De ce copilul meu are mereu nasul congestionat?

De ce copilul meu are mereu nasul congestionat?

De ce copilul meu are mereu nasul congestionat?

Pe scurt

  • De ce copilul meu este constant congestionat?

    Alergiile sunt cauza cea mai frecventă a congestiei nazale cronice (un nas înfundat) la copii. Uneori, nasul unui copil este congestionat în așa fel încât el să respire prin gură, în special în timpul somnului. De asemenea, acest lucru poate determina copilul să nu doarmă bine noaptea și să fie obosit a doua zi. Dacă congestia și respirația bucală sunt lăsate netratate, acestea pot afecta creșterea dinților și a oaselor feței. Tratamentul precoce al alergiilor care provoacă congestia nazală poate preveni aceste probleme.

Care este cauza congestiei nazale la copii?

Sistemele imunitare în curs de dezvoltare ale copiilor îi fac mai susceptibili la germeni. Totuși, pentru unii copii, nasul congestionat pare sa fie mereu prezent. Care este cauza?

Rinita alergică (febra fânului) la copii

Alergiile nazale sunt cauza cea mai frecventă a congestiei nazale. Pentru copiii cu alergii nazale, substanțele inofensive, cum ar fi polenul și animalele de casă, dau un răspuns imun inflamator, care face ca organismul să se comporte ca și când are o răceală constantă.

Senzația unui nas congestionat poate fi cauzată de două lucruri. Prima este acumularea de mucus, dar a doua și cea mai probabilă cauză este inflamarea țesuturilor sinusale din pasajele nazale. Aceasta se numește rinită alergică.

Alte simptome ale alergiilor includ:

Strănut;
Nasul care curge;
Tuse;
Iritații;
Mâncărimi ale ochilor/nasului;
Dureri de cap și dureri faciale;
Senzații inconfortabile de presiune în spatele ochilor;
Dureri de urechi și dificultăți de auz;
Infecții frecvente ale sinusului și urechii;
Astm.

Factori de risc

Copiii cu astm prezintă un risc mai mare de rinită. Rinita alergică este o problemă comună care poate fi legată de astm. Cu toate acestea, această legătură nu este pe deplin înțeleasă. Experții consideră că, deoarece rinita face dificilă respirația prin nas, este mai greu pentru nas să funcționeze normal. Respirația prin gură nu se încălzește, nu filtrează și nu umectează (umezește) aerul înainte de a intra în plămâni. Acest lucru poate agrava simptomele de astm.

Controlul astmului poate ajuta la controlul rinitei alergice la unii copii.

Diagnostic

În mod obișnuit, diagnosticul se face de către medicul pediatru pe baza unui istoric medical complet și a unui examen fizic. În timpul examenului, medicul poate observa, de asemenea, cercuri întunecate sub ochi, cute sub ochi și țesut inflamat în interiorul nasului. Dacă este cazul, medicul pediatru vă va face o trimitere către un alergolog, care vă va spune exact ce lucruri determină copilul să prezinte aceste simptome.

Prevenire

Măsurile preventive pentru evitarea rinitei alergice includ:

Controlul mediului înconjurător, cum ar fi aerul condiționat în timpul sezonului de polen;
Evitarea zonelor în care există praf, polen, acarieni, mucegai;
Evitarea animalelor de companie;
Folosirea unui spray nazal cu un complex unic de fitoextracte cu apă sărată.

De primă intenție în tratamentul rinitei alergice și nonalergice

Copiii mai mici sunt deosebit de sensibili la efectele secundare ale decongestionantelor și pot prezența agitație, confuzie, halucinații, letargie și ritm cardiac rapid și nu ar trebui să ia niciodată aceste medicamente. De aceea, fitoterapia vă poate fi de mare ajutor în acest caz. Unul dintre cele mai sigure și eficiente moduri de a ajuta la facilitarea respirației este un spray cu apă de mare concentrată, bogată în săruri minerale și micronutrienți, utilă în descongestionarea mucoasei nazale și consolidarea sistemului imunitar.

RINODEP® spray nazal conține un complex unic de fitoextracte, apă de mare concentrată și mangan, cu acțiune antiinflamatoare și antialergică eficientă în normalizarea reacțiilor alergice, recomandat de la 2 ani. Are acțiune emolientă și descongestionantă în rinite alergice și nonalergice (NARES și NARESMA). Acesta conține coacăz negru, perilla, gălbenele, măceș, arin negru, apă de mare concentrată, brad alb și mangan, toate ajutând la prevenția complicațiilor bacteriene dar și în tratamentul sindromului descendent. Acestea reduc inflamația alergică, inhibă procesele antiinflamatoare care afectează pielea și mucoasa, acționează în toate fazele procesului inflamator al mucoasei, fiind utile în rinită și în inflamația mucoasei rinosinuzale și traheobronșice, dar sunt eficiente și în rinofaringite recurente cât și in stări inflamatorii ale tractului respirator superior cauzate de alergii.

RINODEP® SPRAY NAZAL SOLUȚIE 30 ML: Citeste prospectul | Cumpara online

BENEFICII:

RINODEP® SPRAY NAZAL - De primă intenție în tratamentul rinitei alergice și nonalergice, combătând natural congestia

 Facilitează respirația prin reducerea edemului nazal și diminuarea prezenței agenților alergeni și infecțioși;
 Combate natural congestia nazală;
 Previne apariția complicațiilor bacteriene;
 Favorizează regenerarea mucoasei nazale.

Tratamentul rinitei alergice și nonalergice (NARES și NARESMA)

Prevenția complicațiilor bacteriene

Tratamentul sindromului descendent

Cumpara RINODEP SPRAY NAZAL SOLUȚIE 30 ML | 36.50 lei

Copii cu vârsta de peste 2 ani: 1 pulverizare în fiecare nară, de 1-2 ori pe zi (copiii sub 2 ani – la recomandarea medicului)

Adulți și copii cu vârsta de peste 6 ani: 1-2 pulverizări în fiecare nară, de 3 ori pe zi

coacăz negru (Ribes nigrum), perilla (Perilla frutescens), gălbenele (Calendula officinalis), măceș (Rosa canina), arin negru (Alnus glutinosa), apă de mare concentrată, brad alb (Abies pectinata), mangan.

RINODEP spray nazal nu conține alcool, gaz propulsor și alergeni.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII