Obiceiuri sanatoase pentru un ficat sanatos - sfaturi pentru parinti

Obiceiuri sanatoase pentru un ficat sanatos - sfaturi pentru parinti

Obiceiuri sanatoase pentru un ficat sanatos - sfaturi pentru parinti

Pe scurt

  • Nu este niciodata prea devreme sa adopti obiceiuri sanatoase pentru a favoriza sanatatea ficatului!

     

    Dacă ai copii si vrei sa reduci riscul de viitoare boli hepatice, iata cateva sfaturi si trucuri importante:

Încurajează obiceiurile alimentare sănătoase

Pentru a-ți ajuta copiii și familia să dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase oferă-le multe legume, fructe și produse din cereale integrale, lapte sau produse lactate cu un conținut scăzut de grăsime sau fără grăsimi și încurajează consumul de apă.

Limitează dependența de alimente nesănătoase

Preparatele fast-food sunt indiscutabil legate de obezitatea în copilărie. Din păcate, într-o lume cu un ritm alert, este atât de ușor pentru părinți să se bazeze pe mâncare gata preparată pentru a-și hrăni copiii. Aportul caloric crescut din alimentele nesănătoase duce la depozitarea grăsimilor în jurul ficatului. Conform Fundației pentru boli hepatice pentru copii, este important să limitezi cantitatea de zahăr și calorii goale pe care le consumă copilul tău.

Preparatele fast-food au o valoare nutritivă minimă și conțin de cele mai multe ori multe grăsimi saturate și sodiu. Încurajează copilul să consume fructe și legume proaspete!

Produsele din cereale integrale

Produsele din cereale integrale trebuie să fie prezente la toate mesele, dar în cantități mai mici. Este important ca aceste produse să nu fi suferit nicio transformare (sau foarte mică).

Printre ele se numără quinoa, orez sălbatic sau integral, orz, pâine din cereale integrale, fulgi de ovăz sau paste din grâu integral, de exemplu. Aceste produse asigură complexul de fibre și vitamine B, necesar pentru sănătatea ficatului.

Legume si fructe

Legumele și fructele ar trebui să fie deosebit de importante în dieta copiilor. Asigură-te că există legume sau fructe la fiecare masă și gustare. Acest grup de alimente oferă fibre, vitamine și minerale care ajută ficatul să funcționeze eficient. Legumele pot fi servite crude, fierte, în supe de casă, conserve, congelate, sau în salate.

Indiferent cum le prezinți, asigură-te că sunt pe farfurie și sunt variate. Copiii tind să mănânce cu ochii, așa că nu ezita să amesteci culori, texturi și forme pentru a face farfuria cât mai atractivă.

Alimente proteice

În cele din urmă, ar trebui să punem în farfuria copiilor alimente bogate în proteine, și anume carne (păsări de curte, pește), ouă, iaurt, lapte și brânză. Este recomandat să optezi pentru proteine ​​pe bază de plante, cum ar fi leguminoasele, tofu, nuci și semințe. În multe studii științifice, proteinele vegetale au demonstrat beneficii în ceea ce privește prevenirea bolilor cronice.

Importanța apei

Cea mai bună băutură pentru copii trebuie să fie apa și uneori cantități mici de suc din fructe proaspăt (maxim 125 ml/zi), precum și lapte. Cantitatea de lapte trebuie să fie influențată de aportul total de calciu al copilului.

Încurajează copilul să fie mai activ

Inactivitatea fizică în rândul copiilor este o problemă în creștere și este legată în mod specific de timpul petrecut în fața ecranelor. Din păcate, inactivitatea este unul dintre marii contribuitori la o greutate nesănătoasă a copiilor.

Soluția este mai puțin timp pe ecran și mai multă activitate fizică. Încurajează-ți copilul să participe la cel puțin o activitate care necesită mișcare și introdu activități familiale, cum ar fi plimbările.

Copilul nu are poftă de mâncare?

Copiii au adesea un apetit redus. Prin urmare, este important să le oferim cantități mici și în mod regulat. Când copilul tău nu mănâncă mult, insistă asupra calității și varietății alimentelor. Gustările trebuie luate cu cel mult 2 ore înainte de masă. De asemenea, atenție la cantitatea de lichid consumată în timpul mesei sau înainte, deoarece acest lucru poate reduce pofta de mâncare!

Tratamentele medicamentoase și sănătatea ficatului

În cazul în care copilul tău urmează un tratament medicamentos, medicul poate recomanda utilizarea unui hepatoprotector natural, care să ajute la eliminarea toxinelor rezultate în urma medicamentelor. Ficatul joacă un rol important în transformarea și curățarea reziduurilor chimice și devine extrem de sensibil din cauza toxicității unor agenți numiți hepatotoxine. Hepatotoxicitatea implică leziuni la nivelul ficatului, cauzate de anumiți agenți farmacologici și chimici.

Toxicitatea asupra ficatului în urma expunerii la anumite medicamente sau toxine provenite din mediul înconjurător crește riscul de apariție a unor afecțiuni ale ficatului la copii.

S-a demonstrat prin studii clinice că efectul terapeutic al produselor din plante este similar celor de sinteză, dar fără efectele secundare ale acestora. Astfel, produsele fitoterapeutice ale gamei Phytodep de la Dr. Phyto reprezintă o alternativă de primă intenție, blândă și delicată, dar eficientă, în abordarea celor mai frecvente afecțiuni ale copilăriei.

Fitoterapia - De primă intenție în susținerea funcției hepatice

Suplimentele alimentare cu extracte din plante și îndulcitori naturali au efect antihepatotoxic și hepatoprotector care ajută la susținerea funcției hepatice.

HEPADEP® soluție orală - De primă intenție în susținerea funcției hepatice, reducând riscul de citoliză hepatică indusă de medicamente.

HEPADEP® soluție orală - Când ficatu-i atacat, natural l-am protejat!

HEPADEP® solutie orala: Citeste prospectul | Cumpara online

HEPADEP® solutie orala are efect antihepatotoxic si hepatoprotector care ajuta la sustinerea functiei hepatice, reducand riscul de citoliza hepatica indusa de medicamente.

BENEFICII

Are efect citoprotector.
Reduce simptomatologia hepatobiliara (greata, voma, meteorism, durere, intoleranta la alimente grase).
Are efect hepatoprotector si regenerator.
Reduce inflamatia hepatica.
Are proprietati antioxidante.
Normalizeaza valorile transaminazelor serice.
Actioneaza la nivelul metabolismului hepatic.
Stimuleaza pofta de mancare.

Profilaxia si tratamentul citolizei hepatice induse medicamentos

Profilaxia si tratamentul steatozei hepatice

Profilaxia si tratamentul tulburarilor hepato – biliare

Inapetenta

Adjuvant in tratamentul dislipidemiilor

Cumpara HEPADEP® solutie orala 50ML | 42.50 lei

6 luni - 2 ani: 0.5 ml de 3 ori pe zi

Peste 2 ani: 1.5 ml de 2 ori pe zi

Adulti: 3 ml de 2 ori pe zi

extract uscat deglicirinizat din radacini de lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), extract uscat din radacini de papadie (Taraxacum officinale), cu 2% inulina, extract uscat din fructe de fenicul (Foeniculum vulgare), cu 1% ulei volatil, extract uscat din parti aeriene de flori de musetel (Matricaria chamomilla), cu 0,3% apigenina, extract uscat 1/4 din radacini de angelica (Angelica archangelica), extract uscat din frunze de anghinare (Cynara scolymus), cu 5% acid clorogenic.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII