Nasucul copilului este mereu congestinat? Afla cum poti preveni o complicatie!

Nasucul copilului este mereu congestinat? Afla cum poti preveni o complicatie!

Nasucul copilului este mereu congestinat? Afla cum poti preveni o complicatie!

Pe scurt

  • Când copilul tău este răcit, simptomele pot varia. Dar congestia nazală este aproape întotdeauna o problemă.

     

    Pentru mulți părinți, un nas înfundat este mai îngrijorător decât aşa-numitul nas care curge, deoarece congestia afectează respirația copilului. În timp ce adulții și copiii mai mari pot sufla nasul corect pentru a-și curăța pasajele nazale, nu toți copiii vor stăpâni încă această abilitate... deci ce facem?

Care este cauza congestiei nazale la copii?

Congestia nazală poate fi cauzată de o răceală, gripă, alergii sau o infecție sinusală. Simptomele congestiei nazale includ:

Curgerea nasului;
Un nas înfundat;
Respirație zgomotoasă;
Sforăitul;
Strănut;
Tuse.

Ce este congestia sinusală?

Congestia sinusală are loc atunci când secrețiile de mucus se acumulează în sinusurile copilului. Când ceva îi irită pasajele nazale, căptușelile se inflamează. Lichidul nu se poate scurge ușor în nas, așa că se acumulează în sinusuri.

Congestia nu este o infecție, dar creează un teren de reproducere pentru bacterii. Dacă sinusurile rămân congestionate o perioadă, bacteriile care se înmulțesc pot duce la o infecție a sinusurilor.

Ce cauzează probleme ale sinusurilor în general?

Congestia sinusală și infecțiile apar frecvent atunci când iritanții inflamează pasajele nazale, astfel încât mucusul să nu se poată scurge corect. Principalii vinovați pentru problemele sinusurilor la copii includ răceala, fumul de țigară pasiv, poluarea aerului, aerul uscat, aerul rece, alergiile și stresul emoțional. Malformațiile frecvente ale nasului, cum ar fi polipii sau un sept deviat, pot duce la infecții sinusale. Un copil care înoată sau se scufundă este deosebit de sensibil, deoarece aceste activități împing uneori apa în sinusuri - aceasta rămâne blocată acolo - și poate duce la o infecție.

De asemenea, dacă ai un copil mic, ar trebui să investighezi posibilitatea ca acesta să nu fi împins un obiect în nas - mai ales dacă are mai mult drenaj nazal dintr-o parte a nasului sau dacă dezvoltă o tuse briscă după ce s-a jucat cu obiecte mici precum mazărea.

Cât de frecventă este congestia sinusală la copii?

Foarte. Copiii racesc des, iar un simptom tipic este congestia sinusală. În general, nu este nimic îngrijorător; starea dispare de obicei de la sine în 10 până la 14 zile. Simptomele pot include un nas care curge, progresand de la secreţii nazale transparente la galbene, verzi și apoi înapoi la galbene și transparente. O tuse și o febră ușoară sunt alte simptome frecvente.

Când este congestia sinusală motiv de îngrijorare?

Dacă ai o banuială că congestia se transformă într-o infecție sinusală, sună medicul pediatru. Această infecție, numită sinuzită, apare atunci când un sinus este blocat și bacteriile se acumulează în interior. Cu cât copilul a avut mai multe probleme sinusale în trecut, cu atât este mai mare posibilitatea ca această congestie să ducă la o infecție.

Mergi la medicul pediatru dacă:

Copilul are sub 4 luni și are congestie sinusală. (Congestia sinusală poate interfera cu mâncarea sau somnul bebelușului: în primele câteva luni de viață, copilul respiră mai mult pe nas, astfel încât congestia poate provoca mai multe probleme decât la copiii mai mari.)
Copilul are nasul congestionat, însoțit de febră mare, dureri ușoare de cap sau disconfort facial și respirație urât mirositoare.
Copilul are simptome de răceală obișnuită cu congestie sinusală care durează mai mult de două săptămâni.

Poate deveni periculoasă o infecție sinusală?

În cazuri rare, o infecție sinusală netratată se răspândește în alte zone ale craniului și devine o problemă gravă. Pasajele din jurul ochilor se pot infecta și, deoarece doar o membrană subțire separă aceste sinusuri de creier, bacteriile pot pătrunde în această membrană și pot provoca meningita (inflamația membranelor care învelesc creierul).

Din acest motiv, dacă copilul are o afecțiune sinusală și se plânge de o durere de cap severă sau dezvoltă dureri faciale severe sau umflături, mergi la urgență.

Cum ameliorăm congestia sinusală a copilului?

Acești 5 pași ar trebui să ajute copilul să se simtă mai confortabil până când răceala își urmează cursul, de obicei după aproximativ 10 zile.

Menținerea pasajelor nazale umede poate diminua congestia

Folosirea unui umidificator, de preferință unul care produce vapori calzi, este o metodă obișnuită. De asemenea, poate fi terapeutic să-ți pui copilul în baie cu dușul fierbinte pornit, astfel încât să poată respira aerul cald și umed. Aerul umed și cald poate ajuta la slăbirea secrețiilor care cauzează congestia.

Dacă utilizezi un umidificator, asigură-te că este curățat regulat pentru a evita răspândirea sporilor de mucegai.

O mulțime de lichide

Deshidratarea poate fi o problemă atunci când copilul este răcit, deci oferă-i o mulțime de lichide. Faptul că va sorbi lichide va ajuta, de asemenea, la secrețiile nazale subțiri și la reducerea congestiei.

Dacă copilul refuză apa, încearcă să-i oferi alte băuturi care sunt încă sănătoase. Smoothie-uri și sucuri din fructe proaspete pot fi opțiuni bune. Dacă copilul preferă ceva cald, supa de pui este o altă opțiune. Lichidele calde, chiar și sucul cald de mere, pot fi reconfortante atunci când copilul este răcit.

Multă, multă odihnă

Unii copii nu sunt la fel de energici atunci când sunt bolnavi, mai ales dacă au febră. Acest lucru se datorează faptului că al lor corp lucrează din greu pentru a combate boala. Încurajează-l pe micuțul tău să se odihnească cât mai mult posibil, astfel încât să se poată vindeca.

În timp ce somnul este ideal, jocul liniștit este și el bun. Încearcă să așezi copilul într-o zonă confortabilă, cum ar fi patul, canapeaua sau chiar pe jos cu multe perne pe podea. Oferă-i povești, cuburi, cărți de colorat, un film preferat sau doar timp petrecut cu tine - orice pentru a-l ține ocupat dar în liniște.

Dormitul în poziție verticală

A dormi cu capul cât mai jos, fără perne, poate agrava și mai mult congestia copilului. Acest lucru poate perturba somnul. Există câteva modalități prin care poți încerca să ridici partea superioară a corpului copilului, astfel încât gravitația să ajute la reducerea congestiei.

Încearcă să așezi un prosop rulat sau o pernă sub partea superioară a saltelei copilului. Această poziție ușor verticală poate fi mai confortabilă decât a sta întins, mai ales dacă copilul are nasul foarte congestionant.

Apa de mare concentrată

Aceasta este la fel de eficientă precum decongestionantele chimice, dar nu are efecte secundare! Va ajuta la menținerea căilor nazale deschise și sănătoase prin clătirea mucusului și a crustelor groase sau uscate.

De asemenea, apa de mare concentrată este bogată în săruri minerale (calciu, magneziu) și micronutrienți (fier, cupru, mangan, zinc și seleniu), utilă în descongestionarea mucoasei nazale și consolidarea sistemului imunitar.

RINODEP® spray nazal conține un complex unic de fitoextracte, apă de mare concentrată și mangan, cu acțiune antiinflamatoare și antialergică eficientă în normalizarea reacțiilor alergice, recomandat de la 2 ani. Are acțiune emolientă și descongestionantă în rinite alergice și nonalergice (NARES și NARESMA). Acesta conține coacăz negru, perilla, gălbenele, măceș, arin negru, apă de mare concentrată, brad alb și mangan, toate ajutând la prevenția complicațiilor bacteriene dar și în tratamentul sindromului descendent. Acestea reduc inflamația alergică, inhibă procesele antiinflamatoare care afectează pielea și mucoasa, acționează în toate fazele procesului inflamator al mucoasei, fiind utile în rinită și în inflamația mucoasei rinosinuzale și traheobronșice, dar sunt eficiente și în rinofaringite recurente cât și in stări inflamatorii ale tractului respirator superior cauzate de alergii.

RINODEP® SPRAY NAZAL SOLUȚIE 30 ML: Citeste prospectul | Cumpara online

BENEFICII:

RINODEP® SPRAY NAZAL - De primă intenție în tratamentul rinitei alergice și nonalergice, combătând natural congestia

 Facilitează respirația prin reducerea edemului nazal și diminuarea prezenței agenților alergeni și infecțioși;
 Combate natural congestia nazală;
 Previne apariția complicațiilor bacteriene;
 Favorizează regenerarea mucoasei nazale.

Tratamentul rinitei alergice și nonalergice (NARES și NARESMA)

Prevenția complicațiilor bacteriene

Tratamentul sindromului descendent

Cumpara RINODEP SPRAY NAZAL SOLUȚIE 30 ML | 36.50 lei

Copii cu vârsta de peste 2 ani: 1 pulverizare în fiecare nară, de 1-2 ori pe zi (copiii sub 2 ani – la recomandarea medicului)

Adulți și copii cu vârsta de peste 6 ani: 1-2 pulverizări în fiecare nară, de 3 ori pe zi

coacăz negru (Ribes nigrum), perilla (Perilla frutescens), gălbenele (Calendula officinalis), măceș (Rosa canina), arin negru (Alnus glutinosa), apă de mare concentrată, brad alb (Abies pectinata), mangan.

RINODEP spray nazal nu conține alcool, gaz propulsor și alergeni.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII