6 moduri a consolida sistemul imunitar al copilului cat mai natural

6 moduri a consolida sistemul imunitar al copilului cat mai natural

6 moduri a consolida sistemul imunitar al copilului cat mai natural

Pe scurt

  • Cu toții dorim să ne protejăm copiii, indiferent că vorbim de o căzătură mică, lovituri sau infecții și boli evitabile. Pentru a vă ajuta copiii să nu se îmbolnăvească, este important să încurajați obiceiurile bune și să luați măsuri pentru a-și stimula sistemul imunitar de la o vârstă fragedă.


    Dacă urmați aceste sfaturi, veți pune baza și consolida sistemul imunitar al copilului cât mai natural.

1. Pentru nou-născuți, luați în considerare alăptarea

Deși este o decizie foarte personală (deoarece nu este întotdeauna posibilă), dacă sunteți capabilă să vă alăptați copilul exclusiv timp de cel puțin șase luni, laptele matern poate avea beneficii pentru reducerea riscului de infecții și alergii.

2. Promovați spălarea periodică a mâinilor

Atingerea transmite până la 80% din infecții. Învățați-vă copiii să își facă timp să se spele pe mâini imediat după ce intră în casă, după ce tusesc, după ce merg la baie și înainte de a mânca. Spălarea mâinilor cu apă caldă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde poate elimina bacteriile și virusurile, și poate reduce șansele de infecții pulmonare cu până la 45%.

3. Nu uitați de imunizări

Urmați sfaturile medicului pediatru când vine vorba de programul de vaccinare pentru copii. Imunizările continuă până la vârsta adultă și previn rujeola, oreionul, varicela, rotavirusul și alte infecții. Vaccinul antigripal este, de asemenea, deosebit de important pentru copiii cu astm bronșic și alte afecțiuni cronice de sănătate.

De asemenea, dacă copilul va călători la nivel internațional, este important să solicitați sfatul medicului despre vaccinările necesare.

4. Somnul este o prioritate pentru copii

Pentru a consolida imunitatea, copiii trebuie să doarmă suficient.

Orele necesare de de somn variază în funcție de vârstă:

Preșcolarii (3-5 ani) ar trebui să doarmă între 10 și 13 ore pe noapte.
Copiii cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani ar trebui să doarmă între 9 și 11 ore.
Adolescenții cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani au nevoie între 8 și 10 ore de somn.

A nu dormi suficient limitează capacitatea organismului de a produce proteine ​​numite citokine, care ajută la combaterea infecției și la reducerea inflamației.

5. Încurajați o dietă sănătoasă

O dietă sănătoasă este importantă pentru sistemul imunitar al copilului.

Încurajați-vă copilul să mănânce toate culorile curcubeului atunci când vine vorba de fructe și legume, precum și de o bună selecție de cereale integrale. Limitați alimentele procesate! Alegerile alimentare adecvate asigură un aport adecvat și suficient de vitamine - cum ar fi Vitamina A și E - necesare pentru a menține o sănătate bună și un sistem imunitar puternic.

6. Nu puteți evita orice boală, dar unii copii au nevoie de protecție suplimentară

Chiar dacă urmați aceste sfaturi, copilul dumneavoastră probabil va avea în continuare între 7 și 11 răceli pe an, iar fiecare va dura până la două săptămâni. Cu toate acestea, dacă copilul dumneavoastră are un sistem imunitar compromis, colaborați îndeaproape cu medicul pediatru pentru a găsi modalități de îmbunătățire a imunității. Fiecare copil are nevoie de o abordare personalizată, deoarece sistemul lor imunitar individual variază

FRUTDEP® IMMUNO - De primă intenție în prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și al recurențelor

FRUTDEP® IMMUNO soluție orală, datorită nutraceuticelor și sucurilor concentrate din fructe conținute, este eficient în reducerea duratei și severității infecțiilor de tract respirator, precum și a recurențelor prin acțiunea antivirală și antibacteriană și consolidarea sistemului imunitar.

Combinația eficientă de resveratrol, lactoferină, betaglucan și vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B12), acid folic, vitamina C și sucuri din fructe contribuie la consolidarea sistemului imunitar în cazul infecțiilor de tract respirator și al recurențelor și tonifierea organismului în perioada de convalescență după diferite boli.

FRUTDEP® IMMUNO soluție orală nu conține zahăr și gluten.


BENEFICII

 Reduce recurențele infecțiilor de tract respirator
 Reduce durata și severitatea infecțiilor respiratorii
 Contribuie la întărirea sistemului imunitar
 Tonifică organismul în perioadele de convalescență
 Reduce oboseala și extenuarea
 Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
 Contribuie la consolidarea sistemului imunitar înainte de intrarea în colectivități și în boli contagioase

 

Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și al recurențelor

Perioada de convalescență

Tratamentul infecțiilor favorizate de imunodeficiență temporară

Cumpara FRUTDEP ® IMMUNO soluție orală 100 ml (10 monodoze x 10 ml)| 48.10 lei

Se apasă capacul, se agită bine și se bea suspensia obținută.

Copii peste 3 ani: 1 flacon pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 1-2 flacoane pe zi, la o oră distanță de mese

Recomandări de administrare

Prevenție sau înainte de intrarea în colectivități: 10 zile/lună timp de 3 luni.

Faza acută: 7-10 zile.

Faza de consolidare: 10-14 zile.

Tratamentul recurențelor: 20 de zile/lună timp de 3 luni.

betaglucan (din Saccharomyces cerevisiae), lactoferină, resveratrol (din Polygonum cuspidatum), betacaroten, vitamina C, vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, acid folic, sucuri concentrate din mere, pere, mango, portocale, ananas, caise, soc.

FRUTDEP® soluție orală nu conține zahăr și gluten.

Betaglucanul

Este un imunomodulator puternic. Se leagă de celulele sistemului imunitar, activând procesul de fagocitoză realizat de macrofage și stimulând eliberarea de interleukine. Acțiunea antimicrobiană se datorează și capacității betaglucanului de a interacționa cu țesutul limfoid asociat tractului gastrointestinal (GALT). Celulele imunitare asociate GALT sunt activate în a doua porțiune a intestinului prin plăcile Peyer și apoi migrează spre siturile inflamatoare. Are și proprietăți antiinflamatoare.

Lactoferina

Are proprietăți anvirale, antibacteriene, antiinflamatoare și antioxidante. Poate modifica răspunsul imun, stimulând creșterea și diferențierea celulelor T, și producția de citokine. Are proprietăți antibacteriene datorită capacității de a lega fierul (esențial în creșterea bacteriilor patogene). Lactofericina, produsă prin catabolismul lactoferinei, dezvoltă o acțiune antibacteriană și antivirală, combătând intrarea virusului în celulă prin stoparea legării de membrana celulei.

Resveratrolul

Are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, având capacitatea să modifice răspunsul biologic al sistemului imunitar. Promovează fagocitoza microorganismelor prin leucocite. Are acțiune antiproliferativă împotriva diferitelor virusuri prin inhibarea sintezei primelor proteine necesare în ciclul de replicare a virusului.

Complexul de vitamine (din grupa B, vitamina C, betacaroten) și sucurile concentrate de fructe (mere, pere, mango, portocale, ananas, caise, soc)

Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, au proprietăți antioxidante, tonice și fortifiante. Vitamina C stimulează acțiunea limfocitelor, crește nivelul de interferon și răspunsul anticorpilor. Este unul dintre cei mai importanți agenți antioxidanți hidrofili din organism, neutralizând speciile reactive de oxigen și azot și crescând nivelurile de glutation. Betacarotenul, un precursor al vitaminei A, este esențial pentru sistemul imunitar. Persoanele cu deficiențe de vitamina A suferă mai frecvent de boli infecțioase.

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII