Tulburările digestive la copii - imagine de ansamblu

Tulburarile digestive la copii - imagine de ansamblu

Tulburările digestive la copii - imagine de ansamblu

Pe scurt

  • „Mă doare burtica..” sunt cuvintele pe care orice părinte le va auzi adesea. Dar, dacă al tău copil se plânge frecvent de probleme cu burtica, este posibil sa aibă o tulburare digestivă.

     


    Aceste afecțiuni au cauze diferite, dar prezintă multe dintre aceleași simptome: greaţă, dureri de stomac, diaree, vărsături, deshidratare (cauzată de vărsături și diaree).

(!) Sfatul video de la expertii phytobebe.ro

Dacă copilul tău are frecvent aceste simptome, primul pas este să te adresezi unui medic. Obținerea unui diagnostic te va ajuta să știi cum să-ți faci copilul să se simtă mai bine.

Ce sunt tulburările digestive pediatrice?

O tulburare digestivă este o problemă de sănătate a sistemului gastro-intestinal. Aceste tulburări pot afecta activitățile zilnice, dar și dezvoltarea copilului. Pediatrii și gastroenterologii menționează o gamă largă de tulburări digestive la copii, cum ar fi:

 Durere abdominală
 Boala celiaca
 Colici
 Constipație
 Boala Crohn
 Esofagita
 Probleme de alimentare
 Alergii la mancare
 Boli ale vezicii biliare
 Sângerare gastrointestinală
 Gastropareză
 GERD sau boala de reflux gastroesofagian
 Boala lui Hirshsprung
 Sindromul colonului iritabil
 Boala inflamatorie a intestinului
 Pseudo-obstrucție intestinală
 Boala ficatului
 Tulburări de motilitate
 Boli pancreatice
 Ulcere peptice
 Polipi
 Obezitate
 Sindromul intestinului scurt

Semnele și simptomele tulburărilor digestive la copii pot include:

 Dureri de stomac
 Greaţă
 Vărsături
 Diaree
 Constipație
 Balonare
 Sângerare
 Apetit scăzut

Discută cu medicul pediatru la orice îngrijorare!

Cum se descoperă tulburările digestive la copii?

Pediatrul sau medicul de familie poate ajuta la diagnosticarea și tratarea problemelor digestive. De asemenea, îți poate face o trimitere la un medic gastroenterolog pediatru - un specialist cu pregătire suplimentară în diagnosticul și tratamentul tulburărilor digestive la copii. Acesta poate solicita teste pentru a ajuta la diagnosticarea unei afecțiuni digestive. Testele pot include:

 Colonoscopia
 Endoscopie GI superioară
 Endoscopia capsulei
 Ecografie
 Sigmoidoscopie flexibilă
 Biopsie
 Analize de sange
 Scanare CT

Cum sunt tratate tulburările digestive la copii?

Tratamentul depinde de diagnostic, dar opțiunile includ:

 Consiliere nutrițională și modificări dietetice
 Medicamente
 Interventie chirurgicală
 Terapie prin înghițire

Atenție!

Deși majoritatea cazurilor de arsuri la stomac, constipație și diaree nu sunt periculoase, este important să fii în căutarea mai multor semne și simptome care ar putea necesita asistență medicală imediată. Acestea includ:

Dureri abdominale severe. Acestea ar putea fi cauzate de afecțiuni medicale care pot pune viața în pericol, cum ar fi apendicita. Mergeți imediat la medic dacă copilul are dureri abdominale extreme.
Vărsături cu sânge. Mergeți imediat la medic.
Sânge în scaun. Sângele poate fi roșu aprins până la negru.
Deshidratare periculoasă. Poate include febră ridicată care durează multe zile, diaree, ritm cardiac rapid, amețeli, gură uscată, lipsa urinei, lipsa lacrimilor, respirație neobișnuit de profundă, letargie și / sau iritabilitate.
Riscul unei ingestii toxice. Mergeți imediat la spital.

Fitoterapia în tratamentul tulburărilor digestive la copii

Fitoterapia este o opțiune terapeutică importantă în bolile gastro-intestinale. Judecând după literatura medicinală istorică, bolile gastro-intestinale au fost întotdeauna o problemă în istoria omenirii, iar preparatele pe bază de plante au fost utilizate în mod regulat pentru tratament.

Plantele medicinale utilizate în tratamentul tulburărilor digestive la copii, cum ar fi de exemplu, dispepsia funcțională acută (adesea însoțită de spasme), sunt de obicei percepute ca având un efect terapeutic rapid și fiabil.

SPASMODEP® soluție orală contribuie la ameliorarea simptomelor datorate dispepsiei funcționale, hiperacidității gastrice, refluxului gastroesofagian și sindromului de colon iritabil. Sinergia fitoextractelor standardizate, bogate în flavonoide și polizaharide au efect în reglarea motilității intestinale și eliminarea gazelor.

De asemenea, pentru a reduce starile de greață, vomă, meteorism, durere, intoleranță la alimente grase, aveți la îndemână și HEPADEP® SOLUȚIE ORALĂ. Acesta are efect antihepatotoxic și hepatoprotector care ajută la susținerea funcției hepatice, redue riscul de citoliză hepatică indusă de medicamente, stimulează pofta de mâncare, reduce inflamația hepatică și are proprietăți antioxidante.

SPASMODEP® soluție orală:Citeste prospectul | Cumpara online

BENEFICII SPASMODEP® soluție orală:

 Este eficient în ameliorarea durerilor și crampelor abdominale;
 Susține funcționarea normală a sistemului digestiv;
 Diminuează refluxul gastroesofagian;
 Are rol important în protecția și refacerea mucoasei gastrice.

Tratamentul dispepsiei funcționale

Tratamentul tulburărilor digestive însoțite de meteorism și flatulență

Tratamentul sindromului de intestin iritabil

Cumpara SPASMODEP® soluție orală 30ML | 42.20 lei

6 luni – 2 ani: 0.5 ml de 3 ori pe zi

Peste 2 ani: 1.5 ml de 2 ori pe zi

Adulți: 4.5 ml de 2 ori pe zi

extract uscat din flori de mușețel (Matricaria chamomilla), cu 0,3% apigenină, extract uscat din frunze de roiniță (Melissa officinalis), cu 2% acid rozmarinic, extract uscat din fructe de fenicul (Foeniculum vulgare), cu 1% ulei volatil, extract uscat din frunze de nalbă de pădure (Malva sylvestris), cu 30% polizaharide, extract deglicirinizat din rădăcini de lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), extract hidrogliceric din flori de gălbenele (Calendula officinalis), acid malic (corector de aciditate), sorbat de potasiu, benzoat de sodiu (conservanți), gumă xantan (agent de îngroșare)..

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII