Prevenirea deficiențelor de vitamine la copii

Prevenirea deficientelor de vitamine la copii

Prevenirea deficiențelor de vitamine la copii

Pe scurt

  • Când temperaturile scad, riscul ca cel mic să răcească este tot mai mare. Dar cum să împiedici ca puiul tău să se îmbolnăvească? În primul rând trebuie să aibă o alimentație echilibrată, dar știm că iarna acest lucru este greu de îndeplinit...


    În articolul de astăzi, îți vom spune ce vitamine sunt esențiale în timpul iernii pentru copii și cum poți evita o deficiență.

Vitamina D

Din păcate, deficiența de vitamina D nu este atât de neobișnuită. Mai ales în zonele cu ierni lungi și întunecate. Corpul produce vitamina D (colecalciferol) atunci când pielea este expusă la lumina soarelui. Lipsa luminii solare în timpul iernii face adesea dificil procesul pentru corpul nostru. Dar de ce este atât de importantă această vitamină solubilă în grăsimi? Pentru că întărește sistemul imunitar și ne protejează de infecții.

Aceste alimente sunt bune surse de Vitamina D: pește (somon, ton și sardine), ouă, lactate, ciuperci.

Vitamina C

Deși Vitamina C (acid ascorbic) nu poate proteja copilul de răceli, poate scurta durata acestora. Dacă corpul are un nivel scăzut de Vitamina C, nu va putea elimina germenii la fel de eficient ca de obicei. Prin urmare, un aport adecvat de Vitamina C este crucial în timpul iernii!

Aceste alimente sunt bune surse de Vitamina C: ardei gras (conține de aproape de trei ori mai multă vitamina C decât portocalele), citrice, broccoli, afine.

Vitamina A

Vitamina A (retinol) este o vitamină solubilă în grăsimi. Majoritatea oamenilor știu că este bună pentru vedere. Deficitul de Vitamina A a fost asociat cu un răspuns imunitar redus și un risc crescut de infecție. Corpul uman este capabil să producă vitamina A în sine din beta-caroten (precursorul vitaminei).

Aceste alimente sunt bune surse de Vitamina A și beta-caroten: ton, ouă, lactate, morcovi, cartofi dulci, spanac, kale.

Alimentele bogate în vitamine solubile în grăsimi trebuie consumate întotdeauna împreună cu grăsimi (de exemplu, cu uleiuri vegetale).

Vitamina E

Vitamina E (tocoferolul) este, de asemenea, un membru al familiei de vitamine solubile în grăsimi. Vitamina E este un puternic antioxidant care întărește sistemul imunitar și joacă numeroase roluri în organism.

Aceste alimente sunt bune surse de Vitamina E: nuci, uleiuri vegetale, produse din cereale integrale.

Acid Folic

Acidul folic face parte din familia complexului de vitamine B. Este important pentru creșterea și reproducerea celulelor. De asemenea, joacă un rol important în sinteza ADN-ului și ARN-ului. Acesta este motivul pentru care lipsa acidului folic poate slăbi sistemul imunitar.

Aceste alimente sunt bune surse de Acid Folic: spanac, kale, sfecla, leguminoase (fasole și năut), fulgi de ovăz, cireșe, căpșune, arahide.

Fitoterapia ajută la prevenirea deficiențelor de vitamine

Când alimentația copilului nu este suficient de variată pentru a corespunde nevoilor nutriționale (mai ales în timpul iernii când fructele și legumele nu sunt atât de variate ca în sezonul cald) este important să discuți cu medicul pediatru și să îi dai copilului un supliment alimentar.

De primă intenție în prevenirea deficiențelor de vitamine în cazurile de carențe nutriționale mari sau aport nutrițional insuficient este VITADEP® PICĂTURI ORALE, indicat de asemenea, în perioadele de creștere când aportul suficient de vitamine este esențial pentru o dezvoltare armonioasă.

VITADEP® PICĂTURI ORALE: Citeste prospectul | Cumpara online

BENEFICII:

 Vitaminele D și K contribuie la menținerea oaselor sănătoase;
 Vitaminele A și C contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar. Vitamina C contribuie la reducerea slăbiciunii și oboselii;
 Vitaminele B contribuie la metabolismul energetic normal.

Perioadele de creștere când aportul suficient de vitamine este esențial pentru o dezvoltare armonioasă.

Cumpara VITADEP® PICĂTURI ORALE | 34.99 lei

Copii sub 1 an – cu recomandarea medicului

Copii 1-3 ani – 1ml o data/zi

Copii peste 3 ani – 2ml o data/zi

Soluția se poate dizolva într-o cantitate mică de apă.

apă demineralizată, fructoză (îndulcitor), glicerol vegetal, Vitamina C (acid ascorbic), polisorbat 80 (emulgator), Vitamina B3 (Niacinamidă), Vitamina E (Tocoferil acetat), benzoat de sodiu, sorbat de potasiu (conservanți), gumă de xantan (agent de îngroșare), Vitamina B5 (acid pantotenic), Fluor, Vitamina B2 (Riboflavină), Vitamina B6 (Piridoxină), Vitamina B1 (Tiamină), Vitamina A acetat, Acid Folic, Vitamina K1, Vitamina D3 (Colecalciferol), glicozid de steviol (îndulcitor), Vitamina H (Biotină), Vitamina B12(Cianocobalamină).

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII