Cauzele congestiei nazale la copii si cum scapam de ea?

Cauzele congestiei nazale la copii si cum scapam de ea?

Cauzele congestiei nazale la copii si cum scapam de ea?

Pe scurt

  • Tuse, strănut, și un nas congestionat...


    Când micuțul tău are o răceală, simptomele pot varia. Dar congestia nazală este aproape întotdeauna o problemă.    Pentru mulți părinți, un nas congestionat este mai îngrijorător decât unul care continuă să curgă, deoarece congestia afectează respirația copilului. În timp ce adulții și copiii mai mari își pot sufla nasul pentru a ajuta la curățarea pasajelor nazale, nu toți copiii mici pot stăpâni încă această abilitate.

Cum poți oferi alinare copilului, când acesta are năsucul înfundat?

Încearcă aceste cinci remedii blânde și eficiente pentru ameliorarea congestiei. Ar trebui să ajute copilul să se simtă mai confortabil până când răceala va trece, de obicei după aproximativ 10 zile.

Umezeala din aer ajută la congestia nazală

Încearcă să folosești un umidificator, un vaporizator sau doar să stai cu copilul într-o baie aburită (în care ai lăsat să curgă apă fierbinte).

Dacă utilizezi un umidificator, asigură-te că este curățat în mod regulat pentru a evita răspândirea sporilor de mucegai.  O baie caldă într-o baie aburită va avea același efect decongestionant. Vei obține, de asemenea, avantajul oferit de confortul băiței.

Copilul trebuie să bea multe lichide

Deshidratarea poate fi o problemă atunci când copilul este răcit. Lichidele vor reduce congestia.

Apa este lichidul ideal. Dacă copilul tău refuză, încearcă să-i oferi alte băuturi sănătoase, precum smoothie-uri și sucuri proaspete, făcute în casă.

Dacă copilul preferă ceva cald, supa este o altă opțiune. Lichidele calde, chiar și sucul cald de mere sau ceaiul, pot fi reconfortante atunci când copilul este răcit.

Copilul va avea nevoie de multă odihnă

Unii copii nu sunt la fel de energici atunci când sunt bolnavi, în special dacă au febră, deoarece corpul lor muncește din greu pentru a combate răceala. Încurajează-l pe micuțul tău să se odihnească cât mai mult, astfel încât să se vindece mai repede.

În timp ce somnul este ideal, jocul liniștit este și el bun. Încearcă să așezi copilul într-o zonă confortabilă, cum ar fi patul sau canapeaua. Oferă-i cărți de colorat, jucării sau un film preferat - orice pentru a sta în liniște.

Somnul în poziție verticală

Există câteva moduri prin care poți încerca să ridici partea superioară a corpului copilului, astfel încât gravitația să poată ajuta la reducerea congestiei.

Încearcă să așezi un prosop rulat sau o pernă sub partea superioară a saltelei copilului. Această poziție ușor verticală poate fi mai confortabilă decât să stea culcat, mai ales dacă copilul are nasul foarte congestionat.

Aspiratorul nazal și un complex unic de fitoextracte cu apă sărată

Pentru copiii care încă nu au învățat cum să-și sufle nasul, un aspirator nazal poate ajuta la curățarea pasajelor nazale.

Unul dintre cele mai sigure și eficiente moduri de a ajuta la facilitarea respirației este un spray cu apă de mare concentrată, bogată în săruri minerale și micronutrienți, utilă în descongestionarea mucoasei nazale și consolidarea sistemului imunitar.

RINODEP® spray nazal conține un complex unic de fitoextracte, apă de mare concentrată și mangan, cu acțiune antiinflamatoare și antialergică eficientă în normalizarea reacțiilor alergice, recomandat de la 2 ani. Are acțiune emolientă și descongestionantă în rinite alergice și nonalergice (NARES și NARESMA).

RINODEP® SPRAY NAZAL SOLUȚIE 30 ML: Citeste prospectul | Cumpara online

BENEFICII:

RINODEP® SPRAY NAZAL - De primă intenție în tratamentul rinitei alergice și nonalergice, combătând natural congestia

 Facilitează respirația prin reducerea edemului nazal și diminuarea prezenței agenților alergeni și infecțioși;
 Combate natural congestia nazală;
 Previne apariția complicațiilor bacteriene;
 Favorizează regenerarea mucoasei nazale.

Tratamentul rinitei alergice și nonalergice (NARES și NARESMA)

Prevenția complicațiilor bacteriene

Tratamentul sindromului descendent

Cumpara RINODEP SPRAY NAZAL SOLUȚIE 30 ML | 36.00 lei

Copii cu vârsta de peste 2 ani: 1 pulverizare în fiecare nară, de 1-2 ori pe zi (copiii sub 2 ani – la recomandarea medicului)

Adulți și copii cu vârsta de peste 6 ani: 1-2 pulverizări în fiecare nară, de 3 ori pe zi

coacăz negru (Ribes nigrum), perilla (Perilla frutescens), gălbenele (Calendula officinalis), măceș (Rosa canina), arin negru (Alnus glutinosa), apă de mare concentrată, brad alb (Abies pectinata), mangan.

RINODEP spray nazal nu conține alcool, gaz propulsor și alergeni.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII