Femeile insarcinate si parabenii din ruj, fond de ten si sampon - efectele lor asupra sarcinii

Femeile insarcinate si parabenii din ruj, fond de ten si sampon - efectele lor asupra sarcinii

Femeile insarcinate si parabenii din ruj, fond de ten si sampon - efectele lor asupra sarcinii

Femeile insarcinate care folosesc produse de machiaj au un risc mai mare de a avea copii obezi, deoarece substanțele chimice din ruj și fond de ten pot ajunge în sangele fatului, perturband pe termen lung sistemul sau endocrin, arată un studiu german.

Daca esti insarcinatata si folosesti produse de machiaj sau de ingrijire corporala care contin parabeni, iata ce trebuie sa stii despre riscurile asociate.

►  veti citi
Femeile insarcinate care folosesc ruj si fond de ten
Parabenii intra in sange si afecteaza sistemul hormonal
CE SUNT PARABENII?
20 de substante chimice foarte toxice din produsele cosmetice

Femeile insarcinate care folosesc ruj si fond de ten

Femeile insarcinate care folosesc produse de machiaj, in special ruj sau fond de ten dar si produse de ingrijirea parului care contin parabeni,  au un risc mai mare de a avea copii grasi sau obezi - substanțele chimice din aceste produse pot ajunge in sangele fatului - susține un studiu.

Cercetătorii germani au măsurat nivelurile de butil paraben (BuP) în urină a 629 de mame, găsind concentrații mult mai mari la cele care au folosit produsele cosmetice. Bebelușii lor au avut mai multe șanse să fie supraponderali în primii opt ani de viață - în special fetele.

Parabenii intra in sange si afecteaza sistemul hormonal

Parabenii sunt capabili să intre in corp prin piele și apoi să treacă în placentă cu riscul de a face rău bebelușului, au avertizat oamenii de știință din Germania. Cercetătorii conduși de dr. Tobias Polte de la institutul de cercetare Helmholtz din Leipzig au analizat nivelurile de substanțe chimice la 629 de femei însărcinate între 2006 și 2016.

Femeile insarcinate au fost rugate să completeze un chestionar cu privire la ce produse cosmetice au folosit pana in săptămâna a 34-a de sarcină. Cosmeticele au fost clasificate ca produse de tip „leave-on”, inclusiv loțiune și machiaj corporal, precum și produse de clătire, inclusiv pastă de dinți, coafuri și parfumuri.

Un sfert dintre femei au raportat că au folosit cel puțin un produs cosmetic care conține parabeni. Urina lor conținea niveluri de parabeni de trei ori mai mari decât femeile care spuneau că evită parabenii.

Ulterior, greutatea corporală și înălțimea copiilor au fost apoi evaluate pe o bază anuală până la vârsta de opt ani. Autorii au descoperit că mamele care au folosit produse cosmetice care conțin parabeni aveau în mod special copii care aveau mai multe șanse de a fi supraponderali la începutul și până la mijlocul copilăriei - cu o „tendință mai puternică la fete”.

Autorii au scris: „Întrucât parabenii sunt folosiți frecvent în produsele cosmetice, se pare rezonabil ca produsele cosmetice să fie o sursă principală pentru expunerea la parabeni umani. „Mamele care au folosit zilnic produse cosmetice care conțin parabeni, au avut concentrații de paraben în urină semnificativ mai mari.”

În cercetări suplimentare, autorii au arătat că expunerea la parabeni la șoarecii gravide a dus la descendența lor de sex feminin să mănânce mai mult. Șoarecii femelor expușe la BuP aveau 20 - 45% mai multă grăsime corporală în comparație cu cei care nu fusesera expusi la Bup.

Când un bebeluș se află în burta mamei, dezvoltarea lui poate fi perturbată de substanțe chimice precum parabeni care perturbă hormonii.

Cercetorii sustin ca atunci când un bebeluș se află în burta mamei, dezvoltarea lui poate fi perturbată de substanțe chimice precum parabeni care perturbă hormonii. Acestea sunt cunoscute sub denumirea de substanțe chimice care perturbă endocrina [EDC] și sunt, de asemenea, legate de creșterea celulelor canceroase ale sânului.

Multe din aceste substante sunte capabile să treacă bariera de sânge-placentă cu riscul de a-și exercita proprietățile nocive deja în timpul dezvoltării fetale, au spus dr. Polte și colegii săi. Comentând cercetările, dr. Alex Polyakov de la Universitatea din Melbourne a declarat că fiziologia mouse-ului și a omului sunt diferite, dar a spus că femeile însărcinate ar fi cel mai bine să evite să se confrunte cu compuși parabeni.

El a spus: „În acest moment, ar fi indicat ca femeile însărcinate să evite compușii cosmetici care conțin paraben.

"Evitarea completă sau parabenilor nu este posibilă, deoarece utilizarea lor este atât de răspândită, dar evitarea informata a expunerii pare un obiectiv prudent și ușor realizabil."

CE SUNT PARABENII?

Parabenii sunt substanțe chimice care perturbă hormonii, si sunt utilizati pe post de conservati in produse cosmetice și produse pentru păr.  In plus, in SUA sunt utilizate si în produse alimentare. Ca conservanți, parabenii oferă o durată de viață mai lungă și împiedică creșterea bacteriilor dăunătoare și a mucegaiului, conform S.U.A. Administrarea alimentelor și a drogurilor (FDA).

Parabenii sunt folosiți pe scară largă de toată lumea, zilnic. Expunerea apare atunci când aceste produse sunt înghițite, inhalate sau absorbite prin piele, conform Centrelor de control și prevenire a bolilor (CDC). Parabenii sunt metabolizați rapid și excretați. Găsirea unei cantități măsurabile de parabeni în urină nu este considerată ca o indicație a faptului că acestea au un efect negativ asupra sănătății.

Citeste si Parabenii din cosmetice si cancerul de san

Cu toate acestea, nu sunt cunoscute efectele asupra sănătății umane din expunerea mediului la niveluri scăzute sau parabeni.

În 2006, Cosmetic Ingredient Review (CIR), condus de industrie, în parteneriat cu S.U.A. Administrarea alimentelor și a drogurilor (FDA), a stabilit că nu a fost necesară schimbarea concluziei inițiale a CIR din 1984 conform căreia parabenii sunt siguri pentru utilizare în produsele cosmetice

Parabenii sunt considerați a fi substanțe chimice care perturbă sistemul endocrin. Iar acesti hormoni sunt implicați în fertilitate, sarcina - reproducere și dezvoltare fetală și neonatală.

Citeste si Parabenii din produsele pentru bebelusi - ce trebuie sa stii

20 de substante chimice foarte toxice din produsele cosmetice

In produsele de frumusete pe care le are orice femeie sunt ascunse multe substante chimice foarte periculoase, care ajung direct in sange.Multe dintre ele au legatura cu cancerul, tulburarile hormonale, toxicitatea organelor si alergiile

Iată cele mai daunătoare 20 de substante chimice la care să fii atentă și ce pot face ele corpului tău.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tor ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

  Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2022)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor> Desprecopii.com - © 2021
referinte
https://www.sciencedaily.com/releases/2014/09/140903121858.htm
https://www.fairhavenhealth.com/parabens-harmful-effects-prenatal
https://www.streetdirectory.com/travel_guide/15146/parenting/parabens_and_pregnancy___should_you_be_concerned.html

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII