Este tusea copilului doar o urmare a unei răceli? Iată cele mai comune cauze ale tusei

Este tusea copilului doar o urmare a unei raceli? Iata cele mai comune cauze ale tusei

Este tusea copilului doar o urmare a unei răceli? Iată cele mai comune cauze ale tusei

Pe scurt

  • Când copilul tușește, înseamnă că organismul său își face treaba.

     

    Tusea este un reflex care curăță fluidele din gât și piept, și este unul dintre cele mai frecvente simptome ale răcelii și ale altor virusuri, inclusiv al gripei. Dar dacă tusea este cauzată de un virus, antibioticele nu o vor opri. Infecțiile virale trebuie să-și urmeze cursul.

     

    Iar pentru a-ți ajuta copilul să facă față tusei, trebuie să cunoști mai întâi cauza acesteia și tratamentele obișnuite pe care le poți încerca acasă.

Copiii și tusea: cauze și tratamente obișnuite

Tusea este de obicei un semn că organismul copilului încearcă să scape de un factor iritant, de la mucus la un obiect străin. Cele mai frecvente cauze ale tusei la copii includ:

Infecţia - Răceala și gripa pot duce la o tuse persistentă la copii. Răceala are tendința de a provoca o tuse ușoară până la moderată; gripa o tuse uneori severă, uscată; iar tusea "latrătoare” este de obicei provocată de crup (laringită, traheită). Aceste infecții virale nu sunt tratate cu antibiotice.

Refluxul de acid - Simptomele la copii pot include tuse, vărsături, un gust rău în gură și o senzație de arsură în piept cunoscută sub numele de arsuri la stomac. Tratamentul pentru reflux depinde de vârsta, sănătatea și alte probleme ale copilului. Încearcă aceste trei sfaturi: elimină alimentele declanșatoare (adesea ciocolată, mentă, prăjeli, condimente, alimente grase și băuturi carbogazoase). Copilul trebuie, de asemenea, să mănânce cu cel puțin două ore înainte de culcare, dar mese mai mici.

Astmul poate fi greu de diagnosticat, deoarece simptomele variază de la copil la copil. Dar o tuse șuierătoare, care se poate agrava noaptea, este unul dintre multele simptome de astm. Cealaltă poate fi o tuse care apare cu o activitate fizică crescută sau în timpul jocului. Tratamentul pentru astm depinde de cauzele acestuia și poate include evitarea factorilor declanșatori precum poluarea, fumul sau parfumurile. Consultă medicul dacă observi simptome de astm.


Alergiile / sinuzita pot provoca o tuse persistentă, precum și mâncărime în gât, curgerea nasului, ochi înlăcrimați, dureri în gât sau erupții cutanate. Discută cu medicul despre testele alergice pentru a afla care alergeni cauzează problema și cere sfaturi despre cum să eviți acel alergen. Alergenii pot include alimentele, polenul, animalele de companie și praful. Medicul poate recomanda, de asemenea, medicamente pentru alergii sau injecții.

Tusea convulsivă, numită și pertussis (sau "tuse măgărească"). Alte simptome pot include curgerea nasului, strănutul și febra scăzută. Tusea convulsivă este contagioasă, dar ușor de prevenit cu un vaccin. Tusea convulsivă este tratată cu antibiotice.

Alte motive pentru care copiii tușesc - Un copil poate, de asemenea, să tușească din obișnuință după ce a fost bolnav și a avut o tuse; după inhalarea unui corp străin, cum ar fi mâncarea sau o jucărie mică; sau după expunerea la substanțe iritante.

 

Deși un simptom frecvent în răceli, tusea copilului nu trebuie trecută cu vederea. Se recomandă ca împreună cu medicul să se aleagă soluția optimă de a o trata în funcție de tipul ei!

Când să apelezi la medic - Sună imediat medicul dacă copilul:

are probleme cu respirația sau vorbirea;
are vărsături persistente;
devine roșu sau violet din cauze tusei;
are probleme la înghițire;
pare foarte bolnav sau obosit;
suspectezi un obiect blocat în gât;
are dureri în piept când respiră adânc;
are tuse cu sânge sau respirație șuierătoare;
are un sistem imunitar slab sau nu este imunizat;
are o vârstă mai mică de 4 luni, cu o temperatură rectală peste 38°C (nu administra medicamente pentru febră sugarului);
are febră peste 38°C fără nicio ameliorare în două ore după medicamentul administrat împotriva febrei.

Sună la 112 dacă copilul:

nu poate respira, nu poate vorbi;
se sufocă;
a leșinat sau a încetat să respire;
are buzele sau unghiile de culoare albastră.

Cum tratăm tusea iritativă, productivă, acută și persistentă a copilului?

Niciun medicament nu poate vindeca tusea cauzată de un virus, dar tratamentele pot calma simptomele. Iată câteva remedii de încercat:

Aburul: poți crea propria baie de aburi. Închide ușa de la baie și lasă apa fierbinte de la duș câteva minute să curgv până când oglinzile se aburesc.
Umiditatea: un umidificator cu ceață rece în camera copilului adaugă umezeală aerului pentru a rupe congestia și pentru a-l ajuta pe micuț să respire mai ușor.
Lichidele: oferă-i o mulțime de lichide, cum ar fi apă, suc natural proaspăt stors sau supe, pentru a subția mucusul din gât, facilitând eliminarea flegmei.

Nu administra medicamente pentru tuse copiilor cu vârsta sub 4 ani. Nu numai că aceste medicamente nu sunt aprobate pentru copiii foarte mici, dar nu există nici o dovadă că le vor aduce beneficii.

De asemenea, important: Nu administra niciodată aspirină copiilor cu vârsta sub 18 ani. Aspirina la copii poate provoca sindromul Reye, o boală cerebrală rară, dar gravă.

Medicația nu poate vindeca răceala sau gripa, dar anumite plante, propolisul, echinacea sau siropurile de tuse din fitoextracte standardizate și nutraceutice, pot ajuta la calmarea tusei, pot contribui la apărarea organismului împotriva bacteriilor, virusurilor și radicalilor liberi, dar au și efect de barieră protejând mucoasa împotriva agenților externi iritanți.

Există un astfel de sirop de tuse cu extracte din plante și îndulcitori naturali, eficient în afecțiuni ale căilor respiratorii superioare și inferioare, calmând tusea iritativă și productivă, ce poate fi administrat începând de la vârsta de 6 luni: TUSSODEP® sirop.

Cu TUSSODEP® sirop, copilul scapă natural și rapid de tusea chinuitoare!

Datorită combinației complexe de extracte standardizate din plante, precum și resveratrol, TUSSODEP® sirop acționează prin două căi, modulând tusea, fără a-i inhiba rolul fiziologic: asupra inflamației prin formarea unei bariere de protecție și asupra mucusului făcându-l mai ușor de eliminat.

TUSSODEP® SIROP 150 ML: Citeste prospectul | Cumpara online

BENEFICII:

 Are efect de barieră protejând mucoasa împotriva agenților externi iritanți;
 Calmează tusea productivă, cu efect emolient, expectorant și fluidifiant al secrețiilor bronșice;
 Contribuie la apărarea organismului împotriva bacteriilor, virusurilor și radicalilor liberi.

Tratamentul afecțiunilor căilor respiratorii superioare și inferioare

Tratamentul tusei iritative, productive, acute și persistente

Cumpara TUSSODEP ® SIROP 150 ML | 46.90 lei

Copii 6 luni-1 an: 2,5 ml dizolvați în apă de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 1-3 ani: 5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 3-6 ani: 7,5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 6-12 ani: 10 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 20 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

gheara pisicii (Uncaria tomentosa), propolis, nalbă mare (Althaea officinalis)/(4:1), lichen de piatră (Cetraria islandica)/(4:1), cimbru de cultură (Thymus vulgaris)/(4:1), castan (Castanea vesca)(1:200), echinacea (Echinacea angustifolia)/(1:1), roua cerului (Drosera rotundifolia)/(1:1), troscot japonez (Polygonum cuspidatum), portocală dulce (Citrus sinensis).

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII