Ar trebui sa ma ingrijorez cand copilul meu raceste prea des?

Ar trebui sa ma ingrijorez cand copilul meu raceste prea des?

Ar trebui sa ma ingrijorez cand copilul meu raceste prea des?

Pe scurt

  • Este perioada anului în care copilul tău se îmbolnăvește mai mereu și te întrebi dacă va mai fi vreodată sănătos. Începe să-i curgă nasul și tu îl înfofolești bine pentru a încerca să ții boala la distanță. Dar, contrar credinței populare, nu ne îmbolnăvim pentru că vremea este prea rece, pentru că nu purtăm fularul la gât sau îmbrăcăminte sezonieră adecvată.

     

    Deci când, de ce și cum răcesc copiii? Când ar trebui să ne facem griji dacă strănutul și tusea devin prea frecvente?

Câte răceli pe an sunt normale pentru copii?

Unii copii par să aibă mereu probleme cu nasul care curge sau care este congestionat - fac o răceală după alta. Și mulți părinți se întreabă: "Copilul meu oare nu răcește prea des?" Cei mici încep să răcească după aproximativ șase luni, când imunitatea pe care au primit-o de la mama lor se estompează și trebuie să-și construiască propriul sistem imunitar.

Bebelușii, copiii mici și preșcolarii au șapte până la opt răceli pe an. Și în timpul vârstei școlare, au în medie cinci până la șase răceli pe an. Adolescenții ating în cele din urmă un nivel de patru răceli pe an.

Și în plus față de răceli, copiii suferă de diaree, cu sau fără vărsături, de două până la trei ori pe an. Unii copii tind să aibă, de asemena, febră mare, dureri de burtică sau diaree o dată cu răceala.

De ce copilul meu răcește atât de des?

Principalul motiv pentru care copilul tău răcește atât de des este expunerea la noi virusuri tot timpul, care sunt peste tot, indiferent cât de igienizat și curățat este totul.

Corpul copilului va construi imunitate împotriva acestor viruși atunci când el sau ea este expus acestora, dar acest lucru necesită timp. Este nevoie de mulți ani pentru a construi imunitatea la viruși.

Răceala este mai frecventă în familiile numeroase, deoarece virusul circulă. Rata răcelilor se triplează iarna dar nu din cauza aerului rece, ci din cauza faptului că oamenii tind să petreacă mai mult timp în zonele aglomerate din interior, împreună, respirând aer recirculat. Fumatul în casă crește, de asemenea, susceptibilitatea copilului la răceli.

Care este semnul că ar trebui să fiu îngrijorată de răcelile frecvente ale copilului?

Ia în considerare starea generală de sănătate a copilului. Dacă ia în greutate normal, nu ar trebui să-ți faci griji. Copiii trec singuri peste răceli.
 
Mulți părinți își fac griji că al lor copil are o boală care stă la baza răcelilor frecvente, deoarece se îmbolnavesc des. Un copil cu probleme de sănătate nu arată bine între boli, va avea multe spitalizări și nu va lua în greutate.

Un copil cu o boală a sistemului imunitar nu răcește mai mult decât un copil obișnuit. Cu toate acestea, va experimenta numeroase infecții grave în fiecare an, cum ar fi pneumonia, înainte de împlini un an.

Ce pot face să-mi ajut copilul?

În realitate, nu multe. Iubește-l mult, alintă-l și ajută-l să se vindece. La urma urmei, nu este vina sa. Lucrurile mici ar putea face însă diferența.

Cea mai bună strategie de prevenire a răcelii este timpul de joacă activ regulat, somn suficient și nutriție bună. Ajută copilul să aibă o alimentație sănătoasă, plină de alimente care consolidează imunitatea, cum ar fi peștele, citricele și legumele cu frunze, pentru a preveni apariția sau a diminua severității bolilor.

FRUTDEP® IMMUNO - De primă intenție în prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și al recurențelor

FRUTDEP® IMMUNO soluție orală, datorită nutraceuticelor și sucurilor concentrate din fructe conținute, este eficient în reducerea duratei și severității infecțiilor de tract respirator, precum și a recurențelor prin acțiunea antivirală și antibacteriană și consolidarea sistemului imunitar.Combinația eficientă de resveratrol, lactoferină, betaglucan și vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B12), acid folic, vitamina C și sucuri din fructe contribuie la consolidarea sistemului imunitar în cazul infecțiilor de tract respirator și al recurențelor și la tonifierea organismului în perioada de convalescență după diferite boli.

Comandă online la un preț avantajos Kitul de imunitate - 3 x FRUTDEP® IMMUNO

FRUTDEP® IMMUNO soluție orală nu conține zahăr și gluten.


BENEFICII

 Reduce recurențele infecțiilor de tract respirator;
 Reduce durata și severitatea infecțiilor respiratorii;
 Contribuie la întărirea sistemului imunitar;
 Tonifică organismul în perioadele de convalescență;
 Reduce oboseala și extenuarea;
 Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ;
 Contribuie la consolidarea sistemului imunitar înainte de intrarea în colectivități și în boli contagioase.

 

Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și al recurențelor

Perioada de convalescență

Tratamentul infecțiilor favorizate de imunodeficiență temporară

Cumpara FRUTDEP ® IMMUNO soluție orală 100 ml (10 monodoze x 10 ml)| 48.10 lei

Se apasă capacul, se agită bine și se bea suspensia obținută.

Copii peste 3 ani: 1 flacon pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 1-2 flacoane pe zi, la o oră distanță de mese

Recomandări de administrare

Prevenție sau înainte de intrarea în colectivități: 10 zile/lună timp de 3 luni.

Faza acută: 7-10 zile.

Faza de consolidare: 10-14 zile.

Tratamentul recurențelor: 20 de zile/lună timp de 3 luni.

betaglucan (din Saccharomyces cerevisiae), lactoferină, resveratrol (din Polygonum cuspidatum), betacaroten, vitamina C, vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, acid folic, sucuri concentrate din mere, pere, mango, portocale, ananas, caise, soc.

FRUTDEP® soluție orală nu conține zahăr și gluten.

Betaglucanul

Este un imunomodulator puternic. Se leagă de celulele sistemului imunitar, activând procesul de fagocitoză realizat de macrofage și stimulând eliberarea de interleukine. Acțiunea antimicrobiană se datorează și capacității betaglucanului de a interacționa cu țesutul limfoid asociat tractului gastrointestinal (GALT). Celulele imunitare asociate GALT sunt activate în a doua porțiune a intestinului prin plăcile Peyer și apoi migrează spre siturile inflamatoare. Are și proprietăți antiinflamatoare.

Lactoferina

Are proprietăți anvirale, antibacteriene, antiinflamatoare și antioxidante. Poate modifica răspunsul imun, stimulând creșterea și diferențierea celulelor T, și producția de citokine. Are proprietăți antibacteriene datorită capacității de a lega fierul (esențial în creșterea bacteriilor patogene). Lactofericina, produsă prin catabolismul lactoferinei, dezvoltă o acțiune antibacteriană și antivirală, combătând intrarea virusului în celulă prin stoparea legării de membrana celulei.

Resveratrolul

Are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, având capacitatea să modifice răspunsul biologic al sistemului imunitar. Promovează fagocitoza microorganismelor prin leucocite. Are acțiune antiproliferativă împotriva diferitelor virusuri prin inhibarea sintezei primelor proteine necesare în ciclul de replicare a virusului.

Complexul de vitamine (din grupa B, vitamina C, betacaroten) și sucurile concentrate de fructe (mere, pere, mango, portocale, ananas, caise, soc)

Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, au proprietăți antioxidante, tonice și fortifiante. Vitamina C stimulează acțiunea limfocitelor, crește nivelul de interferon și răspunsul anticorpilor. Este unul dintre cei mai importanți agenți antioxidanți hidrofili din organism, neutralizând speciile reactive de oxigen și azot și crescând nivelurile de glutation. Betacarotenul, un precursor al vitaminei A, este esențial pentru sistemul imunitar. Persoanele cu deficiențe de vitamina A suferă mai frecvent de boli infecțioase.

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII