Cravata – un accesoriu al extremelor

Cravata – un accesoriu al extremelor

Cravata – un accesoriu al extremelor

  • Tendinta designerilor de a masculiniza uneori tinutele vestimentare feminine nu este nici pe departe o noutate in moda. De la introducerea pantalonilor de catre Coco Chanel in colectiile feminine, la lookul androgin al lui Agyness Deyn, se pare ca exista o tendinta periodica de revenire a creatorilor asupra unor clisee care tin de masculinizarea modei feminine.

Tendinta designerilor de a masculiniza uneori tinutele vestimentare feminine nu este nici pe departe o noutate in moda. De la introducerea pantalonilor de catre Coco Chanel in colectiile feminine, la lookul androgin al lui Agyness Deyn, se pare ca exista o tendinta periodica de revenire a creatorilor asupra unor clisee care tin de masculinizarea modei feminine.

Cravata, accesoriu prin excelenta masculin, este un element vestimentar care poate fi valorificat in cel putin dou tipuri de tinute total diferite. Simbol al masculinitatii, deci al puterii, cravata este un element esential in lookurile gen „power girl” sau „working woman”. Asociata cu alte elemente specifice tinutelor masculine (camasa, taior clasic, pantaloni drepti etc.), ea devine elementul cheie al tinutei unei supereve care doreste sa emane putere.

La popul opus, exista si o alta tendinta, de asociere a cravatei cu lookul „school girl” sau „preppy girl”, prezent in unele colectii recente. Purtata cu bluze cu maneca scurta si cu fustite plisate sau pantaloni scurti, cravata poate deveni un accesoriu care intinereste foarte mult. Evident, efectul depinde si de asortarea ei adecvata cu celelalte elemente ale tinutei si, de asemenea, de imprejurarile in care este purtata.

Lookul „preppy girl” le-a atras in decursul timpului pe multe staruri, insa efectele nu au fost intotdeauna cele dorite. Varsta are, din nefericire, un rol destul de important in optiunea pentru acest look. De aceea e destul de greu sa ni le imaginam in ipostaza de „scolarite” pe Madonna sau pe Fergie, fara ca acest lucru sa nu ne starneasca amuzamentul.

La confluenta dintre aceste doua tendinte opuse de utilizare a cravatei in tinutele feminine se situeaza o alta si anume aceea de a transforma acest accesoriu intr-o piesa vestimentara simbolica pentru un spirit rebel. Purtata consecvent de staruri precum Avril Lavigne, cravata a devenit un fel de simbol al femeii rebele, care vrea sa arate cu orice pret ca faminitatea poate sa imprumute oricand elemente masculine si sa le adapteze intr-un mod cat se poate de senzual.

Altfel spus, femeilor nu le este strain niciunul dintre secretele masculine. Purtata direct pe piele sau asortata cu tricouri haioase, cravata poate deveni un element de baza al unei tinute extravagante ultra-sexy.

In fine, daca nu ati purtat niciodata o cravata si inca nu v-ati decis daca vi se potriveste sau nu, atunci puteti incerca o varianta de mijloc. Purtata lejer, cu o camasa larga si cu o pereche de blugi, cravata poate transforma o tinuta sport, banala, intr-una plina de stil. De asemenea, pentru a avea un aer romantic, puteti inlocui cravata cu o esarfa purtata insa cu nod de cravata. Efectul inedit este garantat.

 Forum unde comentam cu placere

 Moda si Fitze...

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII