Ce este imunitatea si cum o putem consolida inainte de intrarea in colectivitate?

Ce este imunitatea si cum o putem consolida inainte de intrarea in colectivitate?

Ce este imunitatea si cum o putem consolida inainte de intrarea in colectivitate?

Pe scurt

  • Ce este sistemul imunitar?

    A fi imun înseamnă a fi protejat. Deci, este logic ca sistemul corpului care ajută la combaterea bolii să fie numit sistemul imunitar. Sistemul imunitar este alcătuit dintr-o rețea de celule, țesuturi și organe care lucrează împreună pentru a proteja corpul împotriva bolilor cauzate de invadatori minusculi (numiți agenți patogeni), cum ar fi viruși, bacterii și paraziți.

Celulele albe din sânge, numite și leucocite, fac parte din acest sistem de apărare

Există două tipuri de bază ale acestor celule care luptă împotriva germenilor: fagocite, care mestecă germenii invadatori, și limfocite, care permit corpului să-și amintească și să recunoască invadatorii anteriori. Leucocitele se găsesc în multe locuri, inclusiv splina, care filtrează sângele și ajută la combaterea infecțiilor. Leucocitele pot fi găsite și în măduva osoasă.

Dar este suficient sistemul imunitar pentru a împiedica copiii să se îmbolnăvească?

Ei bine, toată lumea se îmbolnăvește uneori. Dar sistemul imunitar ne ajută să ne facem bine din nou. Și dacă copilul are făcute vaccinurile la zi, corpul său este foarte pregătit pentru a combate bolile grave pe care sistemul imunitar singur nu le poate rezolva.

Copiii sănătoși își pot ajuta sistemul imunitar spălându-se în mod regulat pe mâini pentru a preveni infecțiile, consumând alimente nutritive, făcând multă mișcare, dormind suficient și făcând controale medicale regulate. Și dacă se simt minunat astăzi, mulțumește-i sistemului imunitar!

Cum obținem imunitatea mult dorită pentru copii, înainte de intrarea în colectivitate?

Sistemul imunitar este foarte inteligent și se poate adapta la noi infecții. Corpurile noastre câștigă imunitate în două moduri: imunitate activă și imunitate pasivă.

Imunitate activă - Când corpul dezvoltă imunitate în timp prin sistemul imunitar, aceasta se numește imunitate activă. Ori de câte ori suntem expuși unei boli (și ne îmbolnăvim), sistemul imunitar învață cum să combată boala. Data viitoare când boala invadează, corpul nostru este pregătit pentru aceasta și poate produce rapid anticorpi pentru a preveni infecția. De asemenea, putem obține imunitate activă de la vaccinuri.

Imunitate pasivă - Când ne naștem, corpul poate avea deja o anumită imunitate. Bebelușii primesc anticorpi de la mama lor pe măsură ce cresc în uter. De asemenea, pot obține niște anticorpi din laptele matern. De asemenea, este posibil să obținem anticorpi de la un animal sau de la o altă persoană prin tratamente cu imunoglobulină. Acestea sunt toate imunități pasive, deoarece nu au fost dezvoltate de sistemul imunitar propriu al corpului.

Deși nu există o singură soluție, există multe alegeri sănătoase pe care le putem face pentru consolidarea imunității pe termen lung. Iată cinci modalități de a consolida sistemul imunitar al copiilor înainte de intrarea în colectivitate:

O alimentație echilibrată

O alimentație echilibrată cu o gamă completă de vitamine și minerale alimentează un sistem imunitar puternic. Alege fructe și legume colorate atunci când îi pregătești micul dejun, prânzul, cina și chiar pentru gustări, apoi asigura-te că acestea îndeplinesc cantitățile zilnice recomandate pentru acești nutrienți: Vitamina A, Vitamina C, Vitamina D, Vitamina E, Vitamine B, Fier, Seleniu, Zinc.

Practică spălarea mâinilor și igiena

Oferă o mâna de ajutor sistemului imunitar și oprește în primul rând răspândirea germenilor! Învață copilul cum să se spele corect pe mâini, folosind apă curată și săpun pentru cel puțin 20 de secunde. De asemenea, este important să speli în mod regulat articolele care ar putea transporta germeni, cum ar fi hainele și jucăriile.

Practicați tehnici de ameliorare a stresului

Școala poate fi stresantă, mai ales în acest an. Când suntem stresați, sistemul nostru imunitar produce mai puține celule albe care luptă cu germenii decât în ​​mod normal, ceea ce prezintă un risc mai mare de a ne îmbolnăvi. Îți poți ajuta copilul să facă față stresului învățându-l să respire adânc și lent pentru a se calma sau prin exerciții fizice pentru a ajuta la eliberarea sentimentelor anxioase.

Odihna este foarte importantă

Sistemul nostru imunitar produce multe dintre celulele albe din sânge în timp ce dormim, așa că, fără suficientă odihnă, copiii ar putea fi mai susceptibili să se îmbolnăvească. Asigură-te că copilul are aceeași oră de culcare în timpul anului școlar, care permite o odihnă adecvată. Conform Fundației Naționale a Somnului:

Copiii cu vârsta între 3-5 ani au nevoie de 10-13 ore de somn.
Copiii cu vârsta cuprinsă între 6-13 ani au nevoie de 9-11 ore de somn.
Adolescenții cu vârsta cuprinsă între 14-17 ani au nevoie de 8-10 ore de somn.

Infecțiile respiratorii la copii fac parte din categoria bolilor extrem de frecvente

Acestea sunt o afecțiune declanșată de un agent patogen la nivelul tractului respirator și adesea afectează mai multe segmente ale căilor respiratorii.

Infecțiile respiratorii, sau răcelile, sunt marea teamă a părinților, mai ales atunci când copilul lor intră în colectivitate.
Toți părinții se gândesc cu teamă la momentul în care copilul va veni acasă cu febră, tuse, nas care curge etc. - mai ales că episodul infecțios poate fi repetitiv, deci așa-numitele recurențe...

Părinții nu trebuie să se îngrijoreze foarte tare, dar este recomandat să discute cu medicul pediatru pentru a găsi cel mai eficient mod de a trata o infecție respiratorie și de a susține sistemul imunitar al celui mic.

FRUTDEP® IMMUNO - De primă intenție în prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și al recurențelor

FRUTDEP® IMMUNO soluție orală, datorită nutraceuticelor și sucurilor concentrate din fructe conținute, este eficient în reducerea duratei și severității infecțiilor de tract respirator, precum și a recurențelor prin acțiunea antivirală și antibacteriană și consolidarea sistemului imunitar.

Combinația eficientă de resveratrol, lactoferină, betaglucan și vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B12), acid folic, vitamina C și sucuri din fructe, contribuie la consolidarea sistemului imunitar în cazul infecțiilor de tract respirator și al recurențelor și la tonifierea organismului în perioada de convalescență după diferite boli.

FRUTDEP® IMMUNO soluție orală nu conține zahăr și gluten.


BENEFICII

 Reduce recurențele infecțiilor de tract respirator
 Reduce durata și severitatea infecțiilor respiratorii
 Contribuie la întărirea sistemului imunitar
 Tonifică organismul în perioadele de convalescență
 Reduce oboseala și extenuarea
 Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
 Contribuie la consolidarea sistemului imunitar înainte de intrarea în colectivități și în boli contagioase

 

Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și al recurențelor

Perioada de convalescență

Tratamentul infecțiilor favorizate de imunodeficiență temporară

Cumpara FRUTDEP ® IMMUNO soluție orală 100 ml (10 monodoze x 10 ml)| 49.51lei

Se apasă capacul, se agită bine și se bea suspensia obținută.

Copii peste 3 ani: 1 flacon pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 1-2 flacoane pe zi, la o oră distanță de mese

Recomandări de administrare

Prevenție sau înainte de intrarea în colectivități: 10 zile/lună timp de 3 luni.

Faza acută: 7-10 zile.

Faza de consolidare: 10-14 zile.

Tratamentul recurențelor: 20 de zile/lună timp de 3 luni.

betaglucan (din Saccharomyces cerevisiae), lactoferină, resveratrol (din Polygonum cuspidatum), betacaroten, vitamina C, vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, acid folic, sucuri concentrate din mere, pere, mango, portocale, ananas, caise, soc.

FRUTDEP® soluție orală nu conține zahăr și gluten.

Betaglucanul

Este un imunomodulator puternic. Se leagă de celulele sistemului imunitar, activând procesul de fagocitoză realizat de macrofage și stimulând eliberarea de interleukine. Acțiunea antimicrobiană se datorează și capacității betaglucanului de a interacționa cu țesutul limfoid asociat tractului gastrointestinal (GALT). Celulele imunitare asociate GALT sunt activate în a doua porțiune a intestinului prin plăcile Peyer și apoi migrează spre siturile inflamatoare. Are și proprietăți antiinflamatoare.

Lactoferina

Are proprietăți anvirale, antibacteriene, antiinflamatoare și antioxidante. Poate modifica răspunsul imun, stimulând creșterea și diferențierea celulelor T, și producția de citokine. Are proprietăți antibacteriene datorită capacității de a lega fierul (esențial în creșterea bacteriilor patogene). Lactofericina, produsă prin catabolismul lactoferinei, dezvoltă o acțiune antibacteriană și antivirală, combătând intrarea virusului în celulă prin stoparea legării de membrana celulei.

Resveratrolul

Are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, având capacitatea să modifice răspunsul biologic al sistemului imunitar. Promovează fagocitoza microorganismelor prin leucocite. Are acțiune antiproliferativă împotriva diferitelor virusuri prin inhibarea sintezei primelor proteine necesare în ciclul de replicare a virusului.

Complexul de vitamine (din grupa B, vitamina C, betacaroten) și sucurile concentrate de fructe (mere, pere, mango, portocale, ananas, caise, soc)

Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, au proprietăți antioxidante, tonice și fortifiante. Vitamina C stimulează acțiunea limfocitelor, crește nivelul de interferon și răspunsul anticorpilor. Este unul dintre cei mai importanți agenți antioxidanți hidrofili din organism, neutralizând speciile reactive de oxigen și azot și crescând nivelurile de glutation. Betacarotenul, un precursor al vitaminei A, este esențial pentru sistemul imunitar. Persoanele cu deficiențe de vitamina A suferă mai frecvent de boli infecțioase.

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII