Cum imi dau seama ca bebelusul meu este constipat - simptome si tratament

Cum imi dau seama ca bebelusul meu este constipat - simptome si tratament

Cum imi dau seama ca bebelusul meu este constipat - simptome si tratament

Pe scurt

  • În calitate de părinte, vei căuta întotdeauna mici asigurări că bebelușul tău este fericit, sănătos și că totul este în regulă. Iar pentru asta, scaunele sale cu siguranță ar trebui monitorizate cu atenție.


    Este normal ca bebelușii să se încordeze atunci când au o mișcare intestinală. Eliminarea conținutului intestinal este mai mult o provocare pentru ei, deoarece de cele mai multe ori stau pe spate sau pe burtică, așa că nu au gravitația care să-i ajute...

Constipația la bebeluși

La început, bebelușii alăptați tind să aibă mai des scaune decât bebelușii hrăniți cu formulă, deoarece laptele matern este mai ușor digerat. Cu toate acestea, la aproximativ 3-6 săptămâni, bebelușii alăptați pot începe să aibă mai puține mișcări intestinale, uneori doar una sau două pe săptămână. Iar bebelușii hrăniți cu formula continuă să le aibă zilnic.

Cel mic probabil un bebeluș nu este constipat dacă are scaunul este moale, indiferent de cât de rar sau des au loc mișcările intestinale.

Bebelușii care plâng când au o mișcare intestinală iar scaunul rezultat arată dur sau asemănător unor pietricele,  pot fi constipați. În acest caz, discută cu medicul pediatru. Nu acorda niciodată bebelușului laxative sau supozitoare, mai ales dacă are sub vârsta de 6 luni, decât la recomandarea medicului.

Sună medicul dacă simptomele copilului tău nu se îmbunătățesc, iar micuțul tău are:

vărsături;
febră;
oboseală;
un apetit scăzut;
o burtică umflată sau tare;
sânge în scaun.

Ce cauzează constipația la bebelușii peste 6 luni

Atunci când un bebeluș împlinește 6 luni, pediatrii le oferă de multe ori părinților undă verde: diversificarea poate începe. Ei bine, ceea ce mănâncă copilul tău va determina în mare măsură tipul scaunelor pe care le va avea. Și multe alimente diferite ar putea contribui la constipație. Prea mult dintr-un singur aliment, în special cerealele din orez, pot cauza constipația. Când începi să introduci alimente solide copilului, devine și mai greu să identifici vinovatul constipației.

Semne că un bebeluș este constipat

Deoarece sugarii pot avea perioade prelungite fără mișcări intestinale, poate fi greu de spus dacă sunt constipați. Semnele care indică constipația la un bebeluș sunt:

scaune rare, care nu au o consistență moale;
consistența scaunului este asemănătoare argilei;
scaune dure de forma unor biluțe;
perioade lungi de încordare sau plâns în timp ce încearcă să elimine fecalele;
firicele de sânge roșu în scaun;
lipsa poftei de mâncare;
o burtică tare.

Semnele de constipație la bebeluși variază în funcție de vârstă și dietă. O mișcare normală a intestinului ar trebui să fie moale, aproape de consistența untului de arahide.

După ce un părinte introduce alimente solide în dieta unui bebeluș, este posibil să apară constipația. Un bebeluș poate fi, de asemenea, mai probabil să se constipe dacă va bea lapte de vacă (altul decât formula sau laptele maten).

Lucruri pe care NU ar trebui să le faci atunci când bebelușul este constipat

Există câteva lucruri pe care nu trebuie să le faci pentru a trata constipația bebelușului:

Nu oferi suc de prune bebelușului dacă nu a împlinit 6 luni - conține un iritant intestinal natural, chiar și atunci când este diluat.
Nu adăuga nici o formă de zahăr, extract de malț sau cereale de orez în laptele formulă - nu va ajuta la tratarea constipației.
Nu începe diversificarea înainte ca bebelușul să împlinească 6 luni - nu este recomandat ca modalitate de tratare a constipației.

Cum să tratezi constipația bebelușului?

O schimbare a formulei sau a dietei mamei (dacă aceasta alaptează) ar putea ajuta la combaterea constipației la copii. Alimentele solide, care sunt adesea cauza constipației, pot fi folosite, de asemenea ca tratament. Mai multe tipuri de fructe și legume, cum ar fi prunele și broccoli, pot preveni și combate constipația.

Când o schimbare a dietei nu funcționează, fitoterapia este cea mai sigură cale de urmat

LAXODEP® sirop este un complex unic de fibre prebiotice (inulină și fructooligozaharide), suc concentrat de prune, mană de frasin (acțiune similară lactulozei) și extracte standardizate din roiniță, nalbă de pădure, fenicul și mușețel care ajută la combaterea constipației și reglarea tranzitului intestinal, a crampelor intestinale și a flatulenței. 

LAXODEP® sirop - De primă intenție în combaterea constipației.


BENEFICII

 Previne și combate constipația
 Ajută la reglarea tranzitului intestinal
 Stimulează peristaltismul intestinal și înmuierea scaunului
 Reduce timpul de transit
 Ajută la eliminarea gazelor și diminuarea crampelor
 Calmează inflamația mucoasei gastrointestinale
 Formează un strat lubrefiant care favorizează eliminarea ușoară, fără dureri, a conținutului intestinal

Tratamentul tulburărilor de tranzit intestinal

Prevenția și tratamentul constipației

Cumpara LAXODEP ® sirop 150 ml | 42.50 lei

Sugari 6 luni-1 an: 2,5 ml pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 1-3 ani: 5 ml pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 3-6 ani: 7,5 ml pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 6-12 ani: 10 ml pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 10-20 ml pe zi, la o oră distanță de mese

Recomandări de administrare

În constipația tranzitorie: minim 2 săptămâni

În constipația cronică minim 2 luni pentru un efect de

- reeducare a reflexului de defecație

- antrenare a peristaltismului intestinal

prebiotice – inulină și Actilight® 950 P fructooligozaharide (FOS), suc concentrat de prune (Prunus domestica), mană de frasin (Fraxinus ornus), roiniță (Melissa officinalis)/(4:1), nalbă de pădure (Malva sylvestris)/(4:1), mușețel (Matricaria chamomilla)/(1-2:1), portocală dulce (Citrus sinensis), fenicul (Foeniculum vulgare).

* extracte standardizate

LAXODEP® sirop nu conține zahăr, gluten și lactoză.

Inulina și Actilight® 950 P fructooligozaharide

Complex de prebiotice, cunoscut mai ales pentru rolul de stimulare a creșterii bifidobacteriilor în colon, are și acțiune dovedită în reglarea tranzitului intestinal și combaterea constipației datorată capacității fibrelor de a crește masa scaunului. Astfel, ajută la ușurarea defecației, reducerea timpului de tranzit în tractul intestinal, combătând constipația.

Sucul concentrat de prune

Pruna este bogată în zaharuri, pectine, acid malic, acid citric, vitamine (A , B, C), flavonoide, potasiu, fier, calciu, magneziu, sodiu, mangan și carotenoide cu acțiune laxativă sigură. Este recomandată pentru copii și persoanele în vârstă.

Mana de frasin

Acțiunea sa laxativă (lactulose-like) și diuretică se datorează prezenței manitolului: este dificil de absorbit, reține apa în intestin, provocând astfel o creștere a masei fecale și stimulând peristaltismul. Pentru proprietățile sale laxative ușoare și gustul dulce, mana este foarte indicată atât pentru copii, cât și pentru femeile însărcinate: fără gust neplăcut, colici și greață.

Roinița

Bogată în ulei esențial și flavonoide, ajută la ameliorarea durerii abdominale cauzate de spasme ale musculaturii netede la nivel digestiv și de aerul în exces din intestin. Datorită acțiunii sale stomahice, este folosită ca un carminativ și spasmolitic în tulburările dispeptice (greața și flatulența): utilizată și împotriva vărsăturilor în sarcină. Datorită proprietăților sale antispastice, este utilă în tratamentul tuturor formelor de colită, colon iritabil, gastrită, greață și vărsături.

Nalba de pădure

Bogată în mucilagii, are acțiune antiinflamatoare, protectoare și emolientă asupra mucoasei intestinale inflamate. Mucilagiile sunt compuse din carbohidrați, care creează în apă soluții coloidale, cu proprietăți antiinflamatoare și emoliente locale. Fiind substanțe higroscopice, sunt facilitate peristaltismul și înmuierea scaunului. Este utilizată în tratamentul constipației, colitei și al sindromului intestinului iritabil.

Mușețelul și feniculul

Mușețelul are acțiune antiinflamatoare și spasmolitică, în special la nivelul mucoasei gastrice, datorită acțiunii sinergice a uleiului volatil (componentă lipofilă) cu flavonoidele (hidrofile). Feniculul are acțiune antispastică și prokinetică. Îmbunătățește tranzitul intestinal natural, previne formarea de gaze în exces și scurtează timpul de tranzit. Îmbunătățește digestia alimentelor și reduce contracțiile și spasmele mușchilor intestinali.

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII