Este OK sa facem sex in timpul sarcinii? - iata sfatul medicului

Este OK sa facem sex in timpul sarcinii? - iata sfatul medicului | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Cea mai mare dilema si nedumerire a unui cuplu care asteapta un bebelus este legata de sex: "Este OK sa facem sex in timpul sarcinii? Poate afecta fatul? Este sexul in sarcina mai dureros?"

Ne raspunde la aceste intrebari, doamna Dr. Maria De Rubeis, medic specialist obstetrica-ginecologie la MEDICOVER.

Este OK sa facem sex in timpul sarcinii? Poate afecta fatul?

Sexul este permis in sarcina daca medicul curant nu a interzis acest lucru sau nu exista restrictii.

Sexul in sarcina are multe beneficii:

. ajuta la conectarea cu partenerul;
. amelioreaza durerea de spate;
. amelioreaza somnul;
. amelioreaza dispozitia;
. ajuta la tonifierea perineului si pregatirea pentru nastere;
. ajuta recuperarea dupa nastere.

Poate afecta bebelusul? NU!

Sexul pentru majoritatea gravidelor este sigur, nu raneste bebelusul. Nu te ingrijora ca bebelusul ar putea fi lovit pentru ca el este protejat de lichidul amniotic.

Problemele medicale care interzic sexul sunt:

. sangerarile vaginale;
. istoric de avort sau nastere prematura;
. cerclaj al colului uterin;
. placenta praevia.

Doar bucura-te si relaxeaza-te

Sexul poate fi dificil in anumite perioade ale sarcinii cand exista greata, dureri de sani, oboseala sau scaderea libidoului. Se indica schimbarea perioadei din zi, cand gravida este comfortabila.

Datorita schimbarilor hormonale, a estrogenilor, apar schimbari frecvente de dispozitie. Uneori apare euforia iar alteori anxietatea. Acestea sunt normale dar pot afecta viata sexuala. In timpul sarcinii, datorita schimbarilor corporale cu accentuarea formelor, creste senzualitatea, apetitul sexual si excitatia.

Uneori insa, se poate intampla sa scada apetitul sexual din cauza greturile, balonarilor, oboselii. Este normal si nu trebuie sa te stresezi. Importanta este conectarea cu partenerul prin saruturi, imbratisari, conversatii.

Sexul poate fi grozav daca iti asculti corpul, incerci pozitii noi si perne pentru confort.

Sexul in timpul sarcinii: 5 mituri explicate si apoi daramate

Despre sex in timpul sarcinii exista multe intrebari. Afecteaza bebelusul?, Oare nu declanseaza travaliul?, Ce simte bebelusul? sunt doar cateva dintre intrebarile care apar in legatura cu sexul in timpul sarcinii. Citeste mai departe...

Descarca aplicatia Sarcina: Odiseea Sarcinii

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea de forum Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii. 

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii © 2020
Cu contributia doamnei Dr. Maria De Rubeis, medic specialist obstetrica-ginecologie, Medicover
Toate drepturile rezervate Desprecopii