Cele mai frecvente tulburări de somn la copii

Cele mai frecvente tulburari de somn la copii

Cele mai frecvente tulburări de somn la copii

Pe scurt

  • Tulburările de somn sunt frecvente în copilărie și adolescență și sunt asociate cu deficiențe neurocognitive și psihosociale.


    Problemele de somn la sugari, copii și adolescenți sunt printre cele mai disruptive probleme cu care se poate confrunta o familie. În timp ce dificultățile de adormire și trezirile frecvente în timpul nopții tind să fie predominante în perioada copilăriei timpurii, dificultățile de somn din cauza oboselii și a tulburărilor de ritm circadian tind să fie mai proeminente în adolescență.

Până la 50% dintre copii se confruntă cu o problemă de somn. Identificarea timpurie a problemelor de somn poate preveni consecințele negative, cum ar fi somnolența în timpul zilei, iritabilitatea, problemele de comportament, dificultățile de învățare și performanțele academice slabe.

Somn normal la sugari și copii

Somnul este o oportunitate pentru organism de a-și economisi energia, de a-și restabili procesele normale, de a promova creșterea fizică și de a sprijini dezvoltarea mentală. Cea mai recunoscută consecință a somnului necorespunzător este somnolența în timpul zilei. Cu toate acestea, somnolența la copii se manifestă în mod obișnuit prin iritabilitate și probleme de comportament.

Somnul se schimbă considerabil în primii ani de viață. Nou-născuții necesită mult somn. Începând cu vârsta de cinci luni, sugarii au capacitatea de a dormi perioade mai lungi. În plus, sugarii care sunt alăptați au treziri mai dese, perioade de somn mai scurte și perioade de somn total ușor mai scurte. Pe măsură ce copiii cresc, perioadele de somn se prelungesc treptat și timpul total de somn scade.

Variația mare a comportamentului de somn la copii poate fi secundară diferențelor culturale sau genetice. În cele din urmă, cunoașterea stadiilor normale de dezvoltare a somnului va ajuta la diferențierea dintre somnul normal și tulburările obișnuite ale somnului, cum ar fi apneea obstructivă în cursul somnului (OSA), parasomniile, insomnia comportamentală, sindromul de întârziere a somnului și sindromul picioarelor neliniștite.

Insomnia la copii

Insomnia la copil apare atunci când un copil are dificultăți de a dormi cel puțin trei zile pe săptămână. Refuzul de a merge la culcare sau dificultățile de a adormi fără ajutorul unui părinte sau al unui obiect, cum ar fi o jucărie, sunt tipuri comune de insomnie.

Sindromul de întârziere a somnului

Sindromul de întârziere a somnului, cunoscut și sub denumirea de sindromul „adolescentului somnolent”, este o formă exagerată a schimbării normale a ritmului circadian sau a ceasului biologic, care apare în perioada târzie a copilăriei sau adolescenței timpurii.

Copiii cu această tulburare nu pot să adormă sau să rămână adormiți până la două sau mai multe ore trecute de ora lor normală de culcare, ceea ce face dificil să se trezească dimineața la timp pentru școală sau alte activități. Copiii cu acest sindrom tind, de asemenea, să doarmă mult mai târziu decât în ​​mod normal în weekend.

Hipersomnia la copii

Un copil sau adolescent cu hipersomnie are o somnolență excesivă în timpul zilei. Una dintre afecțiunile care poate duce la hipersomnie este narcolepsia, o afecțiune neurologică care provoacă adormirea frecventă în timpul zilei, o pierdere temporară a controlului muscular și halucinații care apar pe măsură ce un copil adoarme sau se trezește.

Alte afecțiuni care perturbă somnul, cum ar fi sindromul de întârziere a somnului sau apneea obstructivă, pot cauza hipersomnie. O somnolență excesivă în timpul zilei poate fi, de asemenea, un semn al unei emoții, epilepsie sau alte probleme medicale. Diagnosticarea atentă este esențială pentru identificarea celui mai bun tratament.

Parasomnia la copii

Parasomnia este un termen care descrie o gamă foarte largă de tulburări de somn - include evenimente sau experiențe fizice nedorite care sunt comune la copiii mai mici în timp ce adorm.

Parasomniile comune - cum ar fi somnambulismul; trezirea într-o stare confuză și terorile nocturne, în care un copil devine brusc înspăimântat în miez de noapte - apar de obicei în timpul somnului REM.

Tulburări de mișcare

Tulburările de mișcare, cum ar fi sindromul picioarelor neliniștite și tulburarea periodică a mișcării membrelor, sunt afecțiuni neurologice care provoacă senzații neplăcute la nivelul picioarelor și o dorință copleșitoare de a le mișca. Simptomele tind să fie mai grave noaptea și pot interfera cu somnul copilului. Aceste două tulburări de mișcare apar frecvent împreună.

Apneea obstructivă de somn

Apneea obstructivă de somn interferează cu respirația copilului în timpul somnului, fiind trezit frecvent pe parcursul nopții. Aceasta este forma extremă a tulburărilor respiratorii legate de somn.

Apneea obstructivă de somn este frecventă la copiii care au amigdalele sau adenoidele mărite, sau la cei care au probleme structurale ale feței sau capului, cum ar fi buza și palatul despicat. Apneea de somn poate apărea și la copiii cu tulburări neuromusculare, cum ar fi distrofia musculară, care slăbește mușchii implicați în respirație

Tulburări de sănătate comportamentală și mintală

Copiii cu tulburări de comportament, cum ar fi tulburarea spectrului de autism, tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție sau probleme de sănătate mintală - cum ar fi tulburările de anxietate și dispoziție - au adesea insomnie. Medicamentele prescrise pentru aceste afecțiuni pot, de asemenea, interfera cu somnul.

Cum putem trata tulburările de somn la copii cu ajutorul fitoterapiei?

Conform statisticilor, un procent din ce în ce mai mare de copii și bebeluși sunt hiperactivi. Această hiperactivitate se manifestă prin stări de agitație, agresivitate, dispoziție instabilă, ore de somn puține, adormit foarte dificil, somn agitat sau în reprize scurte, plâns frecvent în timpul somnului etc.

Încercați cu încredere ANSIODEP® sirop - acesta este folosit cu succes în cazuri de agitație, anxietate și hiperexcitabilitate sau la pacienți cu simptome de somatizare a anxietății. Este foarte utilizat în pediatrie întrucât nu are efecte adverse tipice anxioliticelor de sinteză, cum ar fi dependență, somnolență pe timpul zilei. Noaptea induce un somn restaurator, iar în timpul zilei contribuie la reducerea stărilor de iritabilitate și nervozitate.

De primă intenție pentru calmarea stărilor de agitație a sugarilor și copiilor hiperactivi

Cat de mare este burta in Saptamana 4 de sarcina

ANSIODEP® sirop: Citeste prospectul | Cumpara online


BENEFICII

 Reduce stările de agitație la copii, favorizând somnul;

 Scade nivelul de agitație și hiperactivitate;

 Susține somnul natural, fără a genera somnolență;

 Nu creează dependență.

 

Tratamentul hiperexcitabilității și hiperactivității, la copii

Tratamentul stărilor de agitație

Tratamentul tulburărilor de somn

Cumpara ANSIODEP ® sirop 150 ml| 38.99 lei

Sugari 6 luni-1 an: 2,5 ml pe zi, la nevoie

Copii 1-3 ani: 5 ml pe zi, la nevoie

Copii 3-6 ani: 7,5 ml pe zi, la nevoie

Copii 6-12 ani: 10 ml pe zi, la nevoie

Adulți: 10-20 ml pe zi, la nevoie

Ca adjuvant în tratamentul tulburărilor de somn se recomandă a se administra cu 30 de minute înainte de culcare.

Recomandări de administrare

Se recomandă administrarea pe o perioadă de 3 luni, sau la nevoie până la remiterea simptomatologiei.

suc concentrat de prune (Prunus domestica), tei (Tilia platyphyllos)/(2:1), mușețel (Matricaria chamomilla)/(1-2:1), mac californian (Eschscholtzia californica)/(3-4:1), floarea pasiunii (Passiflora incarnata)/(5-6:1), portocală dulce (Citrus sinensis).

* extracte standardizate

ANSIODEP® sirop nu conține zahăr și gluten.

Teiul

Are acțiune calmantă și relaxantă și susține somnul natural. Este folosit cu succes în cazuri de agitație, anxietate și hiperexcitabilitate sau la pacienți cu simptome de somatizare a anxietății. Este foarte utilizat în pediatrie întrucât nu are efecte adverse tipice anxioliticelor de sinteză, cum ar fi dependența, somnolența pe timpul zilei.

Mușețelul

Are acțiune anxiolitică, sedativă și spasmolitică datorită apigeninei, favorizând somnul, la copii. Noaptea induce un somn restaurator, iar în timpul zilei contribuie la reducerea stărilor de iritabilitate și nervozitate.

Macul californian

Acțiunea sedativă și analgezică este datorată protopinei, principalul alcaloid, în timp ce fitocomplexul din macul californian inhibă parțial activitatea enzimelor care degradează endorfinele, stimulând astfel acțiunea biologică a enkefalinelor și beta-endorfinelor. Studiile clinice au mai demonstrat că extractele hidroalcoolice ale acestuia inhibă degradarea enzimatică a catecolaminelor și sinteza adrenalinei, ca și activitatea dopamin-betahidroxilazei, monoaminoxidazei B și diaminoxidazei, menținându-se un nivel crescut al catecolaminelor în creier, fără a cauza senzație de oboseală la trezire.

Florarea pasiunii

Este eficientă în tratamentul stărilor de agitație. Datorită flavonoidelor și alcaloizilor, are proprietăți sedative, anxiolitice și antispastice. Studiile indică faptul că poate influența receptorii acidului gamma-aminobutiric (GABA) de la nivelul creierului.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII