Alergiile de primavara la copii - cum le facem fata?

Alergiile de primavara la copii - cum le facem fata?

Alergiile de primavara la copii - cum le facem fata?

Pe scurt

  • Odata cu sosirea primaverii, vom avea vreme mai calda, ploi usoare, flori si momente mai distractive afara, dar aceasta semnaleaza si inceputul sezonului alergiilor de primavara.


    Cum stim ca este vorba de o alergie, nu de o raceala? Cum ajutam la ameliorarea simptomelor alergiei?

Cum știu că este vorba de o alergie?

Părinții care suferă de alergii sezoniere au mai multe șanse să aibă copii cu alergii sezoniere. Dacă un părinte este alergic, posibilitatea ca și copilul să dezvolte alergii este de 30%, iar dacă ambii părinți sunt afectați, aceasta urcă la 60%.

Strănutul, mâncărimea nasului, gâtului și ochilor, plus roșeața, semnalează de obicei alergii. Ca și o răceală, alergiile produc mucus în exces, dar acesta este limpede și apos. La o răceală în schimb, mucusul este mai gros și are o culoare galben / verzuie.

Un copil cu alergii sezoniere are frecvent cercuri întunecate sub ochi, se freacă la nas din cauza mâncărimii, respiră pe gură, strănuta, are mâncărimi în gât, își freacă ochii, tușește, are probleme în a-și aminti lucruri sau este iritabil. Și, desigur, aceste simptome vor fi probabil mai grave sau mai severe în timpul sezonului alergic. Dincolo de simptomele standard, alergiile mai pot provoca dificultăți de somn, ceea ce poate duce la probleme de atenție.

Bebelușii pot avea alergii sezoniere?

Alergiile la substanțele inhalate (polen, mucegai, păr de animale și acarieni de praf) sunt rare în rândul sugarilor, ce au vârsta sub un an.

Bebelușii sunt mult mai susceptibili să experimenteze alergii alimentare și eczeme, în special dacă sunt antecedente familiale de alergii, astm, febra fânului sau eczeme.

Alergiile pot cauza febră la copii?

Deși este posibil ca un copil cu alergii să aibă febră, febra nu este direct cauzată de alergie și este mai probabil un semn al unei răceli sau al altor infecții respiratorii.

Alergiile de sezon (rinita) sunt deseori confundate cu sinuzita (o infecție a sinusurilor). Cu toate acestea, alergiile sezoniere sunt o inflamație a pasajelor nazale, care sunt cauzate de alergeni, cum ar fi polenul și iarba, în timp ce sinuzita este o inflamație a sinusurilor, care este de obicei cauzată de bacterii sau un virus. Alte simptome ale sinuzitei pot fi secreții nazale decolorate, dureri de cap și dureri pe puntea nasului și a pomeților, sub ochi și în jurul dinților sau maxilarului din spate.

Ce factori înrăutățesc simptomele alergiilor de primăvara?

În timp ce tuturor le place să dea vina pe flori, de obicei copacii sunt polenizați în acest moment. În schimb, ierburile polenizate declanșează deseori alergii vara, iar buruienile toamna.

Deși nu putem evita complet aceste declanșatoare alergice sezoniere, putem lua măsuri pentru a reduce expunerea copilului, inclusiv menținerea geamurilor închise, spălarea feței copilului după ce a fost afară și schimbarea hainelor imediat ce ajunge acasă.

Putem scăpa de alergeni?

Putem reduce alergenii sezonieri la care este expus copilul - polen, mucegai, etc. - fără a reduce timpul de joacă în aer liber.

La sfârșitul zilei, copilul trebuie spălat din cap până în picioare, inclusiv șamponarea părului. S-ar putea să nu-l vedem, dar copiii aduc polen cu ei în interior și nu vrem să se urce în pat cu polenul pe ei.
Întreaga familie ar trebui să-și scoată pantofii atunci când intră în casă pentru a evita răspândirea alergenilor.
Oricât de mult ne-ar plăcea să ținem geamurile deschise primăvara și toamna, dacă unul dintre acestea este sezonul alergic al copilului, trebuie să le ținem închise.
Dacă copilul poartă lentile de contact, cel mai sigur este să renunțe la ele în favoarea ochelarilor pe parcursul sezonului alergic. Aceștia oferă o barieră în plus pentru ochi.

Nu putem face niciodată expunerea la alergeni inexistentă. Scopul este de a-i reduce cât mai mult posibil.

Simptomele alergiei necontrolate

Dacă copilul are simptome alergice ce par greu de controlat, poate fi timpul pentru unele teste de alergie sau o vizită la un alergolog pediatru.

Cum ameliorăm simptomele alergiilor de primăvara

Deși alergiile de primăvară sunt frecvente și pot face copiii să se simtă destul de rău, din fericire, există tratamente care ajută la controlul simptomelor. Chiar și copiii mici pot urma un tratament pentru alergii - pentru a ajuta la prevenirea și controlul acestora.

ALLERDEP® SIROP - De primă intenție în prevenția și reducerea manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator

Datorită extractelor din plante atent selecționate, Siropul ALLERDEP® de la Dr. Phyto are efect de reducere a hiperreactivității bronșice, având acțiune de drenare și bronhodilatatoare asupra sistemului respirator, îmbunătățind răspunsul organismului la agenții alergeni. Coacăzul negru din compoziția sa este indicat în reacții inflamatorii de origine alergică ale sistemului respirator, comportându-se ca un cortizon natural, lipsit însă de toxicitate. Măceșul, ginkgo, lemnul-dulce, carpenul și arinul negru sunt foarte utile în stări alergice și inflamatorii, iar urzica, arinul negru și menta au efect spasmolitic, descongestionant, expectorant și balsamic.

ALLERDEP® SIROP este folosit atât în prevenția și reducerea manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator, cat și în tratamentul infecțiilor de tract respirator superior și inferior (amigdalite, laringite, bronșite, bronhopneumonii, faringotraheobronșite) dar și tusei reziduale.

ALLERDEP® sirop susține funcționarea normală a tractului respirator datorită componentelor active din fitoextractele conținute.

ALLERDEP® SIROP: Citeste prospectul | Cumpara online


BENEFICII

 Reduce hiperreactivitatea bronșică;
 Previne și reduce manifestările alergice asociate infecțiilor de tract respirator prin scăderea inflamației și descongestionarea căilor respiratorii;
 Ajută la normalizarea răspunsului organismului la agenții alergeni;
 Calmează tusea și fluidifică secrețiile bronșice;
 Contribuie la reducerea manifestărilor alergice cutanate (erupții, prurit, roșeață).

 

Prevenția și reducerea manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator

Tratamentul infecțiilor de tract respirator superior și inferior: amigdalite, laringite, bronșite (acute, cronice, astmatiforme), bronhopneumonii, faringotraheobronșite în prezența unui teren atopic

Tratamentul tusei reziduale

Cumpara ALLERDEP ® sirop 150 ml| 51.10 lei

Sugari 6 luni-1 an: 2,5 ml de două ori pe zi, dizolvați în puțină apă, la o oră distanță de mese

Copii 1-3 ani: 5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 3-6 ani: 7,5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 6-12 ani: 10 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 10 ml de 3-4 ori pe zi, la o oră distanță de mese

Recomandări de administrare

Prevenție: cu 2 săptămâni înainte de sezonul infecțiilor respiratorii.

Faza acută: minim 3-4 săptămâni până la 3 luni..

coacăz negru (Ribes nigrum)/(1:66), măceș (Rosa canina)/(1:200), carpen (Carpinus betulus)/(1:200), ginkgo (Ginkgo biloba)/(1:200), urzică (Urtica urens)/(4:1), lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), arin negru (Alnus glutinosa)/(1:200), mentă (Mentha piperita).

ALLERDEP® sirop nu conține zahăr, gluten și lactoză. Nu se recomandă administrarea produsului în timpul sarcinii și alăptării.

Coacăzul negru

Este indicat în reacții inflamatorii de origine alergică ale sistemului respirator. Se comportă în organism ca un cortizon natural, lipsit însă de toxicitate. Determină creșterea nivelului de corticosteroizi, activând astfel răspunsul endogen în procesele inflamatorii și alergice. Acțiunea sa antiinflamatoare se datorează prezenței antocianinelor și flavonoidelor - au o acțiune vitamina P-like și un efect reglator asupra permeabilității membranelor, potențând acțiunea acidului ascorbic și inhibând eliberarea de substanțe inflamatoare.

Măceșul

Are acțiune antiinflamatoare și antialergică, util și în caz de inflamații recidivante, în special asociate cu o componentă alergico-astmatică. Vitamina C conținută stimulează biodisponibilitatea carotenoidelor și flavonoidelor, acțiunea lor sinergică cu acidul ascorbic potențând efectul antioxidant.

Lemnul-dulce, carpenul și arinul negru

Lemnul-dulce conține glicirizină, o saponină cu acțiune antiinflamatoare, emolientă și antispastică, având și roluri importante modulatoare: stimulează fagocitoza realizată de neutrofile și producția de interferon gamma, fiind indicată cu precădere în tratamentul bolilor inflamatorii cronice (bronșita cronică). Carpenul este indicat în tratamentul sinuzitei și, datorită acțiunii spasmolitice și antitusive, în bronșită cronică, iar arinul este recomandat în tratamentul rinitei și toate procesele inflamației mucoasei rinosinusale și traheobronșice.

Urzica și menta

Susțin sănătatea tractului respirator, având acțiune spasmolitică, descongestionantă, expectorantă și balsamică. Menta, datorită mentolului, este utilă în tratamentul afecțiunilor catarale ale tractului respirator superior

Ginkgo

Ginkgolidele conținute inhibă numeroase reacții tipice stărilor alergice și inflamatorii – inhibă bronhoconstricția și edemul induse de PAF, un mediator chimic implicat în reacții inflamatorii, alergice și astmatice, inhibă chemotaxia și degranularea neutrofilelor și reduc citotoxicitatea IgE-mediată. Acțiunea acestora este potențată de prezența flavonoidelor care determină efecte spasmolitice, antiinflamatoare, antialergice și antiastmatice.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII