Cum prevenim și scurtăm infecțiile respiratorii la copii?

Cum prevenim si scurtam infectiile respiratorii la copii?

Cum prevenim și scurtăm infecțiile respiratorii la copii?

Pe scurt

  • Infecțiile virale ale tractului respirator afectează nasul, gâtul, căile respiratorii și pot fi cauzate de mai multe virusuri. Ele sunt o cauză comună a problemelor de respirație la copii.


    Infecțiile virale ale tractului respirator sunt de obicei împărțite în infecții virale ale tractului respirator superior (nas, gât și includ răceala comună și gripa) și infecții virale ale tractului respirator inferior (gât, căi respiratorii, plămâni și includ tusea, bronșiolita, pneumonia).

Infecțiile tractului respirator superior

Infecțiile nasului, sinusurilor și gâtului se numesc infecții ale tractului respirator superior. De obicei, copiii au multe astfel de infecții, deoarece nu sunt încă imuni la virusurile care le provoacă. Dar de cele mai multe ori se vor recupera de la sine.

Simptomele comune ale infecției tractului respirator superior sunt un nas care curge, tuse, temperatură, dureri în gât.

Infecții ale tractului respirator inferior

Infecțiile care afectează principalele căi respiratorii și plămânii se numesc infecții ale tractului respirator inferior. Pe lângă simptomele de mai sus, copiii pot avea și tuse cu vărsături, dificultăți de respirație (respirație rapidă, cu zgomot), probleme cu alimentarea și băutul din cauza dificultății respirației, somnolenţă, o schimbare a culorii pielii.

Ce cauzează infecția respiratorie la copii?

Multe virusuri diferite infectează tractul respirator. La copii, rinovirusurile, virusurile gripale (în timpul epidemiilor anuale de iarnă), virusurile parainfluenza, virusul sincitial respirator (RSV), enterovirusurile și anumite tulpini de adenovirus sunt principalele cauze ale infecțiilor respiratorii virale.

Cel mai adesea, infecțiile tractului respirator viral se răspândesc atunci când mâinile copiilor vin în contact cu secrețiile nazale de la o persoană infectată. Aceste secreții conțin viruși. Când copiii își ating nasul sau ochii, virușii intră în corp și produc o nouă infecție.

Dacă copilul are infecții recurente, ce facem?

Dacă o infecție nu dispare sau continuă să se reapară, atunci aceasta ar putea fi un semn al unei probleme de bază. Discută cu medicul pediatru.

Sunați imediat la urgențe dacă copilul are oricare dintre aceste simptome legate de respirație:

Dificultăți mari de respirație;
Efort de a încerca să respire;
Mușchii de sub coaste se trag cu fiecare respirație;
Respirație rapidă;
Copilul nu se poate trezi sau nu poate sta treaz;
Respirația se oprește pentru mai mult de 20 de secunde;
Pauze regulate în respirație, în timp ce este treaz;
Pielea foarte palidă sau albastră, sau interiorul buzelor și limbii sunt albastre.

Cum evităm infecțiile tractului respirator la copii

Acoperirea nasului și gurii cu un șevețel atunci când tușește / strănută, aruncarea acestuia la coșul de gunoi după utilizare și apoi spălarea corectă a mâinilor.
Spălatul des pe mâini cu apă și săpun, pentru cel puțin 20 de secunde.
Evitarea atingerii ochilor, nasului sau gurii. Germenii se răspândesc în acest fel.
Evitarea contactului apropiat cu persoanele bolnave.
A sta acasă în caz de boală - pentru a evita infectarea altor persoane și răspândirea virusului.
Discută cu medicul despre vaccinurile anuale care pot fi de folos.
Dacă observi simptome deranjante ale infecțiilor respiratorii, discută cu medicul pediatru.

Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii (virale și bacteriene) cu ajutorul fitoterapiei

După cum bine știm, cea mai bună măsură preventivă este practicarea unei igiene corecte.

Atenție: Antibioticele nu sunt necesare și nu ajută la tratarea infecțiilor virale respiratorii. Copiii au nevoie de odihnă suplimentară și trebuie să mențină un aport normal de lichide.

Pentru copiii mai mofturosi sau care refuză o alimentație sănătoasă există și o serie de produse naturale, fitoterapeutice (bazate pe plante) care susțin sistemul imunitar în perioada de vulnerabilitate imunologică. Remediile naturale precum produsele fitoterapeutice reduc numărul și severitatea infecțiilor respiratorii, scurtează durata lor și previn complicațiile bacteriene.

VIRODEP® picături orale este un complex unic de fitoextracte standardizate și nutraceutice, fiind indicat în profilaxia și terapia infecțiilor respiratorii de origine virală sau bacteriană, asociat cu antibiotice și simptomatice și în consolidarea sistemului imunitar.

VIRODEP® picături orale nu conține zahăr și gluten.

VIRODEP® picături orale: Citeste prospectul | Cumpara online


VIRODEP® picături orale - De primă intenție la primul semn de viroză respiratorie
VIRODEP® picături orale - Asociat cu antibiotice și simptomatice, scade durata și severitatea infecției, grăbind vindecarea

Beneficii:

 Scurtează durata infecțiilor respiratorii;
 Reduce numărul și severitatea infecțiilor respiratorii;
 Previne complicațiile bacteriene;
 Susține sistemul imunitar în perioada de vulnerabilitate imunologică.

Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii (virale și bacteriene)

Cumpara VIRODEP® picături orale 30 ml | 41.50 lei

Sugari 6 luni-1 an: 1 picătură/kg o dată pe zi, înainte de masă

Copii 1-3 ani: 1 picătură/kg de două ori pe zi, înainte de masă

Copii 3-6 ani: 10 picături de trei ori pe zi, înainte de masă

Copii 6 ani+: 15 picături de trei ori pe zi, înainte de masă

Adulți: 25 picături de trei ori pe zi, înainte de mesele principale, ca atare sau dizolvate în puțină apă

Recomandări de administrare Prevenție: 10 zile/lună timp de 3 luni. Faza acută: 7-10 zile. Perioada de vulnerabilitate imunologică: 10-14 zile

propolis, măceș (Rosa canina)/(7-9:1), echinacea (Echinacea angustifolia)/(8-10:1), muștar sălbatic (Sisymbrium officinale)/(4:1), grindelia (Grindelia robusta)/(4:1), cimbru de cultură (Thymus vulgaris)/(4:1), eucalipt (Eucalyptus globulus)/(4:1).

* extracte standardizate

VIRODEP® picături orale nu conține zahăr și gluten.

Măceșul

Bogat în vitamina C, are acțiune imunomodulatoare, fiind util în prevenția și tratamentul afecțiunilor sistemului respirator. Este bogat și în carotenoide și flavonoide – acțiunea sinergică cu acidul ascorbic potențând proprietățile antioxidante

Echinacea

Polizaharidele conținute cresc capacitatea de apărare a organismului împotriva virusurilor și bacteriilor, prin stimularea nespecifică a sistemului imunitar (activarea fagocitozei și stimularea fibroblastelor). Proprietățile antibacteriene sunt datorate prezenței echinacosidelor, care au acțiune bacteriostatică și antifungică dovedită. Efectele antivirale și antibacteriene se explică și prin inhibarea hialuronidazei, reducând astfel caracterul invaziv al microorganismelor patogene

Propolisul

Acțiunea sa antiinflamatoare se explică prin inhibarea sintezei de prostaglandine și leucotriene realizate de macrofage și a eliberării histaminei ca răspuns la stimulii inflamatori. Are acțiune antivirală demonstrată împotriva gripei, herpes simplex și adenovirus, precum și acțiune bacteriostatică și bactericidă împotriva unor stafilococi și streptococi: efectul antibacterian se datorează, în principal, prezenței galanginei, un flavonoid capabil să stimuleze agregarea bacteriilor distrugând astfel membrana lor citoplasmatică. Crește rezistența organismului împotriva virusurilor și bacteriilor prin stimularea sintezei de anticorpi și activității leucocitelor și macrofagelor

Muștarul sălbatic

Are proprietăți antiinflamatoare și protectoare la nivelul mucoasei căilor respiratorii.

Grindelia si cimbrul de cultură

Bogate în flavonoide, au acțiune antibacteriană și spasmolitică.

Eucaliptul

Are acțiune antibacteriană și mucoreglatoare. Este eficient împotriva bacteriilor Gram-negative (Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa etc.)

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII