Importanta digestiei la bebelusii diversificati

Importanta digestiei la bebelusii diversificati

Importanta digestiei la bebelusii diversificati

Pe scurt

  • Schimbarea de la un regim alimentar cu lapte matern sau formulă la unul care include și alte alimente solide, înseamnă că sistemul digestiv al copilului tău trebuie să facă unele adaptări. Este normal ca bebelușii să întâmpine unele probleme de burtică după începerea diversificării.


    Dacă bebelușul tău este mai mic de șase luni, este posibil să nu fie pregătit pentru alimentele solide.

Modificările în alimentația copilului pot influența digestia

Uneori, trecerea de la o alimentație cu lapte la una care include alimente solide poate duce la constipație. De asemenea, bebelușul poate deveni constipat dacă nu primește suficientă apă, lapte matern sau lapte formulă.

Modificările în alimentația copilului pot duce, de asemenea, la diaree. Prea multe alimente bogate în fibre sau prea multe sucuri de fructe (neindicate de altfel) sau fructe pot provoca diaree. Cel mai bine este să nu oferi bebelușului suc de fructe, dar dacă o faci, asigură-te că este bine diluat (o parte de suc la 10 părți de apă). Apa și laptele sunt cele mai bune băuturi pentru copil până când va împlini un an.

Probabil vei observa că scaunul bebelușul tău se schimbă atunci când începe solidele. De obicei, va deveni mai solid, mai întunecat și va avea un miros mai puternic. Dacă bebelușul consumă alimente bogate în fibre, cum ar porumb, mazăre sau stafide, nu fii surprinsă dacă boabele apar în scutec la următorul scaun.

Problemele minore de burtică nu sunt motiv de îngrijorare

Ocazional, după introducerea solidelor, durerile de burtică pot fi cauzate de o alergie la un anumit aliment. Cele mai frecvente alergii alimentare la bebeluși sunt cele cauzate de laptele de vacă, ouă, fructe de pădure și arahide.

Dacă copilul are alergie imediată la un aliment, simptomele sunt de obicei evidente. Copilul tău poate avea diaree și alte simptome, inclusiv o erupție, umflarea ușoară a buzelor sau a ochilor, un nas congestionat sau mâncărimi ale gurii și gât iritat.

Ocazional, bebelușii pot avea o reacție alergică întârziată la alimente, ceea ce înseamnă că simptomele nu vor apărea imediat. S-ar putea ca bebelușul tău să reacționeze de abia la două ore după ce a mâncat. Semnele și simptomele pe care trebuie să le ai în vedere includ reflux, colici, diaree, constipație, sânge sau mucus în scaun.

Reține că toate aceste simptome sunt frecvente în copilărie, deci o alergie este doar o posibilă explicație. Cere sfatul medicului pediatru pentru orice nelămurire!

Cum pot îmbunătăți sistemul digestiv al copilului?

Oferă-i bebelușului cantități mai mici de mâncare, dar mai des. Mesele mai mici pot ajuta la digestie și împiedică refluxul conținutului stomacului în esofag. Hrănește-l încet, ținându-l în poziție verticală pe toată durata hrănirii și imediat după.

Mulți părinți înțeleg că începerea solidelor este un pas important pentru modelarea preferințelor alimentare ale copilului și a obiceiurilor alimentare viitoare. Cu toate acestea, părinții mai fac unele greșeli nedorite. Iată la ce trebuie să fii atent:

Nu începe diversificarea înainte ca bebelușul să împlinească 4 luni, deoarece sistemul său imunitar și cel digestiv nu sunt complet echipate pentru a prelucra corect alimentele și pentru a se apăra de potențialii alergeni. Drept urmare, riscul de alergie la alimente, eczeme, boli celiace, infecție gastrointestinală și creșterea excesivă în greutate sunt mai mari.

De asemenea, diversificarea târzie poate încetini creșterea bebelușului, poate crește riscul deficienței de fier, întârzie abilitățile de dezvoltare, contribuie la sensibilitățile la textura alimentară și contribuie la dezvoltarea alergiei alimentare. În schimb, începe diversificarea în jur de 6 luni și monitorizează toleranța copilului.

Acordă atenție alegerii alimentare și asigură-te că toate grupele și nutrienții alimentari sunt prezenți. Oferă-i carne, cereale fortificate cu fier, gălbenuș de ou sau legume bogate în fier precum spanacul. Asigură-te că incluzi surse sănătoase de grăsime, cum ar fi avocado și ulei de măsline.

Evită dulciurile! Excepție: tortul de la aniversarea din primul an!

De asemenea, nu încuraja copilul să mănânce mai mult, deoarece îi poate submina capacitatea sa naturală de a-și regla singur alimentația, ba chiar poate duce la supraalimentare. Dacă bebelușul tău arată semne clare că nu mai vrea să mănânce, e în regulă.

Cum susținem natural digestia sugarului în perioada diversificării alimentației?

ENZYSOL® PLICURI este un supliment alimentar pe bază de enzime digestive care acționează asupra compușilor alimentari, îmbunătățind digestia acestora. Enzimele rup legăturile chimice de la nivelul alimentelor, transformând nutrienții complecși în compuși simpli, ușor de digerat. Acesta susține digestia sugarului în perioada diversificării alimentației și în plus, favorizează absorbția optimă a nutrienților.


BENEFICII ENZYSOL® PLICURI

Previne și combate dispepsia și intoleranțele alimentare și simptomele asociate acestora (greață, vărsături, senzație de plenitudine abdominală, flatulență, disconfort sau durere abdominală etc.);
Susține digestia sugarului în perioada diversificării alimentației;
Favorizează absorbția optimă a nutrienților;
Contribuie la funcționare normală a tractului gastrointestinal.

 

Tratamentul și profilaxia dispepsiei funcționale

Tratamentul și profilaxia intoleranțelor alimentare cauzate de deficitul enzimatic

Ameliorarea simptomatologiei cauzate de excesele alimentare, dar și a simptomatologiei generată de dietele vegetariene sau lacto vegetariene

Tratamentul adjuvant în sindroamele de malabsorbție

Cumpara ENZYSOL® plicuri | 35.00 lei

Conținutul unui plic se dizolvă în 250 ml de apă plată sau ceai neîndulcit

Sugari 6 luni-1 an: 1 plic/zi, cu recomandarea medicului

Copii 1-3 ani: 2 plicuri/zi

Copii 3-12 ani: 3 plicuri/zi

Adulți: 4 plicuri/zi

Fructoză, sorbitol, mix enzimatic (amilază, protează, glucoamilază, lipază, celulază, lactază, pectinază), bromelaină din ananas 2500 GDU/g (tulpină din Ananas comosus (L.) Merr), aroma de ananas, dioxid de siliciu (agent antiaglomerant)

*in baza de maltodextrină (agent de ingroşare)

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII