Ce trebuie să știți despre tusea post-virală la copii?

Ce trebuie sa stiti despre tusea post-virala la copii?

Ce trebuie să știți despre tusea post-virală la copii?

Pe scurt

  • Ce este tusea post-virală?


    Tusea este o parte importantă în apărarea organismului împotriva bolilor. Natura puternică a tusei ajută la eliminarea căilor respiratorii de microbi nocivi, mucus și iritanți.


    O tuse este, de asemenea, un simptom comun al infecțiilor respiratorii virale. De obicei, această tuse dispare la scurt timp după recuperare. Dar în unele cazuri, persistă mult timp după vindecare.

O tuse care durează mai mult de trei săptămâni după o infecție respiratorie virală se numește tuse post-virală sau post-infecțioasă.

Care sunt simptomele unei tuse post-virale la copii?

Tusea este în general clasificată ca fiind productivă (adică produce mucus) sau uscată (ceea ce înseamnă că nu produce mucus). Tusea post-virală pote fi productivă sau uscată.

Copilul ce are o tuse de lungă durată, de orice fel, poate avea și alte simptome, inclusiv: dureri sau gât iritat, răguşeală.

Ce provoacă o tuse post-virală?

Tusea post-virală este de obicei cauzată de infecții respiratorii virale, cum ar fi: gripă, răceală, bronşită, pneumonie, crupă, bronșiolita, faringită.

Experții nu sunt siguri de ce infecțiile respiratorii virale duc uneori la tuse cronică, dar poate fi legată de:

un răspuns inflamator la infecția care dăunează mucoasei căilor respiratorii, provocând tuse;
o sensibilitate crescută a reflexului de tuse în urma unei infecții.

Cum este diagnosticată o tuse post-virală?

Dacă copilul tușește, dar a avut o boală virală tratată în ultimele săptămâni, probabil că nu este o urgență medicală. Cu toate acestea, astmul, boala de reflux gastroesofagian și alte afecțiuni pot provoca o tuse similară.

Deci, dacă vă preocupă tusea sau nu sunteți siguri dacă este legată de o boală recentă, luați în considerare o vizită la medicul pediatru.

De ce tusea este mai severă noaptea?

Când copilul tău este răcit, mucusul din nas și sinusuri poate ajunge în gât și declanșa o tuse în timpul somnului. De asemenea, astmul poate declanșa tusea nocturnă, reziduală, deoarece căile respiratorii tind să fie mai sensibile și mai iritabile noaptea.

Fitoterapia poate fi de mare ajutor în tratamentul tusei reziduale. De primă intenție în prevenția și reducerea manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator este ALLERDEP® sirop. Acesta susține funcționarea normală a tractului respirator datorită componentelor active din fitoextractele conținute.

Calmează tusea și fluidifică secrețiile bronșice, reduce hiperreactivitatea bronșică, fiind folosit ca tratament pentru infecțiile de tract respirator superior și inferior (amigdalite, laringite, bronșite (acute, cronice, astmatiforme), bronhopneumonii, faringotraheobronșite în prezența unui teren atopic).

În timp ce copilul se recuperează:

 trebuie să bea multe de lichide calde, cum ar fi ceai sau o supă limpede, pentru a calma iritația gâtului cauzată de tuse;
 folosiți un umidificator sau rugați-l să facă un duș pentru a adăuga umiditate în aerul din jurul său.

Cum tratăm tusea post-virala?

Tusea post-virală trece de obicei în două luni. Dar între timp, puteți apela cu încredere la fitoterapie. TUSSODEP® sirop, combinație de fitoextracte standardizate și nutraceutice, este eficient în afecțiuni ale căilor respiratorii superioare și inferioare, calmând tusea iritativă și productivă.

TUSSODEP® SIROP 150 ML: Citeste prospectul | Cumpara online

BENEFICII:

 Are efect de barieră protejând mucoasa împotriva agenților externi iritanți;
 Calmează tusea productivă, cu efect emolient, expectorant și fluidifiant al secrețiilor bronșice;
 Contribuie la apărarea organismului împotriva bacteriilor, virusurilor și radicalilor liberi.

Tratamentul afecțiunilor căilor respiratorii superioare și inferioare

Tratamentul tusei iritative, productive, acute și persistente

Cumpara TUSSODEP ® SIROP 150 ML | 46.90 lei

Copii 6 luni-1 an: 2,5 ml dizolvați în apă de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 1-3 ani: 5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 3-6 ani: 7,5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 6-12 ani: 10 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 20 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

gheara pisicii (Uncaria tomentosa), propolis, nalbă mare (Althaea officinalis)/(4:1), lichen de piatră (Cetraria islandica)/(4:1), cimbru de cultură (Thymus vulgaris)/(4:1), castan (Castanea vesca)(1:200), echinacea (Echinacea angustifolia)/(1:1), roua cerului (Drosera rotundifolia)/(1:1), troscot japonez (Polygonum cuspidatum), portocală dulce (Citrus sinensis).

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII