Cum scăpăm de năsucul înfundat la copii?

Cum scapam de nasucul infundat la copii?

Cum scăpăm de năsucul înfundat la copii?

Pe scurt

  • Micuțul tău are nasul congestionat. Ce ar trebui să faci?


    La un copil cu vârsta sub 3 ani, nasul congestionat poate fi o provocare. Pentru început, nu este întotdeauna evident ceea ce provoacă congestionarea. Bebelușii și micuții răcesc adesea, deoarece abia acum încep să-și consolideze imunitatea față de virușii comuni. Există însă multe alte cauze potențiale ale congestiei nazale.

De asemenea, sunteți limitat de tratamentele care sunt sigure de utilizat la copii cu vârsta mai mică de 4 ani. Nu ar trebui să apelați la medicamente pentru răceală în acest caz, deoarece pot fi periculoase pentru sugari și copii mici. Din fericire, puteți încerca alte tratamente sigure și eficiente.

Primul pas - diagnosticul

Înainte ca medicul pediatru să poată decide un plan de tratament, trebuie să știe ce cauzează nasul înfundat/congestionat.

Congestia nazală are loc atunci când vasele de sânge și țesutul din cavitatea nazală se umplu cu prea mult lichid. Acest lucru poate îngreuna somnul și poate duce la probleme precum o infecție a sinusurilor (sinuzită) sau probleme de hrănire.

Din fericire, există câteva semne care vă pot ajuta să faceți diferența dintre infecțiile virale și cele bacteriene.

De exemplu, dacă celui mic îi curge nasul, culoarea secrețiilor este un indiciu important. În primul rând, o secreție transparentă provine de la un virus, deși poate deveni albă, verde sau galbenă timp de câteva zile, înainte de a se limpezi din nou.

Cauza congestionării ar putea fi în schimb o alergie, ce ar necesita o vizită la medic și eventual un test de alergie. Congestionarea se poate întâmpla și dacă o bucată de mâncare sau un alt obiect este introdus în nasul copilului - caz de mers la medic sau chiar la urgențe.

Uneori, congestia poate fi un semn al unei probleme mai grave. Un nas înfundat din cauza răcelii poate fi tratat adesea cu picături saline și timp. Dacă există și alte simptome, în special febră și secreții groase, galbene, apelați la medic cât mai curând posibil.

Umiditatea din cameră

Un vaporizator sau umidificator care eliberează o ceață rece în cameră este de obicei sigur. Așezați-l destul de aproape de copil, astfel încât vaporii de apă să ajungă la el în timp ce doarme, sau în timp ce sunteți în cameră împreună, jucându-vă.

Pentru a evita apariția mucegaiului și a bacteriilor, schimbați apa în fiecare zi, curățați și uscați vaporizatorul, conform instrucțiunilor. Nu folosiți apă caldă într-un umidificator, deoarece poate provoca arsuri.

3 sfaturi pentru a ajuta la desfundarea nasului:

 Puneți o pernă sub saltea, astfel încât capul copilului să fie la un unghi mai ridicat (doar daca are peste 2 ani). Acest lucru poate ajuta la scurgerea secrețiilor din sinusuri.
 Încurajați-vă copilul să bea mai multă apă. Lichidele ajută la subțierea secrețiilor nazale.
 Încurajați-l să-și sufle nasul. Pentru a-i arăta cum, expirați prin propriul nas. Așezați un sevețel lângă nări, astfel încât copilul să poată vedea aerul mișcându-se. Se acoperă o nară, se suflă bine, apoi se acoperă cealaltă nară și se suflă din nou. Dacă este nevoie se repetă operațiunea.

Tratamente sigure

Unul dintre cele mai sigure și eficiente moduri de a ajuta la facilitarea respirației este cu un spray salin (apă sărată).

RINODEP® spray nazal conține un complex unic de fitoextracte, apă de mare concentrată și mangan, cu acțiune antiinflamatoare și antialergică eficientă în normalizarea reacțiilor alergice. Are acțiune emolientă și descongestionantă în rinite alergice și nonalergice (NARES și NARESMA).

RINODEP® SPRAY NAZAL SOLUȚIE 30 ML: Citeste prospectul | Cumpara online

BENEFICII:

RINODEP® SPRAY NAZAL - De primă intenție în tratamentul rinitei alergice și nonalergice, combătând natural congestia

 Facilitează respirația prin reducerea edemului nazal și diminuarea prezenței agenților alergeni și infecțioși;
 Combate natural congestia nazală;
 Previne apariția complicațiilor bacteriene;
 Favorizează regenerarea mucoasei nazale.

Tratamentul rinitei alergice și nonalergice (NARES și NARESMA)

Prevenția complicațiilor bacteriene

Tratamentul sindromului descendent

Cumpara RINODEP SPRAY NAZAL SOLUȚIE 30 ML | 41.80 lei

Copii peste 2 ani: 1 pulverizare în fiecare nară contralaterală de 1-2 ori pe zi (copiii sub 2 ani – la recomandarea medicului)

Adulți: 1-2 pulverizări în fiecare nară contralaterală de 3 ori pe zi

coacăz negru (Ribes nigrum), perilla (Perilla frutescens), gălbenele (Calendula officinalis), măceș (Rosa canina), arin negru (Alnus glutinosa), apă de mare concentrată, brad alb (Abies pectinata), mangan.

RINODEP spray nazal nu conține alcool, gaz propulsor și alergeni.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII