Care sunt cele mai comune alergii la copii?

Care sunt cele mai comune alergii la copii?

Care sunt cele mai comune alergii la copii?

Pe scurt

  • Strănut, mâncărime, respirație șuierătoare... Alergiile pot provoaca diverse simptome copiilor!


    De la schimbările meteorologice până la alimentație, alergenii pot pândi peste tot. Iată deci, care sunt cele mai comune alergii la copii și cum să le recunoști:

Alergiile cutanate la copii

Alergiile nu provoacă doar tuse și strănut! Pielea este cel mai mare organ și o parte a sistemului imunitar, și poate reacționa uneori la alergeni. Până la 10% din copiii din întreaga lume au eczeme și nenumărați copii suferă de erupții alergice, urticarie și umflături.

Semnele alergiei cutanate la copii

Alergiile cutanate sunt clasificate în funcție de simptomele lor și, de obicei, se încadrează într-una dintre cele mai comune trei forme:

Eczema: piele uscată, roșie, solzoasă.
Erupții alergice de atingere: mâncărime severă; înroșirea pielii sau erupții cutanate; zone de piele solzoasă care se dezvoltă în timp.
Urticarie și umflături: pornind de la mărimea unui vârf de pix până la dimensiunea unei farfurii.

Alergiile alimentare la copii

Alergiile alimentare nu trebuie confundate cu intoleranța alimentară. Alergiile alimentare provoacă o reacție a sistemului imunitar care afectează diverse organe din corp.

Cele mai multe alergii alimentare la copii sunt declanșate de următoarele ingrediente:
lapte, ouă, arahide / nuci / alune, pește, fructe de mare (crab, homar, creveți), soia, grâu, fructe de pădure.

Simptomele alergiei alimentare la copii

Locația și severitatea unei reacții alergice alimentare variază în funcție de fiecare copil. Cele mai comune patru categorii de alergii alimentare includ:

Pielea: urticarie; eczemă; umflarea feței sau a extremităților; mâncărimea și umflarea buzelor, limbii sau gurii; alte reacții cutanate.
Tractul gastrointestinal: greață; vărsături; durere abdominală; diaree.
Cali respiratorii: nasul care curge sau congestionat.
Sistemul cardiovascular: leșin; amețeala.

Unul dintre cele mai sigure și eficiente moduri de a ajuta la facilitarea respirației este un spray cu apă de mare concentrată, bogată în săruri minerale și micronutrienți, utilă în descongestionarea mucoasei nazale și consolidarea sistemului imunitar

RINODEP® spray nazal - eficient atât în rinite alergice, cât și nonalergice

RINODEP® spray nazal conține un complex unic de fitoextracte, apă de mare concentrată și mangan, cu acțiune antiinflamatoare și antialergică eficientă în normalizarea reacțiilor alergice, recomandat de la 2 ani. Are acțiune emolientă și descongestionantă în rinite alergice și nonalergice (NARES și NARESMA), facilitează respirația prin reducerea edemului nazal și diminuarea prezenței agenților alergeni și infecțioși, combate natural congestia nazală, previne apariția complicațiilor bacteriene și favorizează regenerarea mucoasei nazale..

Alergiile de sezon la copii

Alergiile de sezon, adesea numite „febra fânului” sau rinită alergică sezonieră, sunt cea mai frecventă formă de alergie în rândul copiilor, care afectează peste 6 milioane de copii în fiecare an. Alergiile de sezon provoacă simptome care apar în timpul schimbărilor sezoniere, de obicei atunci când mucegaiurile din aer liber își eliberează sporii, iar copacii și plantele eliberează polenul.

Simptomele alergiei sezoniere la copii

O răceală recurentă în fiecare an, în aceeași perioadă, poate fi un semnul unei alergii de sezon. Programează o consultație la medicul pediatru dacă următoarele simptome apar brusc și persistă: strănut, mâncărime la nas, ochi și / sau gât, congestie nazală, nas care curge, tuse.

Aceste simptome apar adesea cu mâncărimi și / sau ochi roșii (conjunctivită alergică). Dacă copilul are respirație șuierătoare și respiră greu, în plus față de aceste simptome, alergia poate să fi progresat în astm.

Alergiile afectează milioane de copii în fiecare an. Identificarea și evitarea declanșatorilor alergici este cea mai bună metodă de a proteja copilul. Dacă observi simptome, discută cu medicul pediatru.

ALLERDEP® SIROP - De primă intenție în prevenția și reducerea manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator

Datorită extractelor din plante atent selecționate, Siropul ALLERDEP® de la Dr. Phyto are efect de reducere a hiperreactivității bronșice, având acțiune de drenare și bronhodilatatoare asupra sistemului respirator, îmbunătățind răspunsul organismului la agenții alergeni. Coacăzul negru din compoziția sa este indicat în reacții inflamatorii de origine alergică ale sistemului respirator, comportându-se ca un cortizon natural, lipsit însă de toxicitate. Măceșul, ginkgo, lemnul-dulce, carpenul și arinul negru sunt foarte utile în stări alergice și inflamatorii, iar urzica, arinul negru și menta au efect spasmolitic, descongestionant, expectorant și balsamic.

ALLERDEP® SIROP este folosit atât în prevenția și reducerea manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator, cat și în tratamentul infecțiilor de tract respirator superior și inferior (amigdalite, laringite, bronșite, bronhopneumonii, faringotraheobronșite) dar și tusei reziduale.

ALLERDEP® sirop susține funcționarea normală a tractului respirator datorită componentelor active din fitoextractele conținute.

ALLERDEP® SIROP: Citeste prospectul | Cumpara online


BENEFICII

 Reduce hiperreactivitatea bronșică;
 Previne și reduce manifestările alergice asociate infecțiilor de tract respirator prin scăderea inflamației și descongestionarea căilor respiratorii;
 Ajută la normalizarea răspunsului organismului la agenții alergeni;
 Calmează tusea și fluidifică secrețiile bronșice;
 Contribuie la reducerea manifestărilor alergice cutanate (erupții, prurit, roșeață).

 

Prevenția și reducerea manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator

Tratamentul infecțiilor de tract respirator superior și inferior: amigdalite, laringite, bronșite (acute, cronice, astmatiforme), bronhopneumonii, faringotraheobronșite în prezența unui teren atopic

Tratamentul tusei reziduale

Cumpara ALLERDEP ® sirop 150 ml| 47.00 lei

Sugari 6 luni-1 an: 2,5 ml de două ori pe zi, dizolvați în puțină apă, la o oră distanță de mese

Copii 1-3 ani: 5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 3-6 ani: 7,5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 6-12 ani: 10 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 10 ml de 3-4 ori pe zi, la o oră distanță de mese

Recomandări de administrare

Prevenție: cu 2 săptămâni înainte de sezonul infecțiilor respiratorii.

Faza acută: minim 3-4 săptămâni până la 3 luni..

coacăz negru (Ribes nigrum)/(1:66), măceș (Rosa canina)/(1:200), carpen (Carpinus betulus)/(1:200), ginkgo (Ginkgo biloba)/(1:200), urzică (Urtica urens)/(4:1), lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), arin negru (Alnus glutinosa)/(1:200), mentă (Mentha piperita).

ALLERDEP® sirop nu conține zahăr, gluten și lactoză. Nu se recomandă administrarea produsului în timpul sarcinii și alăptării.

Coacăzul negru

Este indicat în reacții inflamatorii de origine alergică ale sistemului respirator. Se comportă în organism ca un cortizon natural, lipsit însă de toxicitate. Determină creșterea nivelului de corticosteroizi, activând astfel răspunsul endogen în procesele inflamatorii și alergice. Acțiunea sa antiinflamatoare se datorează prezenței antocianinelor și flavonoidelor - au o acțiune vitamina P-like și un efect reglator asupra permeabilității membranelor, potențând acțiunea acidului ascorbic și inhibând eliberarea de substanțe inflamatoare.

Măceșul

Are acțiune antiinflamatoare și antialergică, util și în caz de inflamații recidivante, în special asociate cu o componentă alergico-astmatică. Vitamina C conținută stimulează biodisponibilitatea carotenoidelor și flavonoidelor, acțiunea lor sinergică cu acidul ascorbic potențând efectul antioxidant.

Lemnul-dulce, carpenul și arinul negru

Lemnul-dulce conține glicirizină, o saponină cu acțiune antiinflamatoare, emolientă și antispastică, având și roluri importante modulatoare: stimulează fagocitoza realizată de neutrofile și producția de interferon gamma, fiind indicată cu precădere în tratamentul bolilor inflamatorii cronice (bronșita cronică). Carpenul este indicat în tratamentul sinuzitei și, datorită acțiunii spasmolitice și antitusive, în bronșită cronică, iar arinul este recomandat în tratamentul rinitei și toate procesele inflamației mucoasei rinosinusale și traheobronșice.

Urzica și menta

Susțin sănătatea tractului respirator, având acțiune spasmolitică, descongestionantă, expectorantă și balsamică. Menta, datorită mentolului, este utilă în tratamentul afecțiunilor catarale ale tractului respirator superior

Ginkgo

Ginkgolidele conținute inhibă numeroase reacții tipice stărilor alergice și inflamatorii – inhibă bronhoconstricția și edemul induse de PAF, un mediator chimic implicat în reacții inflamatorii, alergice și astmatice, inhibă chemotaxia și degranularea neutrofilelor și reduc citotoxicitatea IgE-mediată. Acțiunea acestora este potențată de prezența flavonoidelor care determină efecte spasmolitice, antiinflamatoare, antialergice și antiastmatice.

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII