Cand devine tusea copilului periculoasa?

Cand devine tusea copilului periculoasa?

Cand devine tusea copilului periculoasa?

Pe scurt

  • Tusea copiilor este adesea îngrijorătoare pentru părinți, dar in majoritatea cazurilor, aceasta trece de la sine. Cu toate acestea, există tipuri de tuse care pot justifica o programare la medicul pediatru, de la tusea care nu pare să mai treacă la cea însoțită de wheezing.

     

    Medicii sfătuiesc părinții să acorde o atenție deosebită oricărui tip de tuse care ar putea apărea noaptea, după exerciții fizice și în timpul sezonului alergic.

Cât durează tusea la copii?

Tusea cauzată de răceli poate dura chiar și până la 3 săptămâni, mai ales dacă copilul tău are o răceală imediat după o alta. Astmul, alergiile sau o infecție cronică la sinusuri sau la căile respiratorii ar putea fi, de asemenea, responsabile pentru o tuse pe termen lung.

Este bine să-mi trimit copilul la școală/grădiniță dacă tușește?

Dacă copilul tău are febră, îi curge nasul și tușește, cel mai bine este să stea acasă și să reduci șansa de a răspândi infecția la alții copii. Cu toate acestea, o tuse poate dura multe săptămâni după ce copilul tău s-a recuperat și nu este necesar să stea acasă atât de mult timp. O tuse poate reprezenta și altceva, cum ar fi astmul, care nu necesită excluderea școlară.

Când ar trebui să fiu îngrijorată de tusea copilului meu?

Dacă copilul tău tușește de mai bine de 10 zile, respiră greu sau are dureri toracice, solicită îngrijiri medicale. Urmărește respirația rapidă, retragerile (când mușchii se scufundă între coaste) și eforturile suplimentare de a respira. Ascultă sunetele respirației copilului, precum stridor (fluierat la inspirație) sau șuierat (fluierat la expirație). Dacă ai îndoieli, mergi cu copilul la medicul pediatru.

Ce înseamnă prea mult timp pentru o tuse?

Mergi cu copilul la medicul pediatru. Majoritatea episoadelor de tuse durează nu mai mult de câteva săptămâni. La un copil, o tuse este considerată cronică dacă durează mai mult de 4 săptămâni. Pentru adulți, este de 8 săptămâni sau mai mult.

Există lucruri pe care le poți face pentru a ameliora simptomele deranjante ale tusei copilului:

 Curăță căile respiratorii folosind soluție salină în nas;
 Menține o hidratare bună;
 Oferă copilului lichide calde și miere (doar daca are peste 1 an);
 Folosește suplimente alimentare cu extracte din plante, precum TUSSODEP® sirop;
 Folosește aburul sau un umidificator;
 Evită expunerea la fum.

Deși un simptom frecvent în răceli, tusea copilului nu trebuie trecută cu vederea. Se recomandă ca împreună cu medicul să se aleagă soluția optimă de a o trata în funcție de tipul ei!

Tratarea tusei cu ajutorul fitoterapiei - mereu la îndemână

Remediile naturale precum produsele fitoterapeutice reduc numarul si severitatea infecțiilor respiratorii, scurtează durata lor si previn complicațiile bacteriene.

Trebuie să înțelegem că tusea este un mecanism de apărare al organismului. Prin tuse, organismul încearcă să menţină căile respiratorii libere. De aceea, este foarte important ca tusea să nu fie inhibată, ci modulată și readusă în parametri fiziologici. Când tusea persistă peste 2 săptămâni și devine și productivă există pericolul suprainfectiei bacteriene. Copilul nu știe să expectoreze ca un adult, uneori nu cooperează bine la curățarea secretiilor nazale, iar rezultatul sunt secrețiile care stagnează în arborele bronșic.

Cu TUSSODEP® sirop cel mic scapă natural și rapid de tusea chinuitoare!

Datorită combinației complexe de extracte standardizate din plante, precum și resveratrol, TUSSODEP® sirop acționează prin două căi, modulând tusea, fără a-i inhiba rolul fiziologic: asupra inflamației prin formarea unei bariere de protecție și asupra mucusului făcându-l mai ușor de eliminat.

TUSSODEP® SIROP 150 ML: Citeste prospectul | Cumpara online

BENEFICII:

 Are efect de barieră protejând mucoasa împotriva agenților externi iritanți;
 Calmează tusea productivă, cu efect emolient, expectorant și fluidifiant al secrețiilor bronșice;
 Contribuie la apărarea organismului împotriva bacteriilor, virusurilor și radicalilor liberi.

Tratamentul afecțiunilor căilor respiratorii superioare și inferioare

Tratamentul tusei iritative, productive, acute și persistente

Cumpara TUSSODEP ® SIROP 150 ML | 48.10 lei

Copii 6 luni-1 an: 2,5 ml dizolvați în apă de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 1-3 ani: 5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 3-6 ani: 7,5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 6-12 ani: 10 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 20 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

gheara pisicii (Uncaria tomentosa), propolis, nalbă mare (Althaea officinalis)/(4:1), lichen de piatră (Cetraria islandica)/(4:1), cimbru de cultură (Thymus vulgaris)/(4:1), castan (Castanea vesca)(1:200), echinacea (Echinacea angustifolia)/(1:1), roua cerului (Drosera rotundifolia)/(1:1), troscot japonez (Polygonum cuspidatum), portocală dulce (Citrus sinensis).

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII