Este doar o raceala sau o fi alergie? Cum ii usuram copilului simptomele?

Este doar o raceala sau o fi alergie? Cum ii usuram copilului simptomele?

Este doar o raceala sau o fi alergie? Cum ii usuram copilului simptomele?

Pe scurt

  • Dacă copilul tău are peste doi ani, strănută foarte mult, își freacă nasul tot timpul și are un nas curat, dar simptomele durează de peste o lună și nu are febră, poate avea de fapt o alergie.

     

    Acest lucru este valabil mai ales dacă aceste simptome apar în timpul sezonului de polen, adică primăvara și toamna. Dar, în funcție de tipul alergiei, copilul poate avea simptome în orice perioadă a anului, iar medicul pediatru te poate ajuta să-ți dai seama de acest lucru.  Alergiile sunt mult mai ușor de tratat decât răcelile frecvente, deoarece medicamentele pot ajuta la controlul simptomelor.

Răceala nu este cauzată de o alimentație slabă sau de lipsa vitaminelor

Destul de des, părinții se întreabă dacă un copil răcește pentru că-i lipsesc vitaminele și afară este frig. Răceala nu este cauzată de o alimentație slabă sau de lipsa vitaminelor. Nu este cauzată de vreme nefavorabilă, aparate de aer condiționat sau chiar de la joaca afară fără fular la gât. Răceala este o parte inevitabilă a creșterii și ajută de fapt la construirea sistemului imunitar al copilului.

De asemenea, dacă copilul suferă multe infecții ale urechii, asta nu înseamnă că are o problemă gravă de sănătate, doar că tuburile din ureche nu se scurg corect. Și dacă copilul are infecții urinare repetate, discută cu medicul pediatru pentru a vedea dacă trebuie să vadă un specialist ORL.

Mulți părinți sunt îngrijorați de faptul că puiul lor are o boală subiacentă gravă, deoarece suferă de multe răceli

Un copil cu o boală a sistemului imunitar nu răcește mai mult decât un copil obișnuit. Diferența este că, acel copil cu o problemă imunitară va avea probleme cu recuperarea după boală și, de aceea, este adesea spitalizat mult timp. El va avea, de asemenea, numeroase infecții grave în fiecare an, cum ar fi pneumonie, de multe ori înainte de a împlini un an. În plus, un copil cu o boală gravă nu ia în greutate bine sau arată bine între infecții.

Care este diferența dintre răceală și alergie?

Când sunt expuși la anumite particule - cum ar fi mătreața animalelor, polenul, copacii și ierburile - copiii pot avea un răspuns alergic. Acest lucru se întâmplă atunci când sistemul imunitar reacționează excesiv la alergeni, declanșând eliberarea de histamină și alte substanțe chimice în sânge. Acest răspuns provoacă simptome alergice comune, inclusiv:

Mâncărimea ochilor/nasului, ochi înlăcrimați;
Nas care curge;
Tuse și congestie nazală;
Strănut;
Uneori o durere în gât.

Răceala comună, pe de altă parte, este o infecție virală contagioasă Simptomele comune de răceală pot include:

Nas care curge;
Tuse și congestie nazală;
Strănut;
Durere de gât;
Oboseală;
Dureri ușoare ale corpului;
Febră, în unele cazuri.

După ce ai stabilit cu medicul dacă este vorba de o răceală sau alergie, poți lua măsurile necesare.

Tratarea alergiilor sezoniere la copii

Minimizează simptomele spălând hainele după ce ați fost afară, aspiră des, folosește filtre de aer și purificatoare și elimină factorii declanșatori ai alergiei.
Medicul poate recomanda un antihistaminic oral non-sedativ.
De asemenea, poți încerca un sirop cu extracte din plante, cum ar fi ALLERDEP® sirop - recomandat de la 6 luni.

Tratarea răcelilor obișnuite la copii

Folosește un spray nazal precum RINODEP® spray nazal pentru a slăbi congestia. Acesta facilitează respirația prin reducerea edemului nazal și diminuarea prezenței agenților alergeni și infecțioși.
Utilizează acetaminofen sau ibuprofen doar la recomandarea medicului pediatru, pentru a trata durerile și febra.
Poți crea propria baie de aburi. Închide ușa de la baie și lasă apa fierbinte de la duș câteva minute să curgă până când oglinzile se aburesc.
Oferă-i o mulțime de lichide, cum ar fi apă, suc natural proaspăt stors sau supe, pentru a subția mucusul din gât, facilitând eliminarea flegmei.
Un umidificator cu ceață rece în camera copilului adaugă umezeală aerului pentru a rupe congestia și pentru a-l ajuta pe micuț să respire mai ușor.

Dacă simptomele de răceală și alergie ale copilului durează mai mult de două săptămâni, consultă medicul.

Prevenția și reducerea manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator

ALLERDEP® sirop este un supliment alimentar cu extracte din plante și are efecte benefice datorate diminuării manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator superior și inferior: amigdalite, laringite, bronșite (acute, cronice, astmatiforme), bronhopneumonii, faringotraheobronșite în prezența unui teren atopic.

ALLERDEP® sirop susține funcționarea normală a tractului respirator datorită componentelor active din fitoextractele conținute.


BENEFICII

 Reduce hiperreactivitatea bronșică
 Previne și reduce manifestările alergice asociate infecțiilor de tract respirator prin scăderea inflamației și descongestionarea căilor respiratorii
 Ajută la normalizarea răspunsului organismului la agenții alergeni
 Calmează tusea și fluidifică secrețiile bronșice
 Contribuie la reducerea manifestărilor alergice cutanate (erupții, prurit, roșeață)

 

Prevenția și reducerea manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator

Tratamentul infecțiilor de tract respirator superior și inferior: amigdalite, laringite, bronșite (acute, cronice, astmatiforme), bronhopneumonii, faringotraheobronșite în prezența unui teren atopic

Tratamentul tusei reziduale

Cumpara ALLERDEP ® sirop 150 ml| 47.00 lei

Sugari 6 luni-1 an: 2,5 ml de două ori pe zi, dizolvați în puțină apă, la o oră distanță de mese

Copii 1-3 ani: 5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 3-6 ani: 7,5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 6-12 ani: 10 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 10 ml de 3-4 ori pe zi, la o oră distanță de mese

Recomandări de administrare

Prevenție: cu 2 săptămâni înainte de sezonul infecțiilor respiratorii.

Faza acută: minim 3-4 săptămâni până la 3 luni..

coacăz negru (Ribes nigrum)/(1:66), măceș (Rosa canina)/(1:200), carpen (Carpinus betulus)/(1:200), ginkgo (Ginkgo biloba)/(1:200), urzică (Urtica urens)/(4:1), lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), arin negru (Alnus glutinosa)/(1:200), mentă (Mentha piperita).

ALLERDEP® sirop nu conține zahăr, gluten și lactoză. Nu se recomandă administrarea produsului în timpul sarcinii și alăptării.

Coacăzul negru

Este indicat în reacții inflamatorii de origine alergică ale sistemului respirator. Se comportă în organism ca un cortizon natural, lipsit însă de toxicitate. Determină creșterea nivelului de corticosteroizi, activând astfel răspunsul endogen în procesele inflamatorii și alergice. Acțiunea sa antiinflamatoare se datorează prezenței antocianinelor și flavonoidelor - au o acțiune vitamina P-like și un efect reglator asupra permeabilității membranelor, potențând acțiunea acidului ascorbic și inhibând eliberarea de substanțe inflamatoare.

Măceșul

Are acțiune antiinflamatoare și antialergică, util și în caz de inflamații recidivante, în special asociate cu o componentă alergico-astmatică. Vitamina C conținută stimulează biodisponibilitatea carotenoidelor și flavonoidelor, acțiunea lor sinergică cu acidul ascorbic potențând efectul antioxidant.

Lemnul-dulce, carpenul și arinul negru

Lemnul-dulce conține glicirizină, o saponină cu acțiune antiinflamatoare, emolientă și antispastică, având și roluri importante modulatoare: stimulează fagocitoza realizată de neutrofile și producția de interferon gamma, fiind indicată cu precădere în tratamentul bolilor inflamatorii cronice (bronșita cronică). Carpenul este indicat în tratamentul sinuzitei și, datorită acțiunii spasmolitice și antitusive, în bronșită cronică, iar arinul este recomandat în tratamentul rinitei și toate procesele inflamației mucoasei rinosinusale și traheobronșice.

Urzica și menta

Susțin sănătatea tractului respirator, având acțiune spasmolitică, descongestionantă, expectorantă și balsamică. Menta, datorită mentolului, este utilă în tratamentul afecțiunilor catarale ale tractului respirator superior

Ginkgo

Ginkgolidele conținute inhibă numeroase reacții tipice stărilor alergice și inflamatorii – inhibă bronhoconstricția și edemul induse de PAF, un mediator chimic implicat în reacții inflamatorii, alergice și astmatice, inhibă chemotaxia și degranularea neutrofilelor și reduc citotoxicitatea IgE-mediată. Acțiunea acestora este potențată de prezența flavonoidelor care determină efecte spasmolitice, antiinflamatoare, antialergice și antiastmatice.

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII