Copiii mici și infecțiile respiratorii: Simptome și soluții

Copiii mici si infectiile respiratorii: Simptome si solutii

Copiii mici și infecțiile respiratorii: Simptome și soluții

Pe scurt

  • Dacă ești părinte, îți vei aminti probabil de spaima ce vine la pachet cu lunile de toamnă. Infecțiile respiratorii la copiii mici (6 luni - 3 ani) sunt frecvente în anotimpurile reci sau umede, iar unele cazuri pot fi destul de severe și înfricoșătoare pentru părinți.

    Infecția virală la vârste fragede poate provoaca boli acute și poate fi asociată cu dezvoltarea respirației șuierătoare (wheezing) și a astmului în viața ulterioară. Cele mai frecvent detectate virusuri sunt virusul sincițial respirator (RSV), rinovirusul (RV) și virusul gripal.

Ca părinte pentru prima dată, este înfricoșător când bebelușul tău răcește

Deoarece bebelușii nu pot elimina mucusul singuri, adesea au nasul înfundat, sunt agitați și pot avea dificultăți de respirație.

Iată ce trebuie să faci atunci când bebelușul suferă de o răceală sau de o infecție respiratorie superioară:

Ce îți deranjează bebelușul

Toamna este un moment prielnic ca virusurile să își croiască drum prin comunități. Infecțiile frecvente includ tusea, RSV și răceala. Simptomele frecvente includ nasul înfundat sau care curge, dureri în gât, tuse, dureri ușoare de cap, febră și senzație de oboseală și de rău.

În cazul infecțiilor virale, cel mai bun tratament sunt lichidele și odihna. Simptomele vor trece în decursul a 7 până la 14 zile. Dar uneori, bebelușii dezvoltă o infecție secundară, cum ar fi bronșiolita (dacă mucusul se scurge în plămâni) sau pneumonie.

Un umidificator sau o baie cu bebe este un tratament la îndemâna oricărui părinte. Nu uita: bebelușii nu și-au dezvoltat încă abilitatea de a respira pe gură, așa că au nevoie de ajutor pentru a-și desfunda năsucul.

Când apelăm medicul pediatru?

Un indiciu că ar trebui să-ți duci copilul la medicul pediatru este o febră de durată. O temperatură de 38C este considerată febră. Febra este frecventă în primele 72 de ore ale debutului bolii, dar dacă durează mai mult decât atât sau începe după trei până la patru zile de boală, aceasta poate însemna o infecție secundară.

Un alt semnal este dacă copilul are probleme cu respirația. Semnele că cei mici au dificultăți de respirație includ incapacitatea de a suge dintr-un biberon sau alăpta, respirație rapidă, retracții și respirație șuierătoare.

Cum îngrijim bebelușul / copilul mic în caz de infecție respiratorie?

O infecție a căilor respiratorii superioare este o infecție a nasului, a sinusurilor sau a gâtului. Această infecție se răspândește prin tuse, strănut și contact direct. Răceala este cel mai frecvent tip de infecție a căilor respiratorii superioare. Infecțiile gripale și sinusale sunt alte tipuri de infecții respiratorii.

Aproape toate infecțiile respiratorii sunt cauzate de viruși, astfel încât antibioticele nu le vor vindeca. Dar poți face lucruri acasă pentru a ajuta copilul să se simtă mai bine.

Oferă bebelușului / copilului medicamente DOAR la recomandarea medicului!
Dacă copilul are probleme cu respirația din cauza nasului înfundat, pune-i câteva picături nazale saline (cu apă sărată) într-o nară, iar dacă are peste 2 ani, poti folosi cu incredere si Rinodep https://drphyto.ro/rinodep.
Pune un umidificator lângă patul copilului sau aproape de acesta. Acest lucru îi poate facilita respirația.
Țineți copilul departe de fum. Nu fuma și nu lăsa pe nimeni să fumeze în jurul copilului sau în casă.
Spală-te pe mâini în mod regulat, astfel încât să nu răspândești boala.
Dacă medicul i-a prescris antibiotice, administrează-le conform instrucțiunilor. Nu încetați să le utilizați doar pentru că cel mic se simte mai bine. Copilul trebuie să urmeze tratamentul complet.

Prevenirea complicațiilor bacteriene și susținerea sistemul imunitar în perioada de vulnerabilitate

Virozele respiratorii fac parte din infecțiile cailor respiratorii inferioare și sunt mai frecvente la copii cu vârste sub 2 ani, incidența maximă fiind la vârstă de 6 luni.

VIRODEP® picături orale este un complex unic de fitoextracte standardizate și nutraceutice, fiind indicat în profilaxia și terapia infecțiilor respiratorii de origine virală sau bacteriană, asociat cu antibiotice și simptomatice și în consolidarea sistemului imunitar.

Acesta crește rezistența organismului împotriva virusurilor și bacteriilor cu ajutorul combinației complexe de extracte standardizate din plante, precum propolis, măceș, echinacea, muștar sălbatic, grindelia, cimbru de cultură și eucalipt, care au proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și protectoare la nivelul mucoasei cailor respiratorii, plus o acțiune antibacteriană și mucoreglatoare.

VIRODEP® picături orale nu conține zahăr și gluten.

VIRODEP® picaturi orale: Citeste prospectul | Cumpara online


VIRODEP® - De primă intenție la primul semn de viroză respiratorie
VIRODEP® - Asociat cu antibiotice și simptomatice, scade durata și severitatea infecției, grăbind vindecarea

Beneficiile picaturilor orale VIRODEP®:

 Scurtează durata infecțiilor respiratorii
 Reduce numărul și severitatea infecțiilor respiratorii
 Previne complicațiile bacteriene
 Susține sistemul imunitar în perioada de vulnerabilitate imunologică.

Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii (virale și bacteriene)

Cumpara VIRODEP® picaturi orala 30 ml | 37.30 lei

Sugari 6 luni-1 an: 1 picătură/kg o dată pe zi, înainte de masă

Copii 1-3 ani: 1 picătură/kg de două ori pe zi, înainte de masă

Copii 3-6 ani: 10 picături de trei ori pe zi, înainte de masă

Copii 6 ani+: 15 picături de trei ori pe zi, înainte de masă

Adulți: 25 picături de trei ori pe zi, înainte de mesele principale, ca atare sau dizolvate în puțină apă

Recomandări de administrare Prevenție: 10 zile/lună timp de 3 luni. Faza acută: 7-10 zile. Perioada de vulnerabilitate imunologică: 10-14 zile

propolis, măceș (Rosa canina)/(7-9:1), echinacea (Echinacea angustifolia)/(8-10:1), muștar sălbatic (Sisymbrium officinale)/(4:1), grindelia (Grindelia robusta)/(4:1), cimbru de cultură (Thymus vulgaris)/(4:1), eucalipt (Eucalyptus globulus)/(4:1).

* extracte standardizate

VIRODEP picături orale nu conține zahăr și gluten.

Măceșul

Bogat în vitamina C, are acțiune imunomodulatoare, fiind util în prevenția și tratamentul afecțiunilor sistemului respirator. Este bogat și în carotenoide și flavonoide – acțiunea sinergică cu acidul ascorbic potențând proprietățile antioxidante

Echinacea

Polizaharidele conținute cresc capacitatea de apărare a organismului împotriva virusurilor și bacteriilor, prin stimularea nespecifică a sistemului imunitar (activarea fagocitozei și stimularea fibroblastelor). Proprietățile antibacteriene sunt datorate prezenței echinacosidelor, care au acțiune bacteriostatică și antifungică dovedită. Efectele antivirale și antibacteriene se explică și prin inhibarea hialuronidazei, reducând astfel caracterul invaziv al microorganismelor patogene

Propolisul

Acțiunea sa antiinflamatoare se explică prin inhibarea sintezei de prostaglandine și leucotriene realizate de macrofage și a eliberării histaminei ca răspuns la stimulii inflamatori. Are acțiune antivirală demonstrată împotriva gripei, herpes simplex și adenovirus, precum și acțiune bacteriostatică și bactericidă împotriva unor stafilococi și streptococi: efectul antibacterian se datorează, în principal, prezenței galanginei, un flavonoid capabil să stimuleze agregarea bacteriilor distrugând astfel membrana lor citoplasmatică. Crește rezistența organismului împotriva virusurilor și bacteriilor prin stimularea sintezei de anticorpi și activității leucocitelor și macrofagelor

Muștarul sălbatic

Are proprietăți antiinflamatoare și protectoare la nivelul mucoasei căilor respiratorii.

Grindelia si cimbrul de cultură

Bogate în flavonoide, au acțiune antibacteriană și spasmolitică.

Eucaliptul

Are acțiune antibacteriană și mucoreglatoare. Este eficient împotriva bacteriilor Gram-negative (Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa etc.)

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII