4 trucuri prin care îl poți învăța pe cel mic despre cele mai importante obiecte din gospodărie

4 trucuri prin care il poti invata pe cel mic despre cele mai importante obiecte din gospodarie

4 trucuri prin care îl poți învăța pe cel mic despre cele mai importante obiecte din gospodărie

Lumea celor mici este una plină de imaginație, de aceea, copilul tău este curios de fiecare obiect din casă, pune întrebări și își dorește să se implice și el în treburile casnice. Însă cum poți să îi faci cunoștință într-un mod distractiv cu obiectele din casă, astfel încât să afle mai multe despre acestea și să-l faci să devină responsabil în relația cu ele?

Cea mai nouă colecție Stikeez, de la Lidl, este unul dintre răspunsuri!

Pentru că joaca este momentul preferat al copiilor, Lidl lansează colecția Stikeez Happy Home, inspirată de universul gospodăriei

Stikeez Happy Home cuprinde 24 de figurine ce iau forma animalelor de companie, a ustensilelor din bucătărie sau a altor obiecte de acasă. Noile figurine pot fi prietenii de distracție ai celui mic, însă pot fi în același timp un suport prin care să îi stimulezi creativitatea și în acest fel, să se „împrietenească” cu obiectele casnice. Află cum poți face asta din trucurile de mai jos!

Prezentarea contextualizată a obiectelor

Figurinele ce iau forma obiectelor din casă pot fi o metodă utilă de a-l familiariza pe copil cu rolul fiecăruia dintre ele. Spre exemplu, atunci când îi faci cunoștință cu figurina Perieta, care reprezintă periuța de dinți, îi poți spune, spre exemplu, beneficiile periajului și igiena corectă a dințișorilor. Dacă îi arăți figurina Minuțel, îi poți introduce și câteva informații despre cum funcționează un ceas și cum să îl citească corect.

Întrebările creative despre obiectele din casă 

Cu siguranță copilul tău va avea foarte multe curiozități despre obiecte, însă în completarea lui poți adăuga și tu alte întrebări, care să îi stimuleze creativitatea. Spre exemplu, întreabă-l Ce poți pune în frigiderul Frigurici? sau Cum poți uda un cactus dacă Țepeluș are țepi?. La fel de utile sunt și întrebările care îi pot dezvolta abilitățile de matematică, precum Câte periuțe de dinți ca Perieta sunt în baie? ori Câte fete ca Lili și câți băieți ca Lulu sunt în grupul de la grădiniță?

Asocierea obiectelor cu o activitate din casă

Figurinele Stikeez iau forma mai multor obiecte cu care este posibil ca cel mic să nu fie foarte familiar, însă cu ocazia aceasta îi poți face cunoștință cu o anumită activitate din casă. Spre exemplu, fierăstrăul Zimțișor și Șurubița sunt uneltele folosite pentru a repara sau a construi ceva în casă. Blenderul Amețilă este prietenul cel mai bun al părinților atunci când pregătesc o prăjitură pentru toată familia.

Joaca prin mimică

Pentru a face mai amuzantă joaca, împreună cu cel mic poți interacționa cu personajele Stikeez și prin realitate augmentată, cu ajutorul unui filtru dedicat, pentru Instagram Stories, disponibil pe pagina @LidlRomania. Acesta ia forma unui joc, având drept personaje figurine din colecție, care „prind viață” și îi provoacă pe cei mici să obțină cel mai mare punctaj. Tot ce trebuie să facă este să imite expresiile faciale ale pisicuței Coshida, fierăstrăului Zimțișor, rățuștei Țusca, ceainicului Titi și cactusului Țepeluș.

Colecția Stikeez Happy Home este disponibilă în magazinele Lidl și poate fi completată cu albumul de colecționare. Astfel, la fiecare cumpărătură de 50 de lei sau la achiziționarea oricărui produs din gama BIO, colecția Stikeez va mai crește cu încă un prieten.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII