cei care îţi provoacă acele schimbări bruste ale dispoziției.
Iată care sunt cele mai ciudate momente prin care poți trece în timpul celor trei trimestre ale sarcinii.

5. În așteptarea libidoului pierdut

Libidoul va fi o forță a naturii în al doilea trimestru - sau așa vă vor spune prietenii. După ce ai supraviețuit șapte săptămâni de greață, vei ieși triumfătoare și vei aștepta ca viața ta sexuală să revină la normal. Și vei aștepta... și așteapta... Din nou, fiecare femeie va avea parte de propria experiență prenatală, dar până în al treilea trimestru, tot ce voiam să fac era să dorm...

Oare e sexul in timpul sarcinii OK?

Despre sex in tmpul sarcinii exista multe intrebari. Afecteaza bebelusul?, Oare nu declanseaza travaliul?, Ce simte bebelusul? sunt doar cateva dintre intrebarile care apar in legatura cu sexul in timpul sarcinii. In timp ce pentru unele femei raspunsurile la aceste intrebari sunt menite sa le linisteasca si sa le asigure ca sexul in timpul unei sarcini normale este absolut normal, pentru altele acest subiect ramane un tabu. Iata 5 mituri explicate si apoi daramate - despre activitatea sexuala in timpul sarcinii.

6. Transformarea fizică

Picioarele mele au devenit ca picioarele unui bebeluș. (Cel puțin asta simt ... pentru că nu le mai pot vedea.) Buricul meu a dispărut, nu mă pot învârti în pat, am arsuri la stomac, constipație... Bine ai venit sarcină!

7. Admirație părintească

Mama avea 38 de ani când m-a născut, cu doi adolescenți deja acasă. Înainte de a deveni eu însumi însărcinată, nu-mi imaginasem niciodată cum poate avea sarcin un impact radical asupra vieții. Mamă, mulțumesc - te iubesc mai mult decât pot spune vreodată!

8. Conversații intime... cu străini

Colegul cu care nu ați schimbat niciodată mai mult decât un salut de curtoazie, chelnerița de la cafenea și persoana care se află în spatele vostru la supermarket, vor dori cu toții să discute, pe termen lung, despre tot ce vi se părea intim până în momentul de față. Vei naște vaginal? Ai de gând să alăptezi? Cum vei gestiona gemenii dacă alăptezi? Câtă greutate ai pus pe tine? Uneori, vor dezvălui, de asemenea, detalii despre ele însele pe care nu le-ai dorit vreodată să le cunoști (cum ar fi durerea epiziotomiei sau când și-au reluat în sfârșit viața sexuală). Personal consider că aceste conversații sunt fascinante, dar este în regulă să refuzi politicos să răspunzi dacă ești deosebit de modestă.

9. Pofte ciudate

Nu am mâncat ketchup de ani buni, dar acum nu pot mânca nimic fără el. Și am mâncat mai multă ciocolată în ultimele săptămâni decât în întreaga mea viață. Încercarea de a mânca sănătos în timpul sarcinii poate fi dificilă. Faceți tot posibilul, dar permiteți-vă să vă răsfățați din când în când. Poti citi ce crede un tatic aici Cand nevasta pofteste castraveti murati cu inghetata de vanilie

10. Mereu în căutarea toaletei publice

Le mulțumesc din suflet celor care mi-au permis să le folosesc toaletele în ultima perioadă. A bea multă apă este esențial în timpul sarcinii, dar, în acest fel, în mod inevitabil, se pot ajunge la nesfârșite drumeții spre toaletă. Faceți ceea ce trebuie să faceți și nu vă fie jenă. Dacă nu mergeți atunci când natura vă cheamă, s-ar putea să vă jenați mai mult decât vă așteptați!

27 dintre cele mai ciudate pofte din timpul sarcinii

Cand esti insarcinata, poftele pot da navala ziua sau noaptea, iar nevoia de a manca sau mirosi ceea ce doreste corpul tau, poate fi coplesitoare.


Poate ca tu nu vei avea pofte; unele dintre ele pot fi distractive (o scuza perfecta pentru a manca inghetata in plus), insa uneori, femeile poftesc dupa cele mai ciudate si intamplatoare lucruri. Mai departe...

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI  

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
Calculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII