Importanța fitoterapiei în susținerea funcției hepatice la copii

Importanta fitoterapiei in sustinerea functiei hepatice la copii

Importanța fitoterapiei în susținerea funcției hepatice la copii

Pe scurt

  • Ficatul este considerat cel mai important organ al sistemului digestiv.

     

    Pe lângă rolul său de a elimina toxinele, ficatul reușește să producă anticorpi necesari în combaterea infecțiilor și intervine cel mai activ în procesele de depurare și de detoxifiere.

Care este rolul ficatului?

Ce îl face atât de important pentru sănătatea generală a corpului? Primul lucru pe care trebuie să-l conștientizăm este că ficatul este de fapt al doilea cel mai important organ după inimă. Ficatul are o serie de funcții:

Ficatul este responsabil de hrănirea fiecărei celule din corp. Fiecare parte a corpului se bazează pe ficat pentru a circula și a furniza sânge în mod regulat.
Ficatul curăță sângele, îndepărtând corpurile străine și filtrând metalele grele și coloranții.
Ficatul menține niveluri echilibrate de hormoni precum estrogenul și androgenul, eliminând orice cantitate în exces prin bilă sau urină.
Ficatul ajută, de asemenea, la metabolismul organismului, pe lângă producerea de proteine ​​importante de care organismul are nevoie.

În realitate, ficatul este un organ complex cu multe funcții. Inutil să spunem, promovarea sănătății și activității hepatice puternice este vitală pentru sănătatea și performanța generală a organismului, în special la copii. Ei bine, vizitele obișnuite la medicul pediatru sunt întotdeauna recomandate, dar există câteva plante care ajută la susținerea sănătății ficatului, iar suplimentul alimentar HEPADEP® SOLUȚIE ORALĂ conține toate aceste plante cu efect antihepatotoxic și hepatoprotector.

Agenții hepatoprotectori sunt suplimente alimentare utilizate ca adjuvant în tratamentul steatozei hepatice, hepatitei virale acute și cronice, cirozei hepatice, citolizei hepatice induse medicamentos, prevenirii carcinomului hepatocelular, tulburărilor hepato–biliareprecum și a altor boli hepatice.


Plantele medicinale, ca parte a strategiei alternative de prevenire a bolilor, utilizate în mod tradițional în medicina populară, devin factori importanți în conservarea sănătății umane. Compușii naturali cu efecte farmacologice intră în numeroase interacțiuni cu moleculele celulare interne și externe. Un număr imens de mecanisme potențiale de acțiune ale fitoextractelor sunt sugerate ca tratament pentru diferite boli, inclusiv boli hepatice. De asemenea, sunt independente de activitățile antioxidante. Experimentele efectuate pe animale și culturi celulare indică faptul că acești compuși naturali pot reduce modificările patologice în ficat.

Iată care sunt cele 6 extracte standardizate din HEPADEP® SOLUȚIE ORALĂ și rolul lor:

Rolul păpădiei în susținerea funcției hepatice

Păpădia aparține familiei Asteraceae. Frunzele de păpădie conțin o mulțime de minerale, printre care se numără, în special, potasiu, beta-caroten, flavonoide, lactone sesquiterpene, acid taraxinic și steroli. În primul rând, păpădia este folosită ca diuretic. Are efect coleretic confirmat. Efectul diuretic este semnificativ mai mic decât în ​​frunze, datorită conținutului de inulină. Are, de asemenea, efect benefic asupra microflorei intestinale și ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Păpădia este folosită ca tonic pentru stimularea apetitului, în caz de dispepsie și ficat gras.

Lemnul dulce

Lemnul dulce conține glicirizină, o saponină cu acțiune antiinflamatoare și imunomodulatoare: stimulează fagocitoza realizată de neutrofile și crește producția de interferon gamma, fiind indicat în tratamentul bolilor inflamatorii. Datorită izolicviritigeninei are un efect citoprotector, prin protejarea lipidelor membranare față de RLO. Normalizează nivelul transaminazelor serice și reduce inflamația hepatică.

Feniculul

Are rol carminativ și sedativ împotriva spasmelor gastrointestinale. Semințele conțin un ulei esențial bogat în trans-anetol care acționează asupra musculaturii netede, îmbunătățind motilitatea și progresia alimentelor. Reduce producția de gaze, prevenind meteorismul și durerile abdominale. Are și acțiune bacteriostatică utilă în timpul fermentației intestinale.

Mușețelul

Acțiunea antiinflamatoare este datorată flavonoidelor care interacționează cu metabolismul acidului arahidonic, inhibând lipo- și ciclooxigenaza, dar și prezenței polizaharidelor. Uleiul volatil prezintă efect citoprotector, cicatrizant și antiinflamator gastric.

Angelica

Este un antioxidant cu acțiune hepatoprotectoare și stimulează apetitul.

Anghinarea

Anghinarea este eficientă în afecțiuni hepatobiliare ușoare însoțite de inflamații, acționează asupra metabolismului hepatic, intervenind eficient în biochimia secvenței lipidice și inhibând sinteza de novo a colesterolului în țesutul hepatic, stimulează fluxul biliar, eficient ca și coleretic și colagog, și are efect hepatoprotector datorat stimulării regenerării țesutului hepatic.

HEPADEP® soluție orală - Când ficatu-i atacat, natural l-am protejat!

HEPADEP® solutie orala: Citeste prospectul | Cumpara online

HEPADEP® solutie orala are efect antihepatotoxic si hepatoprotector care ajuta la sustinerea functiei hepatice, reducand riscul de citoliza hepatica indusa de medicamente.

BENEFICII

Are efect citoprotector.
Reduce simptomatologia hepatobiliara (greata, voma, meteorism, durere, intoleranta la alimente grase).
Are efect hepatoprotector si regenerator.
Reduce inflamatia hepatica.
Are proprietati antioxidante.
Normalizeaza valorile transaminazelor serice.
Actioneaza la nivelul metabolismului hepatic.
Stimuleaza pofta de mancare.

Profilaxia si tratamentul citolizei hepatice induse medicamentos

Profilaxia si tratamentul steatozei hepatice

Profilaxia si tratamentul tulburarilor hepato – biliare

Inapetenta

Adjuvant in tratamentul dislipidemiilor

Cumpara HEPADEP® solutie orala 50ML | 51.50 lei

sugari 6 luni – 1 an – 0,5 ml de 3 ori pe zi (direct în cavitatea bucala)

copii 1 – 3 ani – 1 ml de 2 ori pe zi

copii 3 – 6 ani – 1.5 ml de 2 ori pe zi

copii 6 – 12 ani – 2 ml de 2 ori pe zi

adulți – 3 ml de 2 ori pe zi

Soluţia se poate dizolva într-o cantitate mică de apă.

0,5 ml = 8 picături

extract uscat deglicirinizat din radacini de lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), extract uscat din radacini de papadie (Taraxacum officinale), cu 2% inulina, extract uscat din fructe de fenicul (Foeniculum vulgare), cu 1% ulei volatil, extract uscat din parti aeriene de flori de musetel (Matricaria chamomilla), cu 0,3% apigenina, extract uscat 1/4 din radacini de angelica (Angelica archangelica), extract uscat din frunze de anghinare (Cynara scolymus), cu 5% acid clorogenic.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII