Vergeturile dupa sarcină - tipuri, culori și mituri. Cum scapăm de ele - iată ce metode au rezultate cu adevărat

Vergeturile dupa sarcina - tipuri, culori si mituri. Cum scapam de ele - iata ce metode au rezultate cu adevarat

Vergeturile dupa sarcină - tipuri, culori și mituri. Cum scapăm de ele - iată ce metode au rezultate cu adevărat

Vergeturile dupa sarcina (vergeturi postpartum) sunt pentru multe femei amintirile sarcinii.

Dar, putem scapa de aceste vergeturi? Depinde de culoarea lor. Ce produse sau tratamente sunt eficiente? Există o varietate de tratamente pentru vergeturi postpartum. Si chiar daca tot felul de celebritati se lauda ca au scapat de vergeturi dupa creme minune, iată ce trebuie să știți, in mod obiectiv - dragi mamici.

veti citi
Cum putem scapa de vergeturile postpartum
Ce cauzează vergeturile?
Opțiunile ieftine de a scapa de vergeturi:  exfoliere și creme speciale
Atentie la retinol in timpul alaptarii
Tratamente mai scumpe de eliminarea vergeturilor
Chirurgia cosmetică: cea mai scumpă varianta - insa cu riscuri

Cum putem scapa de vergeturile postpartum

Sarcina a trecut insa in afara produsului cel mai pretios de pe planeta -  bebelusul, exista o amintire pe corp - si anume vergeturile. Ce produse sau tratamente sunt eficiente pentru a scapa de vergeturile postpartum? Există o varietate de tratamente pentru vergeturi postpartum. Iată ce trebuie să știți.

Vergeturile sunt niste linii fine care se dezvoltă pe piele după ce pielea a fost întinsă. Pot fi purpurii sau roșii atunci când sunt noi iar vergeturile mai vechi au o culoare albicioasa.

Există o varietate de moduri de a reduce aspectul vergeturilor. Tratamentele mai invazive, care sunt și mai scumpe, pot fi mai eficiente pentru a scăpa de vergeturi postpartum. Chiar dacă nu aveți mulți bani pentru operații cosmetice, puteți să le estompați cu opțiuni mai ieftine.

Ce cauzează vergeturile?

In timpul sarcinii, corpul femeii prin multe schimbări. Orice parte a corpului poate avea vergeturi în timpul sarcinii, deoarece corpul unei femei creste într-un ritm rapid pentru a oferi locuință unei persoane cu totul noi. Pielea nu are adesea suficient colagen pentru a ajuta la întinderea pielii în timpul sarcinii. De asemenea, hormonii slăbesc elasticitatea pielii.

Vergeturile mai noi, care apar ca roșu și violet, sunt mai usor de a fi eliminate deoarece culoarea acestora indică faptul că încă mai curge sânge către ele și, prin urmare, este mai ușor să stimulezi colagenul în acea zonă. Vergeturile albe, sunt mai greu de eliminat, deoarece sunt mai vechi și preiau mai multe caracteristici ale cicatricilor.


vergeturi rosii

Opțiunile ieftine de a scapa de vergeturi:  exfoliere și creme speciale

Trebuie spus de la inceput ca aceste tratamete nu pot vindeca vergeturile postpartum, dar unele creme pot estompa vergeturile în timp. Exista insa site-uri foarte serioase, precum WebMD care atenționează că multe creme nu funcționează deloc din cauza lipsei de dovezi științifice pentru a susține utilizarea lor impotriva vergeturilor.

Cu toate acestea,  metode simple precum exfolierea zonei pielii și anumite creme pot estompa apariția vergeturilor. Sunt multe astfel de creme - destul de sunt ieftine. De asemenea, poti cere o creme pe reteta care conține acid hialuronic și un retinoid, care s-au dovedit a fi eficiente pentru vergeturile decolorate.

Atentie la retinol in timpul alaptarii

Academia Americană de Dermatologie (AAD) a publicat insa un avertisment despre ingrediente care pot provoca daune bebelușului tău, cum ar fi retinolul, chiar în timpul alăptării.  Cel mai bine este să consultați medicul pentru a verifica dacă ingredientele unui produs sunt suficient de sigure pentru a fi utilizate în timpul alăptării. AAD a menționat că masarea loțiunii ar putea ajuta, dar va trebui să folosiți produsul luni de zile până când veți începe să vedeți rezultatele.

O altă opțiune este să așteptați până când terminați alăptarea înainte de a vă trata în mod topic vergeturile; dar cu cât trece mai mult timp, cu atât pot fi mai greu de tratat, iar vergeturile tale ar putea să nu răspundă la loțiuni până atunci.

Tratamente mai scumpe de eliminarea vergeturilor

Exista opțiuni mai scumpe de a scapa (hai sa spunem estompa) vergeturile - dar nici acestea nu elimina total vergeturile.

Aceste tratamente sunt mai scumpe, dar și mai eficiente decât cremele și loțiunile antivergeturi. După cum reflectă AAD, multe femei vizitează dermatologii atunci când cumpără în mod repetat creme și loțiuni scumpe care pretind că funcționează.

În ultimele decenii, opțiunile de tratament s-au extins pentru a include mai multe modalități de estompare a vergeturilor. Site-ul WebMD a scris extensiv despre câteva metode care pot estompa semnificativ sau pot scăpa de vergeturi postpartum.

Microdermabraziunea folosește o baghetă care exfoliază suprafața pielii cu cristale minuscule și poate estompa în mod semnificativ vergeturile.

Microneedling pătrunde în stratul mijlociu al pielii pentru a stimula creșterea colagenului și acționează pentru a estompa vergeturile.

Terapia cu laser penetrează straturile pielii și stimulează pigmentarea pielii pentru a se estompa semnificativ, dar nu a scăpa de vergeturi.

AAD a remarcat, de asemenea, câteva alte metode de dermatologie care pot aduce noi mămici de relief de vergeturi. Peeling-ul chimic, terapia cu unde radio și ultrasunetele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a estompa vergeturile.

Aceste metode sunt mai eficiente decât loțiunile, dar pot fi și mai scumpe. De asemenea, așa cum sugerează AAD, este posibil să fie nevoie să suferiți mai multe tipuri de tratament pentru a estompa în mod semnificativ vergeturile și este posibil să fiți nevoit să vă întoarceți pentru tratamente repetate înainte ca vergeturile să fie tratate în mod eficient.

Chirurgia cosmetică: cea mai scumpă varianta - insa cu riscuri

Chirurgia cosmetica vine intotdeauna cu riscuri. La o eventuala intervenție chirurgicală, chirurgul va îndepărta pielea cu vergeturile și va înlătura și unele grăsimi. Totuși, această metodă este cea mai scumpă și prezintă anumite riscuri. Veți avea o operație și o recuperare mai dureroasă. Acest lucru s-ar putea dovedi dificil atunci când încercați să alăptați sau chiar să vă hrăniți bebelusul cu biberonul.

Mai există o modalitate de a dispărea vergeturile să dispară: așteptați. Vergeturile pot dispărea doar pe cont propriu! De asemenea, este cea mai ieftină și mai sigură opțiune dintre toate.

Citeste si Despre corpul imperfect al unei mame - fotografii sincere și incărcate de iubire

Despre vergeturi, mai poti citi

Vergeturile si tratamentul lor

Exista crema anticelulitica ideala?

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Vergeturi

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII