Putem trata diareea copilului intr-un mod bland?

Putem trata diareea copilului intr-un mod bland?

Putem trata diareea copilului intr-un mod bland?

Pe scurt

  • De ce au copiii diaree mai des decât adulții?

    Cum poți trata disconfortul copilului tău?

    Citește articolul in continuare și află mai multe despre cauzele diareei la copii și pentru ce tratamente blânde poți opta.

Diareea la copii: cauze comune și tratament

Diareea este modalitatea corpului de a scăpa de germeni, iar majoritatea episoadelor durează câteva zile până la o săptămână. Diareea poate apărea cu febră, greață, vărsături, crampe, deshidratare și chiar erupții cutanate. Unele dintre cele mai frecvente motive pentru care copiii au diaree includ:

Infecția cauzată de virusuri (rotavirus), bacterii (salmonella) și, mai rar, paraziți precum giardia. Virusurile sunt cauza cea mai frecventă a diareei la copii. Simptomele unei infecții cu gastroenterită virală includ adesea vărsături, dureri de stomac, dureri de cap și febră.

Atunci când tratezi gastroenterita virală - care poate dura 5-14 zile - este important să previi pierderea de lichide. Oferă copilului lapte matern suplimentar sau un supliment alimentar echilibrat nutrițional pe bază de săruri minerale, cu o compoziție în conformitate cu recomandările WHO, precum REHISOL® plicuri. Sărurile minerale sunt utile pentru furnizarea suplimentară a acestor nutrienți în dieta zilnică, în scopul prevenirii sau limitării deshidratării. De asemenea, REHISOL® PLUS, care sunt săruri de rehidratare orală cu probiotice, Saccharomyces Boulardii, ce compensează pierderea de minerale și lichide, ajută la atenuarea stării de deshidratare și la echilibrarea hidroelectrolitică. Saccharomyces boulardii favorizează restabilirea florei intestinale. Apa simplă nu are suficient sodiu, potasiu și alți nutrienți pentru a rehidrata în siguranță copiii foarte mici!

Medicamentele precum laxativele sau antibioticele pot duce, de asemenea, la diaree. Pentru diareea ușoară cauzată de medicamente, asigură-te că cel mic este mereu hidratat.

Studiile arată că iaurtul cu culturi vii sau probioticele ca cele din REHISOL® PLUS, pot ajuta la ușurarea diareei cauzate de antibiotice. Culturile și probioticele ajută la refacerea bacteriilor intestinale sănătoase ucise de antibiotice.

Intoxicațiile alimentare pot provoca, de asemenea, diareea la copii.
Simptomele apar de obicei rapid, pot include vărsături și tind să dispară în 24 de ore.

Tratamentul pentru diareea legată de intoxicații alimentare este același ca și pentru diareea cauzată de o infecție: menține copilul hidratat și discută cu medicul pentru orice nelămuriri.

Alte cauze ale diareei includ boala intestinului iritabil, boala Crohn, colita ulceroasă, alergiile alimentare și boala celiacă. Dacă nu ești sigură care este cauza diareei copilului, adresează-te medicului pediatru.

Când să suni medicul pediatru

Diareea, de obicei, dispare în câteva zile, dar poate duce la complicații. Dacă copilul are oricare dintre aceste simptome, nu aștepta.

Sună la 112 dacă copilul:

Este prea slab pentru a se ridica;
Este confuz sau amețit.

Sună imediat medicul pediatru dacă copilul:

Pare foarte bolnav;
A avut diaree mai mult de trei zile;
Are vârsta mai mică de 6 luni;
Are vomă cu sânge, sau de o culoare verde ori gălbuie;
Nu poate reține lichidele sau a vomitat de mai mult de două ori sau febră de peste 38°C (determinată de un termometru rectal);
Pare deshidratat;
Are scaun cu sânge;
Are vârsta mai mică de o lună cu trei sau mai multe episoade de diaree;
Are mai mult de patru scaune moi/lichide în opt ore și nu bea suficiente lichide;
Are un sistem imunitar slab;
Are o erupție cutanată;
Are dureri de stomac de peste două ore;
Nu a urinat în 6 ore dacă vorbim de un bebeluș sau de 12 ore dacă este un copil mai mare.

Putem trata diareea copilului într-un mod blând?

DIARDEP® este un supliment alimentar pe bază de extracte vegetale care favorizează un tranzit intestinal normal, de primă intenţie în ameliorarea diareei de diverse cauze: infecţii digestive, diaree funcţională, diaree iatrogenă.

Afinul din compoziție are proprietăți astringente și proprietăți antiinflamatoare la nivelul mucoasei intestinale. Reduce exsudatul mucoasei intestinale, diminuând pierderea de apă și electroliți.

Nalba de pădure - Mucilagiile (din polizaharide) formează o barieră protectoare pentru mucoasa intestinală -> efect antiinflamator și imunomodulator, limitând contactul cu microorganismele și reducând iritația mucoasei gastrointenstinale

Turiţa mare - are proprietăți astringente, antidiareice, efecte antimicrobiene și antivirale datorită conținutului în taninuri catehice și proprietăți imunomodulatoare dovedite clinic.

Muşeţelul - are acțiune antiinflamatoare, spasmolitică, carminativă, bacterio/fungistatice și neutralizează toxinele bacteriene.

Iar frunzele de mentă au acțiune spasmolitică, carminativă și antimicrobiană, coleretică, colagoga și efect antiseptic.

 

BENEFICII:

 Reduce exsudatul mucoasei intestinale, diminuând pierderea de apă şi electroliţi;
 Limitează contactul cu microorganismele şi reduce iritaţia mucoasei;
 Reduce inflamaţia mucoasei intestinale prin formarea unei pelicule cu efect de barieră;
 Reducerea crampelor şi a disconfortului abdominal.

 

Profilaxia şi tratamentul diareei de diverse cauze:

infecţii virale

obiceiuri alimentare nesănătoase

stres

intoleranţe alimentare

diaree asociată tratamentului cu antibiotice

boli digestive

modificări hormonale

Cumpara DIARDEP® | 48.10 lei

Copii 6 luni - 1 an: 1-2 plicuri pe zi, cu recomandarea medicului

Copii 1 - 6 ani: 1 plic la fiecare 4 ore, maxim 3 plicuri pe zi, în funcţie de intensitatea tulburării digestive

Copii 6 - 12 ani: 1 plic la fiecare 3 ore, maxim 4 plicuri pe zi, în funcţie de intensitatea tulburării digestive

Adulți: 2 plicuri la 6 ore, maxim 4 plicuri pe zi

afin (Vaccinium myrtillus), nalbă de pădure (Malva Sylvestris), turiţă mare (Agrimonia Eupatoria), muşeţel (Matricaria Chamomilla), frunze de mentă (Mentha Piperita).

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII